Annonce
Navne

Stolte og stærke kvinder står bag 30 års jubilæum og festivalen UR-NAT 2019

En stærk trio fra Teatret OM er klar til at give 30 års jubilæet masser af krop og sjæl over temaet "UR-NAT 2019". Fra venstre ses kunstnerisk leder af Teatret OM, Sandra Pasini, scenograf og billedkunstner Antonella Diana samt skuespiller og musiker Annemarie Waagepetersen. Foto Franscesco Galli.
Det er på mange måder en smuk blanding af kunst, kultur og natur, der er omdrejningspunktet og livsnerven i Teatret OM, der siden 2006 har været kommunens egnsteater med hovedkvarter i Ringkøbing.

Ringkøbing: Teatret OM blev grundlagt i Rom i 1989 af kunstnerisk leder Sandra Pasini og scenograf og billedkunstner Antonella Diana. Og i dag er de sammen med skuespiller og koordinator Annemarie Waagepetersen fortsat kernen i Teatret OM, hvor der skabes spændende forestillinger, koncerter, installationer og forskellige kulturbyttehandler både lokalt, regionalt og internationalt.

- Vi er midt i Naturens Rige, og derfor har vi leget lidt med begrebet NATUR og byttet lidt rundt på bogstaverne, så vi afvikler fejringen af jubilæet og vores festival med titlen UR-NAT 2019, siger skuespiller og musiker Annemarie Waagepetersen, der sammen med kunstnerisk leder Sandra Pasini og scenograf og billedkunstner Antonella Diana, udgør den stærke trio, der gerne står på mål for, at alle aldre inddrages i de mange oplevelser rundt i kommunen i denne uge.

Under UR-NAT festivalen vil der være masser af eksempler på mange forskellige kunstneriske tilbud, hvor der vil kunne opleves en række både danske og internationale forestillinger, gadeteater, koncerter, workshops, installationer, events og meget andet i mange af kommunens byer.

- Vi sætter en stor ære i at være med til at bygge bro bl.a. mellem generationerne og mellem kunstnere og lokalbefolkningen. Det glæder os derfor rigtig meget, at der er så mange lokale, der har lyst til at deltage i festivalen bl.a. skolerne i Hvide Sande, Spjald og Velling, musikskolens balletbørn, Vokal Vest, teaterforeningen Theatron og flere andre, fortæller Annemarie Waagepetersen.

Annonce

Hjerteblod

For kunstnerisk leder af Teatret OM, Sandra Pasini, har samspillet mellem kunst, kultur og natur altid været afgørende for de værdier og visioner, hun altid har værnet om i sit kunstneriske virke. Lang tid før der var noget der hed "Naturens rige", har Teatret OM haft fokus på naturen, og hvad kunsten og naturen kan gøre for mennesker.

- Vi er stolte af at bo i Naturens Rige, og jeg og mine kolleger i Teatret OM vil i mange år fremover gerne fortsat være med til at sætte Naturens Rige i højsædet, og bidrage til, at teaterkunst også i fremtiden er en naturlig del af det kulturelle image, som vores kommune også gerne vil være kendt for, siger Sandra Pasini.

Selvforsynende

At 30 års jubilæet fejres med fest og farver vil altid være et kendemærke for Teatret OM. Her lægger alle afgørende vægt på selv at skabe rekvisitter og scenografi. Kort og godt være selvforsynende i forhold til kostumer, masker og eksempelvis dyr og fisk, som skal bruges til forestillinger, parader og diverse events. Langt hovedparten af materialet til rekvisitterne bygger på genbrug af f.eks. aviser, træ, plast og meget andet.

Fra den 13. til den 18. august vil borgerne i Ringkøbing, Lem, Videbæk, Hvide Sande, Tarm og Skjern, få lejlighed til ved selvsyn at se en sprællevende 30 års jubilar i fuld vigør og harmoni.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Opdateret: Savnet mand fra Ringkøbing er fundet død

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vi har alle et ansvar for at holde unge fra narko

Det kunne være meget værre … Sådan lyder det samstemmende budskab fra politiet og de øvrige medvirkende i SSP-samarbejdet, skolerne og de sociale myndigheder, når talen falder på narkomisbrug blandt unge i Ringkøbing-Skjern Kommune. "Vi oplever faktisk ikke, at flere unge bruger narko end tidligere, og forældrene har generelt ikke grund til at blive bekymret", siger viceungdomsskoleleder og SSP-formand Allan Østergaard til Dagbladet i dagens avis. "Vi har ikke en opfattelse af, at det flyder med narko", fortæller politikommissær Bjørn Nørgaard Bo, leder af lokalpolitiet i Ringkøbing. Det er selvfølgelig gode nyheder. At vi bor i en landlig kommune fjernt fra de store byer er nemlig ikke nogen garanti for, at stenbroens dårlige misbrugsvaner ikke også spreder sig hertil; der er desværre rigeligt med eksempler på, at små og "afsides" samfund hærges af en narkoepidemi. At det ikke kommer dertil hos os, kræver, at vi konstant er oppe på stikkerne. Og med "vi" menes os alle - især vi voksne; også os, der ikke har børn og unge i den mest sårbare alder. Vi har alle sammen et ansvar for at holde øje med, at vore unge trives. Det kræver, at vi kender hinanden, og har tillid til hinanden. Derfor er det prisværdigt, at SSP-samarbejdet arbejder målrettet i den retning. Ifølge Allan Østergaard er samarbejdet med forældrene i Ringkøbing-Skjern Kommune velfungerende. Der er et godt fremmøde og en god stemning, når forældrene bliver inviteret. "Noget af det, som SSP lægger vægt på, er netop et godt forældresamarbejde. Forældrene skal klædes på, så de står stærkere, hvis og når problemerne melder sig," siger han. Når de gør det - og det kan ikke undgås, at det sker ind imellem - skal ikke bare politiet, skolerne og de sociale myndigheder være klar til at gribe ind; det skal alle vi andre også. Ser vi en flok unge, der stimler sammen i det offentlige rum, skal vi ikke holde os tilbage fra som borger at gå hen til dem og snakke med dem om, hvad der foregår. På den måde viser man som voksen, at man respekterer de unge, interesserer sig for dem, og bekymrer sig om dem.

Ringkøbing For abonnenter

Fra stoffer og hjemløshed til bolig og firma: Nu bliver vi høje på livet

Annonce