x
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Stor interesse for at komme på seniorpension

Kommunen vurderer at mellem 100 og 150 Ringkøbing-Skjern-borgere årligt vil søge seniorpension. Arkivfoto: Scanpix/Steffen Ortmann
Kommunen har modtagere 50 ansøgninger fra borgere, der vil på seniorpension.

Ringkøbing-Skjern: Den nye seniorpension, der er trådt i kraft ved årsskiftet som en afløser for seniorførtidspensionen, ser ud til at blive efterspurgt i Ringkøbing-Skjern.

Der har fra dag ét været mange forespørgsler på ordningen, der er tiltænkt nedslidte seniorer. I begyndelse af februar er der kommet cirka 50 ansøgninger, blev politikerne oplyst på mandagens møde i beskæftigelsesudvalget.

Seniorpension kan tilkendes personer, som har højst seks år til folkepensionsalderen, haft en langvarig tilknytning til arbejdsmarkedet med sammenlagt mindst 20-25 års beskæftigelse, og en arbejdsevne der er varigt nedsat til højst 15 timer om ugen i forhold til seneste job.

Administrationen har udregnet, hvor mange af kommunens borgere i fleksjob, der opfylder kriteriet om maksimalt seks år til pensionsalder. Det drejer sig om cirka 300 borgere, hvoraf langt de fleste vurderes også at opfylde de øvrige kriterier for tildeling af seniorpension.

Det er dog ikke ensbetydende med, at alle 300 borgere vil vælge at søge seniorpension, forklarer forvaltningen, men det kan give et fingerpeg om den mulige volumen i ordningen. Forvaltningen vurderer, at der årligt kan tilkendes seniorpension til 100 til 150 borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune. Alt tyder således på, at seniorpensionen vil sende rigtig mange mennesker ud af arbejdsmarkedet, hedder det fra forvaltningen.

I år er det kommunen, der skal stå for sagsbehandlingen, når en borger søger pensionen, men til næste år skal ATP klare den.

Kommunerne skal være med til at betale udgifterne til seniorpension på samme vis, som kommunen også er med til at betale for borgere på førtidspension.

En borger på seniorpension, der er enlig, får godt 19.000 kroner om måneden. En gift seniorpensionist må nøjes med 16.229 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Stram op – og hold fast i lukkeloven

Læserbrev: Over de sidste uger har butiksansatte knoklet r…. ud af bukserne. Uden at kny sørger medarbejderne i vores butikker for, at der er fyldt op på hylderne, så vi alle sammen kan få mad på bordet, toiletpapir og andre fornødenheder. Og mange danske familier har fået deres køkkenskabe fyldt godt op. De butiksansatte har brug for påskens fridage til et velfortjent hvil. Derfor bør man ikke suspendere lukkeloven henover helligdagene. I denne tid, hvor myndighedernes anbefalinger er at blive hjemme og undgå tæt kontakt til andre mennesker, løber butiksansatte en daglig risiko med kontakt med flere hundrede kunder om dagen. De sætter eget helbred på spil for at passe deres job. Butiksledelserne rundt om gør alt, hvad de kan, for at passe godt på de ansatte med håndsprit, hyppig håndvask, plexiglasplader ved kassen og ’Hold afstand’-skilte på gulvene. Stor ros for det. Men at arbejde under de forhold er anstrengende. Helligdagene i påsken med lukkede butikker kan også være med til at passe på de ansatte, så de kan blive ved med at passe deres arbejde, så længe corona-krisen varer. Derfor, kære politikere: Hold fast i lukkeloven! Og så skal familien Danmark altså stramme op. Lad nu være med at klathandle en liter mælk og en pakke gær. Køb ind til flere dage og lad én person klare det. Det er heller ikke nu, I skal hele familien afsted på ose-tur i de lokale butikker for at se på nye ipads, havetrampolin til ungerne eller lamper til stuen. Det er måske fristende for at skabe et afbræk i tiden med hjemmeskole, men lad være. Jo flere I kommer sammen, jo større risiko udsætter I butikspersonalet for. Ring til den lokale butik i stedet og lav en aftale om at få leveret varen – eller at I kan hente den pakket i en pose. Så kan I både støtte vores midt- og vestjyske butikker og passe godt på de ansatte og jer selv samtidig.

Annonce