Annonce
Sport

Steve Bruce bliver ny cheftræner i Newcastle

Ed Sykes/Ritzau Scanpix
Premier League-klubben ansætter den tidligere Manchester United-spiller som cheftræner på en treårig aftale.

Newcastles nye cheftræner hedder Steve Bruce.

Premier League-klubben ansætter den 58-årige træner på en treårig kontrakt, skriver klubben på sin hjemmeside.

- Jeg er glad og utrolig stolt af at blive udpeget som ny cheftræner i Newcastle United. Det er min barndomsklub, og det var min fars klub, så det er et specielt øjeblik for mig og min familie, siger Bruce til hjemmesiden.

For få dage siden sagde Bruce sit job op hos Sheffield Wednesday, der spiller i den næstbedste engelske række.

Direktør i Newcastle Lee Charnley glæder sig over, at det lykkedes klubben at hente Bruce.

- Steve har store følelser for Newcastle, og vi er meget glade for, at en træner med så stor erfaring og så tætte forbindelser til klubben er kommet til.

- Steve ved, hvad klubben betyder for dens fans og for regionen, og han vil lægge sit hjerte og sin sjæl i arbejdet med at lede vores talentfulde gruppe af spillere, siger direktøren.

Bruce afløser spanieren Rafael Benitez, der ikke kunne blive enig med klubben om en kontraktforlængelse og forlod Newcastle 30. juni.

Benitez er taget til Kina, hvor han står i spidsen for Dalian Yifang.

Netop i Kina er Newcastle i øjeblikket på træningstur, og her støder Steve Bruce til truppen onsdag.

Steve Bruce begyndte sin professionelle spillerkarriere i Gillingham og Norwich City, inden han i 1987 skiftede til Manchester United, hvor han spillede i ni sæsoner og vandt tre mesterskaber med klubben.

Derefter skiftede han til Birmingham, hvor efter spillerkarrieren blev afsluttet i Sheffield United.

De seneste 21 år har han stået i spidsen for en række engelske hold - herunder Birmingham, Sunderland, Hull, Aston Villa og begge Sheffield-klubber.

/ritzau/

Annonce
Læs nyheden på Newcastles hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samarbejde kan være en kur mod butiksdød

De findes allerede mange steder - samarbejdsaftaler. Det gælder i hvert fald i foreningslivet. Her har mange klubber og foreninger på den ene eller anden måde slået pjalterne sammen for at sikre, at der er deltagere nok på de forskellige hold, og det kan være både badminton, fodbold, gymnastik eller noget helt fjerde. Alternativet har i mange tilfælde været at lukke ned, og det med at lukke ned fører sjældent noget positivt med sig. I en helt anden boldgade kan det meget vel være, at netop et samarbejde kan give god mening - nemlig når det drejer sig om at holde liv i de lokale butikker. Butiksdøden har i årevis hærget i mange af kommunens talrige landsbyer. Som regel har de lokale kæmpet til det sidste for at holde liv i dagligvareforretningen, men alt for mange gange har de måttet kaste håndklædet i ringen, og landsbyen står uden butik. Sidste år var det Stauning, der var igennem denne proces, da Brugsen lukkede. Her endte historien heldigvis lykkeligt sidst i 2019, idet Brian Pedersen overtog forrretningen, der fortsætter som en Min Købmand. Forhåbentlig bakker de lokale op om den! Nu er det andelsbutikken i Velling, der er i klemme. For nylig sagde købmanden op, men forretningen drives dog videre af behjertede frivillige. Men det går ikke for godt med økonomien, og findes der ikke en løsning, risikerer Velling at stå uden dagligvarebutik med de konsekvenser, det får for lokalsamfundet. Det bliver alt andet lige mindre attraktivt at bo i byen, når der ikke er en butik. I tirsdags var der ekstraordinær generalforsamling om butikkens fremtid. Der var blandt de fremmødte borgere opbakning til at forsøge at drive butikken videre. Og så var der en gæst, der slog de optimistiske strenge an - købmanden fra Stauning. Efter hans mening er der bestemt baggrund for en dagligvarebutik i Velling - og han kunne godt se sig selv i et samarbejde mellem de to købmandsbutiker. Det er endnu ikke bestemt, hvad et samarbejde helt konkret skal bestå af, men det lyder fornuftigt. Skal dagligvarebutikkerne i landsbyerne overleve, må de i mange tilfælde finde utraditionelle løsninger. Det kræver dog, at kunderne bakker helhjertet op. Ellers kan det være lige meget med de gode intentioner og flotte ord på en generalforsamling.

Annonce