Annonce
Navne

Stolte og stærke kvinder står bag 30 års jubilæum og festivalen UR-NAT 2019

En stærk trio fra Teatret OM er klar til at give 30 års jubilæet masser af krop og sjæl over temaet "UR-NAT 2019". Fra venstre ses kunstnerisk leder af Teatret OM, Sandra Pasini, scenograf og billedkunstner Antonella Diana samt skuespiller og musiker Annemarie Waagepetersen. Foto Franscesco Galli.
Det er på mange måder en smuk blanding af kunst, kultur og natur, der er omdrejningspunktet og livsnerven i Teatret OM, der siden 2006 har været kommunens egnsteater med hovedkvarter i Ringkøbing.

Ringkøbing: Teatret OM blev grundlagt i Rom i 1989 af kunstnerisk leder Sandra Pasini og scenograf og billedkunstner Antonella Diana. Og i dag er de sammen med skuespiller og koordinator Annemarie Waagepetersen fortsat kernen i Teatret OM, hvor der skabes spændende forestillinger, koncerter, installationer og forskellige kulturbyttehandler både lokalt, regionalt og internationalt.

- Vi er midt i Naturens Rige, og derfor har vi leget lidt med begrebet NATUR og byttet lidt rundt på bogstaverne, så vi afvikler fejringen af jubilæet og vores festival med titlen UR-NAT 2019, siger skuespiller og musiker Annemarie Waagepetersen, der sammen med kunstnerisk leder Sandra Pasini og scenograf og billedkunstner Antonella Diana, udgør den stærke trio, der gerne står på mål for, at alle aldre inddrages i de mange oplevelser rundt i kommunen i denne uge.

Under UR-NAT festivalen vil der være masser af eksempler på mange forskellige kunstneriske tilbud, hvor der vil kunne opleves en række både danske og internationale forestillinger, gadeteater, koncerter, workshops, installationer, events og meget andet i mange af kommunens byer.

- Vi sætter en stor ære i at være med til at bygge bro bl.a. mellem generationerne og mellem kunstnere og lokalbefolkningen. Det glæder os derfor rigtig meget, at der er så mange lokale, der har lyst til at deltage i festivalen bl.a. skolerne i Hvide Sande, Spjald og Velling, musikskolens balletbørn, Vokal Vest, teaterforeningen Theatron og flere andre, fortæller Annemarie Waagepetersen.

Annonce

Hjerteblod

For kunstnerisk leder af Teatret OM, Sandra Pasini, har samspillet mellem kunst, kultur og natur altid været afgørende for de værdier og visioner, hun altid har værnet om i sit kunstneriske virke. Lang tid før der var noget der hed "Naturens rige", har Teatret OM haft fokus på naturen, og hvad kunsten og naturen kan gøre for mennesker.

- Vi er stolte af at bo i Naturens Rige, og jeg og mine kolleger i Teatret OM vil i mange år fremover gerne fortsat være med til at sætte Naturens Rige i højsædet, og bidrage til, at teaterkunst også i fremtiden er en naturlig del af det kulturelle image, som vores kommune også gerne vil være kendt for, siger Sandra Pasini.

Selvforsynende

At 30 års jubilæet fejres med fest og farver vil altid være et kendemærke for Teatret OM. Her lægger alle afgørende vægt på selv at skabe rekvisitter og scenografi. Kort og godt være selvforsynende i forhold til kostumer, masker og eksempelvis dyr og fisk, som skal bruges til forestillinger, parader og diverse events. Langt hovedparten af materialet til rekvisitterne bygger på genbrug af f.eks. aviser, træ, plast og meget andet.

Fra den 13. til den 18. august vil borgerne i Ringkøbing, Lem, Videbæk, Hvide Sande, Tarm og Skjern, få lejlighed til ved selvsyn at se en sprællevende 30 års jubilar i fuld vigør og harmoni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Annonce