Annonce
Debat

Staunings sammenhold giver overskud

Dagligvarebutikken i Stauning får fin opbakning, og omsætningen er foran budgettet. Arkivfoto: Kaj Poulsgaard

Læserbrev: Vi har grund til at være glade og stolte i Stauning. Stolte over vores sammenhold og veludviklede tradition for samarbejde, der får de vidt forskellige personlige kompetencer, som vi hver især besidder, til at spille optimalt sammen.

Men vores glæde ligger ikke kun i, at stort set alt, hvad vi giver os i kast med – det lykkes vi med. Nej, glæden ligger også i selve processen frem mod de mål, som vi hele tiden sætter os. Vi har en fest med selv de mest trælse ting, som bare skal gøres. Vi gør det til en fest, fordi vi er så mange til at arbejde os støt og roligt frem mod vore fælles mål.

Det kom jeg til at sidde og tænke på, da jeg forleden var til generalforsamling i vores borgerejede Ejendomsselskabet Stauning Mejeri. Det gamle mejeri, hvor vi i 2019 havde vores nok hidtil største fest nogensinde med at organisere, rydde op og renovere i den helt store skala – uden at vi blev det mindste trætte af det.

Annonce

For der var altid mange nok, der gerne ville give en hånd med. Det løftede vores humør og arbejdsglæde til nærmest uanede højder under processen, så det sure aldrig nåede at blive træls.


10 mio. kr. – det var hans mål for butikkens første 12 måneder. Men butikkens første 12 måneder, de slutter altså først ved udgangen af november.

Vagn Bro, Stauning


Og så havde vi jo alle sammen fuldt fokus rettet mod at få en dagligvarebutik i Stauning tilbage igen – i stedet for vores gamle brugs, som Coop havde lukket. Vi ville skabe en fed butik, som skulle være i stand til at holde på en dygtig selvstændig købmand. Og som kunne holde på os – på kunderne.

Jeg kom også til at sidde og tænke på, at vores sammenhold virkelig havde nyttet noget, da vores nye købmand på generalforsamlingen rejste sig og fortalte, at hans omsætning indenfor de nærmeste dage passerer de 10 mio. kr.

10 mio. kr. – det var hans mål for butikkens første 12 måneder. Men butikkens første 12 måneder, de slutter altså først ved udgangen af november!

Og tilmed kunne vores direktør for ejendomsselskabet på generalforsamlingen oplyse, at de anparter, som vi købte i vores nye lokale ejendomsselskab til kurs 100 for vore sammensparede penge med det formål at skabe de nødvendige økonomiske muskler bag butiksprojektet – de anparter står nu til kurs 132, ifølge selskabets indre værdi.

På baggrund af denne ubestridelige succes undrer det måske nogen, at formanden for ejendomsselskabet ikke fortsætter, men gik af på generalforsamlingen. Men Harry Jensen, der har været den ihærdige frontfigur for butiksprojektet, gav denne gode grund:

’Det er på tide at jeg giver plads til, at nye kommer ind og får de samme sjove oplevelser, som jeg har haft med det her. For når man er 76, så er det kun i USA, man ikke kan finde ud af at stoppe i tide’.

Jeg er nu ret sikker på, at Harry Jensen fredag 18. september står klar til at fortælle regionsrådets formand, Anders Kühnau, om sammenholdet i Stauning, når han kommer forbi med Region Midtjyllands ’Landsbyprisen 2020’ og en check på 150.000 kr. – bl.a. på grund af det sammenhold, som gjorde vores nye, flotte dagligvarebutik mulig.

For Staunings sammenhold giver afkast på rigtig mange måder. Og den største gevinst har altså ikke med penge at gøre. Den største gevinst, der er ganske enkelt, at det er dejligt at være med i et sammenhold, der gang på gang får det nærmest umulige til at blive en succes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: Indleder Kristi himmelfartsferien med meget få nye smittede

Annonce