Annonce
Ringkøbing

Sti fra Ringkøbing Fjord til Stadil Fjord: Ambitiøst projekt lægges frem

Arkitekt Mads Bay Møller præsenterer på mandag de forslag til stiforløb langs Vonåen, KRADS kommer med. Arkivfoto.
Mandag den 26. august holdes der informationsmøde om Ringkøbing Trail i Landbobankens kantine.

RINGKØBING: Står det til initiativtagerne, skal Ringkøbing Fjord og Stadil Fjord forbindes af et stinet langs Vonå. Mandag den 26. august præsenteres planerne for offentligheden på et informationsmøde i Landbobankens kantine, Torvet 1.

Bag initiativet står Ringkøbing Udviklingsforum og Naturkraft, og en arbejdsgruppe har - med arkitektfirmaet KRADS som rådgivere - hen over foråret og sommeren været i gang med projektet.

På mandag præsenterer KRADS et oplæg til første fase af projektet, og lægger op til en drøftelse. Alle interesserede er velkomne; man skal bare tilmelde sig senest fredag via https://ringkoebingudviklingsforum.nemtilmeld.dk

Formålet med Projekt Ringkøbing Trail - fra fjord til fjord - Vonåen er at give flere mennesker adgang til naturoplevelserne langs Vonåen, enten til vands eller til lands.

- Adgangen skal ske under hensyntagen til en lang række forhold, der har været drøftet grundigt i projektforløbet, siger Hans Chr. Vestergaard, formand for Ringkøbing Udviklingsforum.

- Formålet med mødet er at informere om de forslag til stiforløb, anlægsbroer, forskellige former for faciliteter, informationssteder og meget mere, der nu foreligger i projektet samt at drøfte dette. Endvidere vil der blive informeret om det videre projektforløb.

På nuværende tidspunkt handler det om at få udarbejdet en ansøgning om midler fra blandt andet Lokale- og Anlægsfonden til finansiering af forskellige tiltag langs med åen.

Mødet finder sted fra klokken 16.30 til 18.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fest på toilettet: De unge trænger til et sted at være

Det er egentlig lidt ynkeligt. Tre gange inden for kort tid har kommunens vej- og parkafdeling måttet rydde op i toiletbygningen på havnen i Ringkøbing efter endnu en improviseret fest; den seneste gang endda med nytårskonfetti og det hele. Et eller andet må være galt, når en flok unge holder fest med øller og høj technomusik en hverdagsaften på et offentligt toilet! Både det med hverdagsaftenen og det med det offentlige toilet. Ens første tanke er selvfølgelig: Har de ikke et andet sted at være? Har de ikke noget andet at tage sig for? For unge, der er engageret i kommunens omfattende foreningsliv, er der selvfølgelig masser af tilbud. Men hvad med dem, der ikke er medlem af en forening, ikke falder inden for rammerne af de eksisterende ungdomsklub-muligheder, og som ikke rigtig føler, at de har et sted at være? Nu ser det heldigvis ud til, at de får et sted at kunne være: Stort set alt er faldet på plads omkring stationsbygningen i Ringkøbing, der allerede fra begyndelsen af april vil danne rammen om et nyt ungdomshus. Kommunen har lovet at yde tilskud til driften og huslejen, mens Ib Malgaard Lauridsens Fond smider 1,6 millioner kroner i renoveringen af bygningerne. Også fra anden side er der håb om støtte, så initiativtagerne forhåbentlig kan nå de fem millioner kroner, der er brug for til en gennemgribende renovering af bygningen. Det kan dog tage et godt stykke tid, før man når så langt. Men heldigvis betyder det ikke, at de unge så skal vente utålmodigt på at tage bygningen i brug. Ifølge Niklas Stentoft fra Ringkøbing Ungdomsråd drejer det sig for de unge ikke så meget om, at stedet ser flot og nyrenoveret ud, som at de har et sted, hvor de kan være. Derfor tages ungdomshuset i anvendelse lige fra dag ét. Det er sådan, det skal være. Mon i virkeligheden ikke de unges fornemmelse for ejerskab af ungdomshuset bliver større, når det ikke er flunkende flot og nyrenoveret, når de rykker ind, men de derimod kan se, hvordan huset forvandles for øjnene af dem, efterhånden som det lykkes at skaffe de nødvendige penge? Og mon ikke ungdomshuset trods alt vil vise sig at være et hyggeligere sted at opholde sig end et offentligt toilet en iskold mandag aften? Også selv om man ikke kan tage hverken bajere eller boombox med?

Annonce