Annonce
112

Steen Davidsen svarer på café-ejers kritik: Havnen varsler om oversvømmelse

Alle med ejendomme på havnen er jo bekendt med, at der er risiko for oversvømmelse, siger havnedirektør Steen Davidsen
Virksomheder på Hvide Sande Havn bliver orienteret på forhånd, hvis der er udsigt til stærkt forhøjet vandstand; derefter træffer de hver især deres forholdsregler, siger havnedirektør Steen Davidsen.
Annonce

HVIDE SANDE: Vandet kom hurtigere ind, og oversvømmede havneområdet i Hvide Sande mandag eftermiddag, end nogen lige havde regnet med.

Men virksomheder på havnen var forberedt på, at de skulle tage deres forholdsregler, siger havnedirektør Steen Davidsen.

- Vi har et varslingssystem, så virksomheder bliver alarmeret, hvis der er udsigt til, at vandstanden bliver forhøjet over et vist niveau. Ser den ud til at blive 1,70 over dagligt vande, får de den første sms, fortæller havnedirektøren.

Vera Reffs fra Café Marina, der er særligt udsat for oversvømmelse, udtrykker i Dagbladet sin undren over, at kommunen eller havnen ikke har sandsække liggende, som virksomheder kan bruge i forbindelse med større oversvømmelser af havneområdet.

Hertil siger Steen Davidsen, at de enkelte virksomheder selv tager deres forholdsregler, når havnen har advaret dem om, at der er risiko for oversvømmelser.

- Alle med ejendomme på havnen er jo bekendt med, at der er risiko for oversvømmelse, siger han.

Annonce

Skotter og pumper

- Bygningerne er konstrueret efter det, og de fleste har enten skotter, der kan sættes op for at beskytte sig mod vandet, eller de vælger at pumpe vandet væk - det er forskelligt fra virksomhed til virksomhed.

Steen Davidsen peger på, at varslingssystemerne også er blevet meget sikrere, fordi der er kommet bedre og mere nøjagtige forudsigelser om vandstand, vindstyrke, nedbør og så videre, som virksomhederne kan handle efter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Diakoni: Rækkefølgen er afgørende

Videbæk

Udsigt til coronabenspænd: Fjelstervang vil overvære det sidste slag om skolerne

Ringkøbing-Skjern

Solpark-ønsker vil kræve 2034 hektar for at kunne gå i opfyldelse: Nye projekter er strømmet ind i august

Annonce