Annonce
Ringkøbing-Skjern

Stor pokalkamp aflyst - Rækker Mølle Håndbold kan ikke stille hold mod Ringkøbing Håndbold

Maja Bech er bare en af de mange stærke spillere, der har forladt Rækker Mølle Håndbold hen over sommerpausen. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Rækker Mølle Håndbolds dameafdeling har mistet 14 spillere hen over sommerpausen, og det betyder, Rækker Mølle ikke kan stille et slagkraftigt hold til pokalkampen mod Ringkøbing Håndbold, der går videre uden kamp.
Annonce

Rækker Mølle: Lige siden lodtrækningen til sjette runde af landspokalturneringen for damer havde Rækker Mølle Håndbold glædet sig til kampen fredag den 14. august hjemme i Rækker Mølle-Hallen, for modstanderen var nemlig Ringkøbing Håndbold fra 1. division.

Nu er kampen aflyst. Rækker Mølle Håndbold har trukket sig.

- Det er trist, men det er det eneste rigtige af os at gøre. Vi har ganske enkelt ikke spillere nok til at kunne stille med et hold, der kunne gøre den kamp sportsligt relevant, fortæller Rækker Mølles træner Michael Iversen, der selv ringede til Ringkøbing Håndbolds træner Jesper Holmris med afbuddet.

- Så er vi en kamp tættere på Europa, sagde Ringkøbing Håndbolds formand Lars Buhl med et smil. Han var dog træt af, at kampen ikke spilles.

Det lyder utroligt, at Rækker Mølle ikke har spillere nok. Der har virkelig været grøde i dameafdelingen i klubben de seneste år, hvor rigtig mange unge spillere har spillet på de forskellige seniorhold.

Annonce

11 spillere væk fra førsteholdet

- Men vi har mistet 14 spillere fra førsteholdet og andetholdet hen over foråret og sommeren. Det er en blanding af, at flere af de unge flytter væk for at læse i især Århus men også andre steder. Nogle af dem havde planer om et sabbatår, men på grund af corona læser de nu videre med det samme. Vi har også skader og en enkelt spiller på barsel. 11 ud af de 14 fik kampe på førsteholdet i seneste sæson, forklarer Michael Iversen.


Det er trist, men det er det eneste rigtige af os at gøre. Vi har ganske enkelt ikke spillere nok til at kunne stille med et hold, der kunne gøre den kamp sportsligt relevant.

Michael Iversen, cheftræner i Rækker Mølle Håndbold


Det store frafald betyder, Michael Iversen mangler spillere, der virkelig vil træne.

- I øjeblikket har jeg seks spillere, der bare har knoklet hen over corona-pausen og sommeren for at være skarpe til pokalkampen. Men seks spillere er jo slet ikke nok. Hvis vi skulle spille kampen, skulle vi hente en række spillere fra andetholdet, og de har nærmest ikke rørt en håndbold i et halvt år. De er slet ikke i klar til at komme i kamp her og nu. Slet ikke i en kamp mod en modstander af Ringkøbings kaliber, fortæller Michael Iversen.

Der er allerede en lang række historier om håndboldspillere, der er blevet alvorligt skadet under forberedelserne til næste sæson.

- Hvis vi stillede op, ville vi risikere skader til de seks stamspillere, der skal bære holdet i sæsonen i 2. division, lige som vi ville risikere skader hos de reserver, vi skulle have haft med, forklarer Michael Iversen.

Annonce

Ambitionerne var ellers store

Michael Iversen og Rækker Mølle Håndbold havde ellers store ambitioner før den kommende sæson.

- Planen var, at vi skulle forsøge at hente en eller to gode spillere som forstærkninger. Var det lykkedes, ville vi efter gode sæsoner i 2. division være gået efter oprykning til 1. division. Nu her tre måneder senere er det hele vendt rundt. Alt var optimeret. Vi havde fået en fysisk træner, vi har fået endnu bedre faciliteter og mulighed for at træne på gode tidspunkter. Vi må lægge nye planer, fortæller Michael Iversen.

Han lover dog, at sæsonen i 2. division nok skal blive godkendt.

- Jeg er sikker på, vi får et fint hold spillet sammen. Nu er der andre, der får lov til at vise, at de har kvalitet til 2. division. Kan vi så ind imellem få hjælp af nogle af de rutinerede, når det kniber, så skal vi nok klare os, siger Michael Iversen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Debat

Problemulve har helt frit spil blandt husdyr

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce