Annonce
Ringkøbing-Skjern

Stor interesse for at komme på seniorpension

Kommunen vurderer at mellem 100 og 150 Ringkøbing-Skjern-borgere årligt vil søge seniorpension. Arkivfoto: Scanpix/Steffen Ortmann
Kommunen har modtagere 50 ansøgninger fra borgere, der vil på seniorpension.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Den nye seniorpension, der er trådt i kraft ved årsskiftet som en afløser for seniorførtidspensionen, ser ud til at blive efterspurgt i Ringkøbing-Skjern.

Der har fra dag ét været mange forespørgsler på ordningen, der er tiltænkt nedslidte seniorer. I begyndelse af februar er der kommet cirka 50 ansøgninger, blev politikerne oplyst på mandagens møde i beskæftigelsesudvalget.

Seniorpension kan tilkendes personer, som har højst seks år til folkepensionsalderen, haft en langvarig tilknytning til arbejdsmarkedet med sammenlagt mindst 20-25 års beskæftigelse, og en arbejdsevne der er varigt nedsat til højst 15 timer om ugen i forhold til seneste job.

Administrationen har udregnet, hvor mange af kommunens borgere i fleksjob, der opfylder kriteriet om maksimalt seks år til pensionsalder. Det drejer sig om cirka 300 borgere, hvoraf langt de fleste vurderes også at opfylde de øvrige kriterier for tildeling af seniorpension.

Det er dog ikke ensbetydende med, at alle 300 borgere vil vælge at søge seniorpension, forklarer forvaltningen, men det kan give et fingerpeg om den mulige volumen i ordningen. Forvaltningen vurderer, at der årligt kan tilkendes seniorpension til 100 til 150 borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune. Alt tyder således på, at seniorpensionen vil sende rigtig mange mennesker ud af arbejdsmarkedet, hedder det fra forvaltningen.

I år er det kommunen, der skal stå for sagsbehandlingen, når en borger søger pensionen, men til næste år skal ATP klare den.

Kommunerne skal være med til at betale udgifterne til seniorpension på samme vis, som kommunen også er med til at betale for borgere på førtidspension.

En borger på seniorpension, der er enlig, får godt 19.000 kroner om måneden. En gift seniorpensionist må nøjes med 16.229 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Vig bag mig, Satan!

Annonce