Annonce
Skjern

Stor trafikstigning: Lufthavn kom flyvende ud af 2019

Stauning Lufthavn oplevede sidste år en pæn fremgang. Arkivfoto: Morten Stricker
I 2019 var der 26 procent flere operationer i Stauning Lufthavn end året før. Bestyrelsesformand roser de ansatte for fremgangen.
Annonce

Stauning: Den hårdt pressede Stauning Lufthavn kan glæde sig over, at 2019 blev det bedste i fem år.

Det fortæller formand for lufthavnsbestyrelsen og byrådsmedlem John G. Christensen (S).

- Vi gik ud af 2019 med en stor trafikstigning. Det skyldes, at vi har de helt rigtige folk ansat. De kan se nye forretningsmuligheder og er ikke bange for at tænke anderledes, lyder rosen fra formanden.

I 2019 nåede den lille lufthavn op på 9726 operationer. Det er en stigning på 26 procent i forhold til året før. Også antallet af starter og landinger har været for opadgående. Lufthavnen lagde sidste år landingsbane til omkring 1000 ekstra starter - eller hvad der svarer til tre om dagen. Det oplever lufthavnen som en stor tilfredsstillelse i en tid, hvor flyvningen generelt oplever en afmatning.

Ifølge John G. Christensen betyder flere starter og landinger dog ikke automatisk, at lufthavnen får en bedre økonomi. En del af lufthavnens faste brugere har nemlig årskort og kan derfor frit benytte landingsbanen. Til gengæld er den øgede skoletrafik og forsvarets regelmæssige brug af den lille lufthavn en fin forretning.

Formanden satser på, at 2020 også bliver et godt år som det foregående. Året kommer blandt andet til at byde på ny asfalt på den nedslidte landingsbane. Det kan blandt andet lade sig gøre, fordi et flertal i byrådet valgte at give lufthavnen 2,5 millioner kroner i ekstra tilskud for at rette op på års efterslæb med vedligeholdelse af lufthavnen. Det bliver formentlig også i år, at der installeres nyt teknisk udstyr for millioner som kompensation for de to testmøller, som skal snurre fra sidst på året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Justitsminister har bedt om redegørelse af kræmmermarkedsag: Rigspolitiet og Midt- og Vestjyllands Politi beklager vildledning

Annonce