Annonce
Ringkøbing

Stor interesse for ejendom fra 1875: Klitgård skal sælges i udbud

Den firelængede 'Strandgaarden,' der ligger på kyststrækningen mellem Søndervig og Vedersø Klit, er opført i 1875. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Det er ikke sikkert, at det rækker med knap 1,9 millioner kroner, for de personer, der er interesserede i at købe den 767 kvadratmeter store 'Strandgaarden' nord for Søndervig. Det er netop besluttet, at ejendommen skal sælges i udbud.

Husby Klit: Ejendomsmægler Lone Futtrup er temmelig overrasket over den interesse, der bliver udvist for en 145 år gammel klitgård ti minutters kørsel nord for Søndervig. Interessen er så stor, at det netop er besluttet, at den 767 kvadratmeter store ejendom skal sælges i udbud.

- Jeg har bedt folk tilkendegive, om de kunne have interesse i at byde på gården, hvis der kommer en budrunde, og det er der flere, der har tilkendegivet, siger Lone Futtrup.

Hun er ejendomsmægler hos Nordicals, der er vestjysk repræsentant for Freja Ejendomme i København. Selskabet har skabt en niche med at erhverve ejendomme fra staten og regionerne ud fra en målsætning om at videresælge med størst mulig avance.

'Strandgaarden' er ejet af Naturstyrelsen.

- Det er Freja, der får lov til at bestemme i sidste ende, men de rådfører sig med mig, tilføjer Lone Futtrup, der lige nu - i samarbejde med ejendomsselskabet - er ved at udarbejde en tidsplan for det videre forløb med blandt andet budrunde.

Annonce

Det er ikke sikkert, at de byder. De kan også byde under.

Lone Futtrup, ejendomsmægler, Nordicals

Et håndværkertilbud

'Strandgaarden' blev i slutningen af januar udbudt til en pris på 1.895.000 kroner, og det er måske et håndværkertilbud. I hvert fald viser en bygningssynsrapport, der blev udarbejdet i juni 2019, at der skal bruges yderligere omkring 2,5 millioner kroner til nødvendige istandsættelser.

Da der fredag 31. januar var inviteret til åbent hus på Husby Klitvej 5, kiggede et sted mellem 50 og 60 personer inden for i de fire, stråtækte længer, som Ringkøbing-Skjern Museum frem til udgangen af 2017 drev som besøgsattraktion.

Lone Futtrup overvejer at slå dørene op endnu engang, og i givet fald skal det gerne være en lørdag i marts, da potentielle købere angiveligt er klar til at køre langt for at få et nærmere kig på 'Strandgaarden':

- Jeg vil gerne holde gang i det, siger Lone Futtrup, der kan se, at der er blevet hentet 51 salgsopstillinger via Nordicals' hjemmeside.

Hun er dog udmærket klar over, at det ikke nødvendigvis er ensbetydende med konkret lyst til at købe 'Strandgaarden,' der ligger i læ for Vesterhavet bag yderste klitrække på en godt 15.000 kvadratmeter stor grund.

100 kvadratmeter bolig

I sit arbejde med den historiske ejendom oplever Lone Futtrup forskellige taktikker fra potentielle købere. Nogle forholder sig helt neutralt, mens andre holder deres kort så tæt på kroppen, at der ikke sker blottelser i forhold til andre interesserede.

Mægleren hos Nordicals vurderer, at fem-syv stykker lige nu er interesserede i at byde på 'Strandgaarden,' men et nyt åbent hus-arrangement kan måske friste flere:

- Men det er ikke sikkert, at de byder. De kan også byde under, påpeger Lone Futtrup, der har hørt om flere anvendelsesmuligheder blandt de interesserede.

Af hensyn til sit klientel ønsker hun ikke at fortælle alverden om dette, men der er eksempelvis nogle, der gerne vil bo dér selv, mens der er andre, der om muligt ønsker at anvende 'Strandgaarden' i forbindelse med en virksomhed.

Ejendommens boligareal er på 100 kvadratmeter, mens de øvrige 667 kvadratmeter i dag er indrettet som stald, lade og portlænge.

Nogle var potentielle købere, mens andre blot var nysgerrige, da der 31. januar blev inviteret til åbent hus på adressen Husby Klitvej 5. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Ejendomsmægler hos Nordicals i Holstebro, Lone Futtrup, er overrasket over den store interesse, der er for at kigge nærmere på den 767 kvadratmeter store klitgård nord for Søndervig. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kirken skal være åben for alle på én gang

Vi kan efterhånden ikke være i tvivl om, at følgende ligesom er måden at opføre sig på lige nu: Bliv hjemme. Hold afstand. Undgå nærkontakt med andre. Statsminister Mette Frederiksen har sagt det mere end én gang. Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm har sagt det mere end én gang. Næsten alle fra 7 til 97 år kan gentage de tre opfordringer, hvis de bliver vækket midt om natten. Når det er sagt, var det lige før, at jeg fik fornemmelsen af, at en af statsministerens holdkammerater, kirkeminister Joy Mogensen, havde pjækket fra sit job de seneste uger. Det var i hvert et faktum, at 1. april - og nej, det var ikke en aprilsnar - blev ideen om at genåbne kirkerne i løbet af påsken lanceret. Større form for modstrid med de regler, myndighederne selv har opstillet for at undgå, at coronasmitten spreder sig, skal der ledes lang tid efter. Bare tanken om at samle kirkegængere, og der er altså tale om mange ældre mennesker med et skrøbeligt helbred, var langt ude. Samtidig er der ingen tvivl om, at både præster og menighedsråd har arbejdet hårdt og kreativt for, at kirkelivet har levet videre så godt som muligt. Det er blandt andet sket ved at sende ugens prædiken via sociale medier. Der er endda eksempler på flere til tilhørere til en prædiken på nettet i forhold til en traditionel prædiken, der som bekendt kræver, at folk kigger forbi kirken. Der vil dog stadig være faste kirkegængere, der ikke kan være med på de betingelser, og det kan ikke være rigtigt. Derfor var det glædeligt at læse, hvad provesteforeningens formand Peter Birchs blandt andet havde at sige om ministeriets idé: "Når vi genåbner, skal det være for, at vi kan samles. Den her udmelding lægger op til en påskefejring efter først til mølle-princippet, og det er uigennemtænkt. Det er uacceptabelt at gøre gudstjenesten til noget for nogle. Gudstjenesten er og skal altid være åben for alle". Om det er Peter Birchs udmelding, Joy Mogensen har fået tilsendt, eller om hun har slået øverste etage til efter en nedsmeltning, skal jeg lade stå hen i det uvisse. Et eller andet er der i hvert fald sket fra 1. april til 2. april, for kirkerne forbliver lukket i påsken, og sådan skal det selvfølgelig være.

Annonce