Ringkøbing-Skjern

Stjernespiller søger 300.000 kroner: Børn og unge skal opleve glæde og trivsel på banen

37-årige Bjarte Myrhol, en af de store profiler hos Skjern Håndbold, håber, det bliver muligt at udbrede træningskonceptet Learn Handball i hele Ringkøbing-Skjern Kommune. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Træningskonceptet Learn Handball, der er skabt af blandt andre Bjarte Myrhol fra Skjern Håndbold, kan måske blive bredt ud til alle klubber i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Ringkøbing-Skjern: Børn og unge, der går til håndbold i Ringkøbing-Skjern Kommune, kan se frem til endnu mere glæde og trivsel på banen i de kommende år. I hvert fald, hvis det står til den rutinerede Skjern-spiller Bjarte Myrhol, der er anfører for både Skjern Håndbold og det norske landshold.

Han har taget del i skabelsen af træningskonceptet Learn Handball, der i nogle år har været i brug i Norge, og nu er det Bjarte Myrhols mål at få det bredt ud i 33 klubber i den vestjyske kommune.

Den 37-årige håndboldstjerne har derfor sendt en ansøgning, der tirsdag eftermiddag bliver behandlet i kultur- og fritidsudvalget. Der søges om et kommunalt tilskud på 300.000 kroner til et tre-årigt projekt til implementering af Learn Handball.

Bjarte Myrhol arbejder sammen med en anden spiller hos Skjern Håndbold, Bjarke Christensen, og i deres ansøgning hedder det blandt andet, at træningskonceptet har til formål at give børn og unge i alderen seks til 16 år lige muligheder for at opleve mestring, glæde og trivsel på håndboldbanen.

Tips og tricks fra de store

Learn Handball er bygget op som et digitalt værktøj, der gør det muligt for trænere på alle niveauer at gå på banen med træningsprogrammer, -øvelser og -planer, som er tilpasset forskellige aldersklasser og forskellige niveauer. På en app - som er nem at gå til på en mobiltelefon eller i iPad - bliver øvelserne beskrevet i tekst og visualiseret i små videosekvenser.

Der ud over deler en række internationale elitespillere deres tips og tricks på Learn Handball.

Erfaringerne med konceptet i Norge viser blandt andet, at uerfarne trænere - eksempelvis forældre - føler sig bedre tilpas med at stå for træningen med Learn Handball at støtte sig til, og ligeledes er der målbare resultater i forhold til antallet af børne- og ungdomsspillere, som fastholdes i sporten.

Administrationen i Ringkøbing-Skjern Kommune og formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg (V), har haft drøftelser med Bjarte Myrhol og Bjarke Christensen om at indgå i et muligt partnerskab omkring Learn Handball.

Bliver det til virkelighed, vil det være det første sted i Danmark, hvor konceptet prøves af.

0/0
Annonce
Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Ringkøbing-Skjern

Vi skal løse plastikforureningen sammen

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Hvide Sande

3-årige Felix om Hvide Sande-sejltur: Det går alt for langsomt

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

112 For abonnenter

Grim ulykke i havnen var en ener: Meget få sejlere blander alkohol og sejlads

Ringkøbing-Skjern

To helikoptere og fire både leder nu efter den unge sejler - Politiet: Kig efter et blåt og hvidt sejl

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce