Annonce
Navne

Stine fra Tarm i finalen som Danmarks fantastiske frivillige

Stine Knak Olesen er blandt de 10 finalister til prisen Danmarks Fantastiske Frivillige, som blandt andet Coop står bag. Stine er indstillet for sit frivillige arbejde for Fundamentet, hvor sårbare og udsatte mennesker kan få gratis behandlinger, rådgivning, fællesskab og alment menneskeligt nærvær. Pressefoto
Stine Knak Olesen har gennem fem år været frivillig fysioterapeut hos Fundamentet i Aarhus, hvor hun hjælper og behandler unge mennesker på kanten af samfundet.

Tarm: Stine Knak Olesen kan godt begynde at øve sig på det helt store smil og gøre sig klar til at modtage hæder fra hele Danmark.

Hun er nemlig blandt de 10 finalister til prisen Danmarks Fantastiske Frivillige, som fortjener at blive hyldet for deres særlige indsats.

Stine har gennem fem år været frivillig fysioterapeut hos Fundamentet i Aarhus, hvor hun hjælper og behandler unge mennesker på kanten af samfundet.

- Hendes ro og optimisme er en gave for de mennesker, vi møder på Fundamentet, der står midt i deres livs krise og har brug for nærvær, varme og håb. De unge, som Stine har i forløb, blomstrer op og får livsmodet tilbage. Med Stine som vejleder og behandler, så får de overskuddet til selv at tage de første skridt på vejen mod det liv de gerne vil leve, lyder det i nomineringen.

Stine Knak Olesen er født og opvokset i Tarm som datter af Pia Knak og Jørgen Olesen.

Hun har gået på Tarm skole, Midtjysk ungdomsskole og Vestjysk Gymnasium i Tarm inden hun valgte at læse til fysioterapeut i Aarhus på VIAUC.

- Jeg er faktisk i tvivl om, hvordan interessen for fysioterapi opstod, men jeg har nok altid interesseret mig for hvordan kroppen og mennesker fungerer, og så endte det på fysioterapi. Det var dog en tilfældighed at jeg kom til at arbejde med mennesker med en psykisk sårbarhed, men det er virkelig noget jeg interesserer mig for både som frivillig og i mit arbejdsliv, siger Stine Knak Olesen.

Hvorfor er du frivillig?

- Jeg har været frivillig i forskellige projekter gennem det meste af mit voksenliv, men startede som frivillig i Fundamentet egentlig mest fordi jeg skulle have noget erfaring med fysioterapifaget efter endt uddannelse. Jeg kan godt lide at være frivillig fordi man ikke er underlagt samme rammer og krav som der er i en etableret organisation - på Fundamentet kommer det især til udtryk i forhold til at man kan bruge lige så lang tid på hver enkelt menneske som der giver mening og ikke nødvendigvis kun 20-30 min som man ofte ser på fysioterapeutklinikkerne. Det at kunne være med til at give noget til mennesker som virkelig har et behov, men som ikke har ressourcerne til at betale for egen behandling giver mig også rigtig meget værdi som menneske - at kunne følge den udvikling de gennemgår er mere værd end at få penge for arbejdet.

Annonce

Det var en tilfældighed at jeg kom til at arbejde med mennesker med en psykisk sårbarhed, men det er virkelig noget jeg interesserer mig for både som frivillig og i mit arbejdsliv.

Stine Knak Olesen

Stolt og meget beæret

Hvordan er det et blive indstillet til sådan en flot pris?

- Det kom som en stor overraskelse for mig! Jeg er meget beæret, glad og stolt over at kunne få lov til at være en del af Fantastiske Frivillige og håber selvfølgelig på at det i sidste ende kan komme til at hjælpe Fundamentet økonomisk.

Coop hylder Danmarks fantastiske frivillige sammen med Roskilde Festival, Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse.

- Med Fantastiske Frivillige sætter vi fokus på den store indsats, som frivillige ildsjæle gør overalt i Foreningsdanmark. Vi synes, det er vigtigt at hylde alle de mange ildsjæle, som helt frivilligt vier en stor del af livet til en indsats, der kan hjælpe andre. Fantastiske Frivillige er en årlig hyldest til alle frivillige i Danmark - hvor vi nominerer og kårer nogle af dem, som især gør det godt, siger formand for Coop, Lasse Bolander.

Udvalgt blandt 206 indstillede

Mere end 200 ildsjæle er i år blevet nomineret til prisen "Danmarks mest fantastiske frivillige" af klubkammerater, frivillige kolleger, familie og venner.

Blandt alle de indstillede har en jury nu udvalgt 10 finalister, som er med i opløbet om den prestigefyldte titel og en præmie på 25.000 kroner sponsoreret af Coop til at fortsætte det gode arbejde i den forening, hvor den frivillige er aktiv.

Alle 10 finalister bliver fejret onsdag 6. november, hvor "Danmarks mest fantastiske frivillige" bliver kåret ved en stor prisuddeling på Coops hovedkontor i Albertslund.

Prisen bliver uddelt af Coop, Røde Kors, Roskilde Festival og Kræftens Bekæmpelse og har eksisteret siden 2015.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Sutsko giver lighed mellem kønnene i Nepal

Leder

De små snublesten - og det brændende spørgsmål til dig, der skændede gravstenene

Når du læser disse linjer, er jeg på vej mod Berlin. Engang Hitlers heilende nazi-inferno af en by. Senere en delt by, hvor murens iskolde zigzag-ar adskilte familier og venner. I dag en hjertelig og åben by, som - parallelt med alt det sprudlende og sjove - hele tiden minder verden om fortidens grusomheder. Berlin er byen, hvor mange tusinde Stolpersteine, snuble-sten, sætter små messing-mindesmærker i fortovene. Hver eneste sten er et minde over ét af de myrdede ofre for nazisterne. Messingstenene ligger foran de huse, hvor ofrene boede. På dem står der meget lidt og forfærdeligt meget: Et navn. En fødselsdato. En deportationsdato. Stedet for mordet: Auschwitz, Neuengamme, Sachsenhausen eller hvad dødsfabrikkerne ellers hed. Også på andre måder minder Berlin og Tyskland hele tiden sig selv og os andre om det, der aldrig må glemmes og aldrig må gentages. Som i den 19.000 kvadratmeter store 'skov' af betonsøjler, der er rejst tæt ved Brandenburger Tor til minde om de myrdede jøder. Som på Gleis 17 på S-bahnstation Grünewald - perronen, hvorfra nazisterne deporterede deres ofre direkte til udryddelseslejrene. Som i det jødiske museum, hvor arkitektur og udstilling i forening gør den besøgende svimmel og kvalm. Som gennem sporene efter Berlinmuren; spor, som man igen kun ser, hvis man kigger ned på fortovet netop der, hvor zigzag-arret er markeret. Over gadeplan er Øst- og Vestberlin i dag mange steder svære at skelne fra hinanden. Det samme er vi mennesker, når vi kigger ordentligt på hinanden. Er du jøde, asatroende eller grundtvigianer? Buddhist? Missionsk? Muslim? Katolik? Ateist? Hvad du end tror eller ikke tror på; uanset din hudfarve og din herkomst - så er du et menneske. Du skal behandles som ét, ligesom du skal behandle andre som netop det, de er: Mennesker. Tysklands mange 'Denkmahls' holder erindringens sår åbne for de, der tør røre ved dem. Når jeg om lidt går rundt i Berlin, vil jeg som altid kigge ned mod snublestenene i respekt for dem, der blev myrdet. Når jeg ser op igen, ville jeg gerne - ansigt til ansigt - møde ét af de mennesker, der valgte at markere Krystalnatten ved at skænde jødiske gravsten med maling og klistre nazistiske jødestjerner på postkasser. Dybest set har jeg bare ét spørgsmål: Hvorfor?

Skjern For abonnenter

Sammenlægning af andelskasser: Faster Andelskasse beholder styrkeforholdet - og har tjekket bøgerne efter

Skjern

Faster Andelskasse skal sammenlægges med københavnsk pengeinstitut

Annonce