Annonce
Skjern Håndbold

Stor profil vender hjem efter fire år i Tyskland: Playmaker vil igen have en stor rolle i Skjern Håndbold

I 2015 snuppede Skjern Håndbold en af klubbens helt store triumfer, da klubben vandt pokalturneringen. Lasse Mikkelsen blev kåret som pokalfighter, efter han scorede hele ni mål i finalen. Her løfter han pokalen i 2015, og det er den slags oplevelser, han håber at få flere af med skiftet tilbage til Skjern. Arkivfoto: Tommy Kofoed
For fire år siden skiftede Lasse Mikkelsen fra Skjern Håndbold til MT Melsungen i Tyskland. Nu vender bagspilleren tilbage på en treårig aftale, og Lasse Mikkelsen vil gøre alt for igen at vinde medaljer med Skjern Håndbold.

Skjern: I seks sæsoner vandt han pokalturneringen to gange, det blev til tre DM-medaljer, og nu vender Lasse Mikkelsen tilbage til Danmark og Skjern Håndbold på en treårig aftale gældende fra den 1. juli.

- Det glæder jeg mig helt vildt til, fortæller Lasse Mikkelsen i telefonen fra Melsungen i Tyskland, hvor Lasse Mikkelsen er i gang med sin fjerde sæson i Bundesligaen.

Han skulle egentlig have haft fem sæsoner.

Annonce

Fra stamspiller til vandbærer på få uger

- Jeg havde kontrakt til sommeren 2022, men det kan gå stærkt i den her verden. De tre første sæsoner var fantastiske. Jeg var førstevalg som playmaker, jeg spillede rigtig meget af tiden både i forsvar og angreb. Inden corona var der faktisk tale om en forlængelse af kontrakten. Men så fik vi ny træner tilbage i september. Da vi kom til oktober, var jeg pludselig vandbærer. To nye spillere kom til i bagkæden, så jeg fik at vide, at jeg gerne måtte finde noget andet, hvis jeg ville. Det ville jeg, og det naturlige valg for mig var Skjern Håndbold, fortæller Lasse Mikkelsen, der er fyldt 33 år.

Lasse Mikkelsen skal selvfølgelig igen spille med nummer 15 i Skjern Håndbold. Han fik debut på A-landsholdet i 2015, og har spillet fire A-landsholdskampe, 13 U- og 16 Y-landskampe. Lasse Mikkelsenhar  tidligere spillet for Aalborg Håndbold og KIF Kolding, inden turen gik til Skjern Håndbold og videre til MT Melsungen. Pressefoto

Det er ikke sådan, han og resten af familien - Camilla og de tre børn - har fortrudt opholdet i Melsungen.

- På ingen måde. Det har været fantastisk. Både som spiller og som menneske har det været spændende og lærerigt. Da så den her mulighed opstod, så var jeg ikke i tvivl om, at det var på tide at vende tilbage til Skjern, siger Lasse Mikkelsen.

Annonce

Lasse Mikkelsen ved hvad han får

Efter seks år i klubben ved han, hvad han får.

- Skjern Håndbold er en topprofessionel klub, der vil spille med om medaljer. Jeg ved, at rammerne er perfekte, og at klubben fungerer på et højt niveau. Det glæder jeg mig virkelig til at blive en fast del af igen, fortæller Lasse Mikkelsen.

Han kommer til at spille sammen med tre tidligere holdkammerater.


Skjern Håndbold er en topprofessionel klub, der vil spille med om medaljer. Jeg ved, at rammerne er perfekte, og at klubben fungerer på et højt niveau. Det glæder jeg mig virkelig til at blive en fast del af igen.

Lasse Mikkelsen, kommende spiller i Skjern Håndbold


- Først og fremmest René Rasmussen, som jeg spillede med i alle årene. Jeg nåede også at spille en sæson med Jørgen Rasmussen, der også er vendt tilbage. Emil Bergholt blev hentet op, da jeg var i klubben, så ham nåede jeg også at spille sammen med, inden vi begge rejste i 2017. Mange rundt om holdet er de samme. Thomas Klitgaard som sportschef spillede jeg sammen med, og jeg spillede også sammen med Kasper Søndergaard. Sundhedsstaben med John Bruun og Hans Jensen kender jeg fra sidst, lige som lederne i klubben er de samme. Jeg glæder mig til at møde dem alle igen, fortæller Lasse Mikkelsen, der med 907 scoringer ligger på ottendepladsen på listen over flest scoringer i Skjern Håndbold.

Annonce

Har intentioner om at få en stor rolle

Han kommer hjem til en klub, der har hentet et stort talent på venstre back i svenske Alfred Jönsson, og på playmakerpladsen spiller årets spiller Jesper Konradsson.

- Men jeg har altså intentioner om at spille rigtig mange minutter i både forsvar og angreb og få en stor rolle på holdet, for jeg vil gerne være en del af det hele. Så må det være op til trænerne at vurdere, hvordan de vil bruge mig, forklarer Lasse Mikkelsen.

Da han spillede i klubben sidst, var Skjern fast inventar i toppen af dansk håndbold, og der stod Europa Cup på programmet stort set hvert år.

- Jeg har fulgt tæt med i den danske sæson, og det ser ud til, at de fire hold i semifinalerne er de fire bedste hold lige nu. Det selskab skal Skjern være en del af igen. Jeg vil vinde medaljer med Skjern igen. Og vi skal også med ud i Europa igen. Det kan så allerede lade sig gøre næste sæson, hvis Skjern næste måned vinder pokalturneringen, hvor vi har stolte traditioner, fortæller Lasse Mikkelsen, der selv blev pokalfighter i 2015, hvor Skjern slog TTH Holstebro i pokalfinalen.

Annonce

Har allerede købt hus i Skjern

Hans sæson i Bundesligaen slutter først den 27. juni. To dage efter kommer flyttebilen og henter alt.

- Flyttebilen skal til Skjern, hvor vi har købt hus 400 meter fra hallen. Og timingen er egentlig perfekt, for vores ældste søn skal starte i 1. klasse efter sommerferien, fortæller Lasse Mikkelsen, der er mere end klar til at overtage Anders Eggerts rolle som førstevalg på straffekast.

Bestyrelsesformand Carsten Thygesen ser frem til, at en af klubbens ”gamle” profiler vender hjem.

- Vi har holdt kontakten ved lige med Lasse, siden han tog af sted i 2017. Han er en klassespiller, der i sine seks år i Skjern havde stor andel i, at vi hvert år spillede med i toppen og hentede medaljer hjem. Han har været igennem fire lærerige år i den tyske Bundesliga, hvor han er blevet endnu bedre, stærkere og erfaren, og den udgave ser vi utrolig meget frem til at få tilbage. Vi glæder os altid over, når vores ”gamle” profiler vender tilbage til klubben efter et udlandseventyr, siger Carsten Thygesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Vestjylland

Sygeplejersker strejker fra på lørdag: Her er de midtjyske afdelinger, der bliver ramt

Annonce