Annonce
Alarm 112

Naturbrand i Nordjylland er under kontrol

En stor naturbrand brød søndag ud i Nordjylland. Klokken 21 oplyser indsatsleder, at der er styr på branden.

Der er kommet styr på en stor naturbrand, der brød ud i et skovområde i Ålbæk i Nordjylland ved 14-tiden søndag.

Det oplyser Nordjyllands Beredskab søndag aften.

Branden omfattede et område på mindst en kvadratkilometer.

Men klokken 21 søndag aften oplyser Thomas Dybro, indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab, at der er styr på branden, og at det sidste slukningsarbejde er i gang.

Klokken 17, da branden havde været i gang i tre timer, var den ikke under kontrol inde i området, da der var svært fremkommeligt terræn.

Men der var kontrol over standsningsbælterne rundt om branden. I standsningsbælterne pløjer brandfolkene jorden op, så de sikrer sig, at ilden ikke kan brede sig.

Ved 17-tiden oplyste beredskabsdirektør ved Nordjyllands Beredskab Diana Sørensen, at den kraftige blæst i området betød, at branden spredte sig hurtigt, hvilket besværliggjorde arbejdet på stedet.

I alt har syv stationer taget del i slukningsarbejdet. I første omgang var opgaven at hindre, at branden ikke spredte sig yderligere. Men søndag aften er det sidste slukningsarbejde altså i gang.

Ingen personer har været i fare, og ingen er blevet evakueret som følge af branden

Det forventes, at slukningsarbejdet fortsætter natten igennem. Derudover bliver der indsat brandvagter til at holde øje med udviklingen og sikre, at branden ikke blusser op igen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samarbejde kan være en kur mod butiksdød

De findes allerede mange steder - samarbejdsaftaler. Det gælder i hvert fald i foreningslivet. Her har mange klubber og foreninger på den ene eller anden måde slået pjalterne sammen for at sikre, at der er deltagere nok på de forskellige hold, og det kan være både badminton, fodbold, gymnastik eller noget helt fjerde. Alternativet har i mange tilfælde været at lukke ned, og det med at lukke ned fører sjældent noget positivt med sig. I en helt anden boldgade kan det meget vel være, at netop et samarbejde kan give god mening - nemlig når det drejer sig om at holde liv i de lokale butikker. Butiksdøden har i årevis hærget i mange af kommunens talrige landsbyer. Som regel har de lokale kæmpet til det sidste for at holde liv i dagligvareforretningen, men alt for mange gange har de måttet kaste håndklædet i ringen, og landsbyen står uden butik. Sidste år var det Stauning, der var igennem denne proces, da Brugsen lukkede. Her endte historien heldigvis lykkeligt sidst i 2019, idet Brian Pedersen overtog forrretningen, der fortsætter som en Min Købmand. Forhåbentlig bakker de lokale op om den! Nu er det andelsbutikken i Velling, der er i klemme. For nylig sagde købmanden op, men forretningen drives dog videre af behjertede frivillige. Men det går ikke for godt med økonomien, og findes der ikke en løsning, risikerer Velling at stå uden dagligvarebutik med de konsekvenser, det får for lokalsamfundet. Det bliver alt andet lige mindre attraktivt at bo i byen, når der ikke er en butik. I tirsdags var der ekstraordinær generalforsamling om butikkens fremtid. Der var blandt de fremmødte borgere opbakning til at forsøge at drive butikken videre. Og så var der en gæst, der slog de optimistiske strenge an - købmanden fra Stauning. Efter hans mening er der bestemt baggrund for en dagligvarebutik i Velling - og han kunne godt se sig selv i et samarbejde mellem de to købmandsbutiker. Det er endnu ikke bestemt, hvad et samarbejde helt konkret skal bestå af, men det lyder fornuftigt. Skal dagligvarebutikkerne i landsbyerne overleve, må de i mange tilfælde finde utraditionelle løsninger. Det kræver dog, at kunderne bakker helhjertet op. Ellers kan det være lige meget med de gode intentioner og flotte ord på en generalforsamling.

Annonce