Annonce
Kultur

Nu kan du stemme på Cecilie Lind: Vestjysk forfatter nomineret til Politikens Litteraturpris

Cecilie Lind: Er nomineret til fornem litteraturpris for langdigt om moderskabet. Arkivfoto.
Cecilie Lind, der stammer fra Velling, er blandt syv kandidater til Politikens Litteraturpris for sin bog, "Mit barn"; vestjyder kan hjælpe hende til at vinde prisen ved at sende en sms.
Annonce

VELLING: Vil du hjælpe en ung vestjysk forfatter til at vinde en fornem dansk litteraturpris - og 200.000 kroner?

Så skal du sende en sms med teksten "pris cl" til 1218.

På den måde kan du være med til at sikre forfatteren Cecilie Lind Politikens Litterturpris 2019 for hendes langdigt "Mit barn".

Konkurrencen er hård. Cecilie Lind er oppe mod Dy Plambeck med "Tim min søster", Lea Marie Løppenthin med "Sæson", Kristian Bang Foss med "Frank vender hjem", Hanne Højgaard Viemose med "HHV, FRSHWN", Liv Nimand Duvå med "Rosenreglen" og Laura Ringo med "Papirbryllup".

Som Politiken skriver så er det "det nære livs dramaer, der river og flår i læseren i de syv bøger, som Politikens litteraturkritikere peger å som de bedste i 2019. Forhold, der er ved at etablere sig eller går i opløsning. Et mylder af småbørn med og uden to forældre samt alt det, der udspiller sig for nedrullede gardiner eller lukkede døre: hustruvold, selvskader, overgreb, spiseforstyrrelser, mindreværd og forskellige former for psykisk ubalance. Men også masser af livappetit og stærk seksualitet".

Annonce

Et liv med en "alien"

Cecilie Linds "Mit barn" blev beskrevet således her i Dagbladet af Ole Møller, Dagbladenes Bureau:

"Kan et barn opleves som en alien, for ikke at sige en zombie? Ifølge digteren Cecilie Lind kan det godt være tilfældet. Det skriver hun i sin nye udgivelse med titlen ”Mit barn”. Heldigvis oplever hun sit barn som meget andet og mere end de noget skræmmende væsner fra en dunkel og dyster verden."

"Forfatterens nye værk er et langt digt splittet op i mange små sekvenser og ganske få lidt større. I et prosanært sprog følger vi en mors oplevelse af en fødsel og samlivet med barnet de første ni måneder af dets liv. Et parallelt samliv, men ikke uproblematisk, praktiseres med faren."

Han konkluderer, at "man bliver så at sige ramt på den gode måde af Linds digt."

Den 29-årige Cecilie Lind, der er uddannet på Forfatterskolen, fik sin debut i 2010 med "Ulven åd min eyeliner", og har siden udgivet flere digtsamlinger og i 2017 romanen "Til en engels forsvar".

Nu kan man altså hjælpe hende til at vinde sin første litteraturpris ved at sende en sms. Man kan stemme til og med den 3. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce