Annonce
Debat

Stop for vanvidskørsel

Kristian Pihl Lorentzen
Annonce

Læserbrev: I Venstre er vi rystede og vrede over de grove og dødsensfarlige eksempler på vanvidskørsel, som vi har set accelerere i de senere år.

Vanvidskørsel er defineret som kørsel med mere end 100 procent overskridelse af fartgrænsen - for eksempel mere end 100 km/t i byer, ulovlig kap- og væddekørsel samt chikanekørsel, der hindrer politiets arbejde.

Det kan ganske enkelt ikke være rigtigt, at bandemedlemmer og andre kriminelle gennem stråmænd leaser store biler for at så sætte danskernes liv i fare ved at køre vanvidskørsel. Ofte med langt over 100 km/t i byerne. Og ofte med død eller lemlæstelse til følge.

Desuden ser vi omsiggribende ulovlig gaderæs, der hører hjemme på motorbaner og ikke på offentlig vej. Dette uvæsen må og skal stoppes.

Det kræver, at vi lovmæssigt forsyner politiet med nye og bedre redskaber. Herunder med hensyn til konfiskation af biler - også selvom de er lånte eller leasede. Lige nu forhandler vi med regeringen og andre partier om en aftale med konkrete og effektive løsninger, der målrettet gør op med de brodne kar i leasingbranchen, herunder selskaber, der er helt eller delvist ejede af bander eller deres skumle bagmænd.


Samtidig bør vanvidskørsel automatisk udløser mindst én til to måneders ubetinget fængsel til de førere, der totalt har tilsidesat andre menneskers sikkerhed.

Kristian Pihl Lorentzen, MF (V)


Derimod skal respektable leasingfirmaer udstyres med nye redskaber og procedurer til kontrol af deres kunder, så de ikke uforvarende kommer til at lease biler ud til bander, vanvidsbilister eller stråmænd.

Samtidig bør vanvidskørsel automatisk udløser mindst én til to måneders ubetinget fængsel til de førere, der totalt har tilsidesat andre menneskers sikkerhed.

Jeg ser frem til, at vi inden jul får vedtaget en lovgivning, der omsider sætter en stopper for vanvittig kørsel. Desuden er det vigtigt, at vi med de kommende politiforlig giver politiet langt flere muskler rundt i alle dele af landet, så lovgivningen kan følges effektivt op. Ellers nytter det ikke noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Debat

Problemulve har helt frit spil blandt husdyr

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce