Annonce
Debat

Stop modarbejdelsen af sommerhusudlejning

Annonce

Læserbrev: Ikke nok med, at turismen er hårdt ramt af coronanedlukningen, men nu vil Erhvervsstyrelsen ud af den blå luft åbenbart bestemme, at man ikke må udleje sit sommerhus i ydersæsonen, mens store sommerhuse til udlejning skal mistænkeliggøres og begrænses.

Således har Erhvervsstyrelsen netop udsendt et udkast til en ny vejledning om udlejning af sommerhuse i høring, og det er direkte imod den forbedring af dansk kystturisme, som vi har lovgivet om i Folketinget, senest med erhvervsaftalen fra 2016, hvor vi netop fra DF sikrede at der kunne udlejes i flere uger af året. For at skabe liv uden for sommersæsonen, og for at skabe arbejdspladser uden for de store byer, har vi i Folketinget faktisk udvidet muligheden for at udleje sit sommer- og fritidshus fra 39 uger til 43 uger inklusive eget brug om året.

Men det vil Erhvervsstyrelsen nu ”pludselig”, med erhvervsministerens tilskyndelse, banke tilbage til 35 ugers maksimal udlejning. Og netop dén styrelses-vejledning er et studie i embedsmandstyranni og dyneløfteri. Når man udlejer sit sommerhus, så skal man selv bruge huset, men det skal være ”reelt” eget brug, som defineres som rekreativt brug. Man må med andre ord gerne ligge på liggestolen på græsplænen, men man må ikke slå græs. Man må gerne sidde og glo ind i væggen, men man må ikke male væggen.


Kald det dog hvad det er, det er en regulær magtovertagelse af lovgivningen


Erhvervsstyrelsen kalder deres vejledning for en modernisering og en forenkling. Kald det dog hvad det er, det er en regulær magtovertagelse af lovgivningen, som de tager fra Folketinget, det er en begrænsning af udlejningen på antal uger og størrelse, så danskere får endnu færre huse at leje/udleje – og det medfører åbenlyse økonomiske tab, samt tab af regionale arbejdspladser ud over hele Danmark.

Det er således ikke forenkling, det er uklarhed på uklarhed! Erhvervsminister Simon Kollerup har ansvaret for Erhvervsstyrelsen, og han har bestilt udkastet til vejledning. Nu må han bekende kulør og stoppe styrelsens magtmisbrug, hvis ikke vi skal miste tusindvis af job i dansk kystturisme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

108 millioner kroner skal sende Robotti ud i verden: Virksomhed med vestjyske rødder og fabrik i Lem tiltrækker kæmpe investering

Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tre anbefalinger: Sådan får man udenlandske arbejdere til at slå sig ned i Vestjylland

Annonce