Annonce
Ringkøbing-Skjern

Stjernespiller søger 300.000 kroner: Børn og unge skal opleve glæde og trivsel på banen

37-årige Bjarte Myrhol, en af de store profiler hos Skjern Håndbold, håber, det bliver muligt at udbrede træningskonceptet Learn Handball i hele Ringkøbing-Skjern Kommune. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Træningskonceptet Learn Handball, der er skabt af blandt andre Bjarte Myrhol fra Skjern Håndbold, kan måske blive bredt ud til alle klubber i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Ringkøbing-Skjern: Børn og unge, der går til håndbold i Ringkøbing-Skjern Kommune, kan se frem til endnu mere glæde og trivsel på banen i de kommende år. I hvert fald, hvis det står til den rutinerede Skjern-spiller Bjarte Myrhol, der er anfører for både Skjern Håndbold og det norske landshold.

Han har taget del i skabelsen af træningskonceptet Learn Handball, der i nogle år har været i brug i Norge, og nu er det Bjarte Myrhols mål at få det bredt ud i 33 klubber i den vestjyske kommune.

Den 37-årige håndboldstjerne har derfor sendt en ansøgning, der tirsdag eftermiddag bliver behandlet i kultur- og fritidsudvalget. Der søges om et kommunalt tilskud på 300.000 kroner til et tre-årigt projekt til implementering af Learn Handball.

Bjarte Myrhol arbejder sammen med en anden spiller hos Skjern Håndbold, Bjarke Christensen, og i deres ansøgning hedder det blandt andet, at træningskonceptet har til formål at give børn og unge i alderen seks til 16 år lige muligheder for at opleve mestring, glæde og trivsel på håndboldbanen.

Annonce

Tips og tricks fra de store

Learn Handball er bygget op som et digitalt værktøj, der gør det muligt for trænere på alle niveauer at gå på banen med træningsprogrammer, -øvelser og -planer, som er tilpasset forskellige aldersklasser og forskellige niveauer. På en app - som er nem at gå til på en mobiltelefon eller i iPad - bliver øvelserne beskrevet i tekst og visualiseret i små videosekvenser.

Der ud over deler en række internationale elitespillere deres tips og tricks på Learn Handball.

Erfaringerne med konceptet i Norge viser blandt andet, at uerfarne trænere - eksempelvis forældre - føler sig bedre tilpas med at stå for træningen med Learn Handball at støtte sig til, og ligeledes er der målbare resultater i forhold til antallet af børne- og ungdomsspillere, som fastholdes i sporten.

Administrationen i Ringkøbing-Skjern Kommune og formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg (V), har haft drøftelser med Bjarte Myrhol og Bjarke Christensen om at indgå i et muligt partnerskab omkring Learn Handball.

Bliver det til virkelighed, vil det være det første sted i Danmark, hvor konceptet prøves af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce