Annonce
Ringkøbing

Sti fra Ringkøbing Fjord til Stadil Fjord: Ambitiøst projekt lægges frem

Arkitekt Mads Bay Møller præsenterer på mandag de forslag til stiforløb langs Vonåen, KRADS kommer med. Arkivfoto.
Mandag den 26. august holdes der informationsmøde om Ringkøbing Trail i Landbobankens kantine.

RINGKØBING: Står det til initiativtagerne, skal Ringkøbing Fjord og Stadil Fjord forbindes af et stinet langs Vonå. Mandag den 26. august præsenteres planerne for offentligheden på et informationsmøde i Landbobankens kantine, Torvet 1.

Bag initiativet står Ringkøbing Udviklingsforum og Naturkraft, og en arbejdsgruppe har - med arkitektfirmaet KRADS som rådgivere - hen over foråret og sommeren været i gang med projektet.

På mandag præsenterer KRADS et oplæg til første fase af projektet, og lægger op til en drøftelse. Alle interesserede er velkomne; man skal bare tilmelde sig senest fredag via https://ringkoebingudviklingsforum.nemtilmeld.dk

Formålet med Projekt Ringkøbing Trail - fra fjord til fjord - Vonåen er at give flere mennesker adgang til naturoplevelserne langs Vonåen, enten til vands eller til lands.

- Adgangen skal ske under hensyntagen til en lang række forhold, der har været drøftet grundigt i projektforløbet, siger Hans Chr. Vestergaard, formand for Ringkøbing Udviklingsforum.

- Formålet med mødet er at informere om de forslag til stiforløb, anlægsbroer, forskellige former for faciliteter, informationssteder og meget mere, der nu foreligger i projektet samt at drøfte dette. Endvidere vil der blive informeret om det videre projektforløb.

På nuværende tidspunkt handler det om at få udarbejdet en ansøgning om midler fra blandt andet Lokale- og Anlægsfonden til finansiering af forskellige tiltag langs med åen.

Mødet finder sted fra klokken 16.30 til 18.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce