Annonce
Ringkøbing

Stor interesse for ejendom fra 1875: Klitgård skal sælges i udbud

Den firelængede 'Strandgaarden,' der ligger på kyststrækningen mellem Søndervig og Vedersø Klit, er opført i 1875. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Det er ikke sikkert, at det rækker med knap 1,9 millioner kroner, for de personer, der er interesserede i at købe den 767 kvadratmeter store 'Strandgaarden' nord for Søndervig. Det er netop besluttet, at ejendommen skal sælges i udbud.
Annonce

Husby Klit: Ejendomsmægler Lone Futtrup er temmelig overrasket over den interesse, der bliver udvist for en 145 år gammel klitgård ti minutters kørsel nord for Søndervig. Interessen er så stor, at det netop er besluttet, at den 767 kvadratmeter store ejendom skal sælges i udbud.

- Jeg har bedt folk tilkendegive, om de kunne have interesse i at byde på gården, hvis der kommer en budrunde, og det er der flere, der har tilkendegivet, siger Lone Futtrup.

Hun er ejendomsmægler hos Nordicals, der er vestjysk repræsentant for Freja Ejendomme i København. Selskabet har skabt en niche med at erhverve ejendomme fra staten og regionerne ud fra en målsætning om at videresælge med størst mulig avance.

'Strandgaarden' er ejet af Naturstyrelsen.

- Det er Freja, der får lov til at bestemme i sidste ende, men de rådfører sig med mig, tilføjer Lone Futtrup, der lige nu - i samarbejde med ejendomsselskabet - er ved at udarbejde en tidsplan for det videre forløb med blandt andet budrunde.

Det er ikke sikkert, at de byder. De kan også byde under.

Lone Futtrup, ejendomsmægler, Nordicals

Annonce

Et håndværkertilbud

'Strandgaarden' blev i slutningen af januar udbudt til en pris på 1.895.000 kroner, og det er måske et håndværkertilbud. I hvert fald viser en bygningssynsrapport, der blev udarbejdet i juni 2019, at der skal bruges yderligere omkring 2,5 millioner kroner til nødvendige istandsættelser.

Da der fredag 31. januar var inviteret til åbent hus på Husby Klitvej 5, kiggede et sted mellem 50 og 60 personer inden for i de fire, stråtækte længer, som Ringkøbing-Skjern Museum frem til udgangen af 2017 drev som besøgsattraktion.

Lone Futtrup overvejer at slå dørene op endnu engang, og i givet fald skal det gerne være en lørdag i marts, da potentielle købere angiveligt er klar til at køre langt for at få et nærmere kig på 'Strandgaarden':

- Jeg vil gerne holde gang i det, siger Lone Futtrup, der kan se, at der er blevet hentet 51 salgsopstillinger via Nordicals' hjemmeside.

Hun er dog udmærket klar over, at det ikke nødvendigvis er ensbetydende med konkret lyst til at købe 'Strandgaarden,' der ligger i læ for Vesterhavet bag yderste klitrække på en godt 15.000 kvadratmeter stor grund.

Annonce

100 kvadratmeter bolig

I sit arbejde med den historiske ejendom oplever Lone Futtrup forskellige taktikker fra potentielle købere. Nogle forholder sig helt neutralt, mens andre holder deres kort så tæt på kroppen, at der ikke sker blottelser i forhold til andre interesserede.

Mægleren hos Nordicals vurderer, at fem-syv stykker lige nu er interesserede i at byde på 'Strandgaarden,' men et nyt åbent hus-arrangement kan måske friste flere:

- Men det er ikke sikkert, at de byder. De kan også byde under, påpeger Lone Futtrup, der har hørt om flere anvendelsesmuligheder blandt de interesserede.

Af hensyn til sit klientel ønsker hun ikke at fortælle alverden om dette, men der er eksempelvis nogle, der gerne vil bo dér selv, mens der er andre, der om muligt ønsker at anvende 'Strandgaarden' i forbindelse med en virksomhed.

Ejendommens boligareal er på 100 kvadratmeter, mens de øvrige 667 kvadratmeter i dag er indrettet som stald, lade og portlænge.

Nogle var potentielle købere, mens andre blot var nysgerrige, da der 31. januar blev inviteret til åbent hus på adressen Husby Klitvej 5. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Ejendomsmægler hos Nordicals i Holstebro, Lone Futtrup, er overrasket over den store interesse, der er for at kigge nærmere på den 767 kvadratmeter store klitgård nord for Søndervig. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavler har været overbevist om det: Forskere finder coronasmitte på måge

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

CORONAVIRUS

Live: Corona aflyser uddannelsesbesøg for tusindvis af elever

Skjern

Fire forskellige indbrud i to byer

Annonce