Annonce
Erhverv

Stauning Whisky tilbød at lægge om til produktion af håndsprit

Lasse Vesterby har undersøgt muligheden for, at Stauning Whisky kunne lave alkohol som ingrediens til håndsprit. Men produktionen i Stauning vil være for lille i forhold til, hvad andre virksomheder kan levere. Derfor fortsætter destilleriet med den sædvanlige whiskyproduktion. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Whiskyproducenten har tilbudt at hjælpe, men behovet er der ikke.
Annonce

STAUNING: Håndsprit er blevet en af de mest eftertragtede varer for tiden, og det kniber med at finde nok af den. Derfor har danske myndigheder undersøgt, om nuværende produktioner kan ændres, så der i stedet kan laves håndsprit. I den forbindelse kom også Stauning Whisky i spil.

- Myndighederne havde kontaktet Carlsberg, som vi samarbejder med, og de kontaktede så os, fortæller direktør Lasse Vesterby fra Stauning Whisky, som lørdag holdt møde med myndighederne.

Hvis Stauning Whisky skulle omlægge deres produktion, ville det dog ikke blive til færdigproduceret håndsprit.

- Vi skulle kun lave alkohol, som andre virksomheder kunne bruge som råvare til håndsprit, forklarer han.

Annonce

For lille produktion

Men det viste sig ved endnu et møde med myndigheder i dag, mandag, at det for nuværende slet ikke kan svare sig, at den lille whiskyproducent lægger produktionen om.

- Der var andre virksomheder med i billedet, som kan producere tusindvis af flere liter alkohol, end vi kan. Derfor giver det ikke mening, at vi lægger vores produktion om, forklarer Lasse Vesterby.

- Men vi bidrager gerne samfundsmæssigt til at kunne løse de udfordringer, som Danmark står overfor. Men vi kan ikke på nuværende tidspunkt, så vi fortsætter med at lave whisky. Hvis det bliver nødvendigt, så hjælper vi selvfølgelig, siger direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland

Fastholder: - Jeg så ulven

Annonce