Sport

Stem på årets spiller i Skjern Håndbold

Sidste år var det René Rasmussen, der blev årets spiller i Skjern Håndbold. Mandag aften kan der stemmes om, hvem der skal hædres som årets spiller næstre gang. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Fodbold: Der var ikke meget at stille op for Ringkøbing IFs U17 drenge liga 1, da de lørdag spillede ude mod Oure. RIF tabte kampen 3-0.

- Vi mødte et super godt hold. Ingen tvivl om det. De scorede alle deres tre mål i første halvleg. desværre et par stykker af dem på ting, vi var klar over på forhånd, men som vi ikke gjorde nok ved alligevel, fortalte RIFs træner Henrik Jensen.

RIF kom ikke frem til åbne chancer før pausen. I anden halvleg var RIF meget godt med, selv om de endda var i undertal et par gange. Men der blev stadig ikke skabt åbne chancer, så nederlaget var helt i orden.

Håndbold: Hvis man vil have indflydelse på, hvem der skal kåres til årets spiller i Skjern Håndbold, så skal man troppe op i Skjern Bank Arena mandag aften. Det er nemlig kun i forbindelse med den spændende slutspilskamp mod Aalborg Håndbold, at man kan stemme på årets spiller. Det er i øvrigt 22. gang, Skjern Håndbold kårer årets spiller. Sidste sæson var det René Rasmussen, der løb med hæderen.

Skjern Håndbold forventer cirka 3000 tilskuere, som vil være sæsonrekord i ligasammenhæng i denne sæson. Sæsonrekorden er lige nu på 2876, som var mødt frem til sidste hjemmekamp mod TTH Holstebro.

Hvis det gennemsnitlige seertal i morgen rammer over 85.000, så runder Skjern Håndbold fire millioner seere i denne sæson.

Endelig er det værd at notere, at Sebastian Augustinussen fylder 23 år mandag.

Fodbold: Ringkøbing IFs damer i kvindeserien fik scoret denne gang, men det var ikke nok i hjemmekampen mod Aalborg Freja, der vandt 2-1.

Der var kun spillet 18 minutter, da Julie Vesterbæk på en flot teknisk detalje løftede bolden over målmanden til føring på 1-0. Men to minutter senere udlignede Aalborg Freja på hovedstød efter hjørnespark, og ni minutter senere kom de foran 2-1.

- Det var ikke lang tid, vi kunne glæde os over at være foran - desværre. Men nu skal der altså ske et eller andet. For femte kamp i træk havde vi stort besvær med at skabe chancer. Vi fik kun den ene, vi scorede på. I anden halvleg havde vi slet ingen. Spillet er i perioder udmærket, men vi får alt for lidt ud af det. Jeg er frustreret over, vi ikke kan skabe flere målchancer, fortalte træner Claus Scotwin.

Fodbold: Ringkøbing IF gjorde det sværere for sig selv i toppen af U19 drenge liga 1 ved kun at spille uafgjort 1-1 hjemme mod Odder søndag.

- Vi skulle da også have vundet. I første halvleg brændte vi tre-fire af den slags chancer, der skal scores på. I anden halvleg var vi lidt ramt på fysikken, da vi havde haft seks mand med til kampen i jyllandsserien i Aabyhøj, så der dominerede vi knap så meget, fortalte assistenttræner Jan Dahl Overgaard.

Christian Pinholt scorede med hovedet til 1-0 på en ripost efter gennembrud og godt forsøg af Andreas Lauridsen. Ti minutter senere udlignede Odder på en lang bold hen over RIFs forsvar.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ildsjælen Frederikke nyder gymnastik og fællesskab: - Når jeg cykler forbi skolerne, vinker børnene til mig

112

Knivstikkeri i Ådum: Fuld mand stak sin kammerat

112

Udrykning i nat til genbrugsplads: Småt brændbart futtede af

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce