Annonce
Debat

Stop nu det hærværk i skolegården - ellers får vi amerikanske tilstande

Redaktionschef Mikael Sand. Foto: Jørgen Kirk
Annonce

Det er desværre langt fra første gang, det her emne er taget op her på lederplads, men det er desværre nødvendigt at gøre det én gang til. Det handler om unge menneskers mildt sagt latterlige og hjernedøde måde at opføre sig på, når de ikke holder til på deres egen matrikel.

Fredag kiggede Thilde på fire år og hendes far, Nicki Vestergaard, forbi skolegården ved Kirkeskolen i Skjern for at hygge sig og gøre brug af det, der nu en gang står til fri afbenyttelse sådan et sted. I stedet for et par hyggelige timer brugte de tiden på at rydde op efter noget, der bedst kan beskrives som noget forbandet svineri. Knuste flasker på asfalten og i skraldespanden. Cigaretskodder rundt omkring og en halvvejs brændt cigaretpakke, der er blevet efterladt på et bord. Og så var der lige tegnet en omgang graffitti, hvor noget var en illustration af ædlere dele, som ikke hører hjemme et sted, hvor børn opholder sig.

Hvis det så for pokker havde været et enkeltstående tilfælde, havde det måske været til at leve med, men ifølge skolelederen på Kirkeskolen er den form for hærværk stigende. Når skolelederen svarer sådan her på Dagbladets opringning ."Nu igen" og videre siger: "Hvis du havde ringet for fire år siden, havde jeg tænkt ”eeeeej!”.


Det er naturligvis fint nok, hvis klaphattene bliver taget, men der må og skal altså være andre måder at få stoppet lømlernes hærgen.


Så er det dælme ikke så sært, at skolens ledelse har valgt at tage skrappere metoder i brug. For problemet med hærværk og svineri er vokset så meget de seneste par år, at der lige inden skolernes sommerferie blev sat videokameraer op. Hærværket vil blive meldt til politiet, og forhåbentlig kan videooptagelser være med til at vise, hvem gerningsmændene er.

Det er naturligvis fint nok, hvis klaphattene bliver taget, men der må og skal altså være andre måder at få stoppet lømlernes hærgen. Ellers kan det i værste fald ende med noget, der minder om amerikanske tilstande, hvor skolerne - ud over videovervågning - skal hegnes ind og spærres af, så almindelige og velfungerende børn og unge ikke kan bruge skolen og skolegården uden for normal skoletid. Sådan må det ikke ende, og derfor er mit spinkle - men måske naive - håb, at forældre vil deres unge mennesker et skud sund fornuft, inden de bevæger sig uden for privatadressen.

Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Corona-mistanke: Faster/Hanning har fået en spiller testet for corona, og da svaret ikke var kommet, blev deres kamp i serie 3 udsat

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes, og baråbningstider udvides i fase 4  

Annonce