Sport

Stivner de norske smil?

Norge vinder ofte alt, hvad de kommer i nærheden af, men det er langt fra sikkert, at de norske jenter også går hele vejen ved EM-slutrunden i Frankrig. Foto: Fred Tanneau / Scanpix Ritzau

Norge går helt sikkert videre til mellemrunden ved EM i Frankrig, men jenterne kommer over uden point, hvis det ikke bliver sejr over Rumænien. Og det kan man bestemt ikke tage for givet.

Normalt går alting glat, men sådan er det ikke lige nu for det ekstremt succesrige norske kvindelandshold i håndbold.

Norge har vundet EM-guld ved seks af de seneste syv slutrunder. Det kan træner Thorir Hergeirsson også fortsat nå at gøre i Frankrig, men der er store udfordringer.

Lad os tage det resultatmæssige først.

Norge er hårdt presset op til onsdagens sidste kamp i puljen, hvor der venter et frygtindgydende rumænsk landshold, der har vundet sine første to kampe i sikker stil, med kæmpe profiler som Cristina Neague og Eliza Buceschi som de store trækheste.

Får Norge ikke point i den kamp, og det kan sagtens gå hen at ske, går turen til mellemrundekampene i Nancy uden point på kontoen - og så er risikoen, at tre sejre på stribe i hovedrunden ikke vil være nok til at booke billet til en semifinale.

Stor tiltro til Norge

Danske Spil har fortsat Norge som guldfavorit til odds 2.75. Derefter følger Rusland (4.25), Frankrig (5.00), Holland (9.00) og Danmark (12.00).

De norske jenter vandt godt nok en storsejr i puljen over Tjekkiet, men de to point kommer ikke til at tælle i EM-regnskabet i mellemrunden, da tjekkerne ikke kommer videre.

Norge indledte jo EM med at tabe til Tyskland, så kravet er helt klart en sejr over Rumænien, hvis der for alvor skal holdes liv i drømmen om endnu en guldmedalje ved et mesterskab.

En del af forklaringen er helt sikkert, at flere af de største norske profiler sidder udenfor med skader.

Nora Mørk, Amanda Kurtovic og Stine Skogrand, der alle er venstrehåndede bagspillere, er ikke til rådighed - og i sejren over Tjekkiet gik det også galt for Thea Mørk, der nu er afløst af veteranen Camilla Herrem.

Så nu er det store spørgsmål: Stivner de norske smil?

0/0
Danmark

Video: Se den fulde statsminister-duel mellem Mette Frederiksen og Lars Løkke

Fodbold

90 hold tilmeldt stævne: Fodboldbaner bliver til campingplads

Ringkøbing Håndbold

Vigtig aftale: Ringkøbing henter målvogter i Makedonien

Sport

Jeppe Morell får perfekt sparring før titelkamp

Skjern Håndbold For abonnenter

Se jubelbillederne fra Skjerns storsejr

Fodbold

Til Superliga-fans og andet godtfolk: Seks ændringer af fodboldreglerne

Sport

Tidligere Superliga-målmand på gæstevisit i Kloster

Fodbold For abonnenter

Offsidereglen bruger de ikke, men tredje halvleg hitter: Grønbjerg har fået fodboldfeber

Gamle Dage Live For abonnenter

Morten maste sig frem i machomiljøet: Blå mærker forsvinder, men sejrene gør ikke