Biler

Stop nu den Berlingo-bashing

Lad mig slå det fast med det samme: Jeg ejer ikke en Berlingo.

Så mit følgende opstød skal ikke tages som reaktion på en personlig fornærmelse, men hold nu fast, hvor er jeg træt af Berlingo-bashingen og helt generelt den nedladende attitude over for en praktiske familiebil af et hvilket som helt mærke.

Det slog mig forleden, da jeg tog billeder af en ven og kollega, der har en Peugeot Partner - det er dybest set en Berlingo med andet logo - som han skulle bruge til hyldest-skriv til kassevognen. Da vi rullede af sted i hans Partner, kom vi til at snakke om den praktiske bil. Vi blev begejstrede for bilen. Og så blev vi vrede.

Jeg ejer en Skoda Roomster, en ganske praktisk familiebil. Pæn? Nej. Praktisk? Ja! Og så er den ikke længere. Det samme kan siges om min vens Partner. Pæn er den ikke, men er du gal, hvor er der højt til loftet. Og tager den ham fra a til b? Jep, hver evig eneste gang. Altså objektivt set en god, praktik familiebil.

Alligevel skal vi finde os i at se, høre eller læse sønderlemmende kritik af familiebilen, og hver gang er det de laveste argumenter, der retfærdiggør udbruddet.

”Tyngdepunktet er for højt”. Det er en kassevogn forklædt som familiebil, der lader dig laste bagage til en måned, hvad havde du regnet med?

”Jeg føler mig ikke sej”. Er det bilens problem?

”Den lyder forkert”. Ved du hvad, det gør du også.

Hør her, jeg ved godt, at biler kan være langt mere end biler. Jeg har flere gange skrevet om de elskede to Land Rovere Bjørn og Ronja, der holder hjemme carporten, men jeg kører også Roomster - og jeg elsker det.

Tag nu den praktiske familiebil, for det den er, glem din usikre mandighed eller påtagede femininitet, og rejs dig for os, der ikke måles på hestekræfterne i vores bil, tyngdepunktet, lyden eller evnen til at imponere det modsatte køn.

At køre i en kassevogn som Berlingoen udstråler ro. Det udstråler værdier, der efterlader materialismen som en støvsky bag en V8’er. Det udstråler selvsikkerhed og et eller andet sted også visdom, thi når vi fragter vores familie, så ved vi, hvad der er vigtigst - nemlig familien.

Kære mænd og kvinder i Berlingoen. Jeg hylder jer. For en gangs skyld skal I modtage seks stjerner for jeres valg af bil og den rummelighed, både I og den repræsenterer. Vi ses derude.

0/0
Digitalt

Test: Garmin Vivoactive 3 Music satser på fitness-folket, men rammer ikke helt i mål

Biler

Den næste Renault Kangoo er linet op

Digitalt

Her er de mest lovende spil fra årets E3-messe

Biler

Derfor kører din bil tilsyneladende kortere på literen

Digitalt

Anmeldelse: Den digitale fotoramme får et smart comeback af danske Frameo

Biler

Nu kan du køre Ferrari helt lydløst

Biler

Volvo crashtester cykelhjelme

Digitalt

Test: Neato D7 er effektiv og ligetil