Annonce
Ringkøbing-Skjern

Stauning Whisky støtter West Coast Pride: Vi skal være inkluderende 365 dage om året

Stauning Whisky støtter West Coast Pride og de kommende væresteder for LGBT+ personer i Ringkøbing og Tarm. - Vi skal være inkluderende 365 dage om året, siger Lasse Vesterby, Stauning Whisky. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Stauning Whisky vil sikre lige muligheder på Vestjyllands jobmarked, så unge mennesker ikke flytter fra Vestjylland på grund af manglende mangfoldighed.

Stauning/Ringkøbing: Den 11. september slår West Coast Pride for første gang dørene op for en vestjysk version af det verdenskendte Pride-event.

Fokus er på at fremme mangfoldigheden og inklusion i regionen 365 dage om året, og det er der behov for. Mange unge føler sig nemlig nødsaget til at forlade regionen og søge mod de større byer.

Netop den problematik vil Stauning Whisky nu være med til at sætte fokus på. I regionen er der stadig generelt set mangel på støtte fra lokalmiljøet og ikke mindst virksomheder, som er nødvendige partnere for at skabe en balanceret, tryg og mangfoldig lokal kultur, der blandt andet afspejles på arbejdspladserne. Og det vil whiskyproducenten være medvirkende til at ændre.

Annonce

Det skriver Stauning Whisky og West Coast Pride i en pressemeddelelse.

I Stauning Whisky skal vi bidrage til at skabe rum for forståelse og plads, så vi beholder de unge i lokalsamfundet - ingen skal fraflytte på grund af mangel på inklusion.

Lasse Vesterby, direktør og medstifter af Stauning Whisky

- Vi håber, at vi kan være medvirkende til at påvirke, at lokalsamfundet støtter op alle 365 dage om året. Det skal være helt klart, at alder, køn, seksuelle ståsted eller andet ikke må have indflydelse på hverken sociale- eller jobmuligheder. I Stauning Whisky skal vi bidrage til at skabe rum for forståelse og plads, så vi beholder de unge i lokalsamfundet - ingen skal fraflytte på grund af mangel på inklusion. Det kan værestedet, hvor man kan få støtte i dagligdagen, netop bidrage til, udtaler Lasse Vesterby, medstifter og direktør hos Stauning Whisky.

Stauning Whisky støtter derfor de to kommende væresteder i Ringkøbing og Tarm med 10.000 kroner.

- Hvis vores medarbejdersammensætning ikke afspejler den virkelighed, vi lever i, så er det vores tab. Og det er vores - og andre lokale virksomheders - medansvar at skabe ændringen, siger Lasse Vesterby.

Støt: 365 dage om året

Men støtten skal ikke kun falde én enkelt dag om året. At tilhøre en minoritet kan være udfordrende særligt udenfor storbyerne, som for eksempel Vestjylland.

Her kan manglende trivsel og tryghed i helt almindelige hverdagssituationer som job og studie være så problematiske, at de unge i sidste instans forlader hjembyerne og søger mod storbyerne.

- Trivsel og det gode liv er ikke noget, vi skaber selv. Det er noget, vi skaber over længere tid sammen med dem, som vi er tætte på. Her er lokalmiljøets støtte uundværlig og gør dagligdagssituationer som arbejdsliv meget lettere. Derfor er vi også enormt glade for, at Stauning Whisky viser, at de gerne vil arbejde for LGBTQ+ trivsel her i Vestjylland. Det er vigtigt for os, men ikke mindst for Stauning Whisky, deres medarbejdere og lokalområdet, siger Emil Sloth Sig, forperson for West Coast Pride.

- Vi ønsker, at Vestjylland bliver et område med verdens bedste fællesskaber for alle uanset seksualitet og køn. Det kan støtten fra de lokale virksomheder bidrage til, siger Emil Sloth Sig.

Stauning Whisky og West Coast Pride

Stauning Whisky støtter West Coast Pride med 10.000 kr. til driften af værestedet AURA, der holder åbent første gang den 23. september i stationsbygningen i Ringkøbing.

Den 11. september afholdes West Coast Priden hvor det vil være muligt at købe Stauning Whisky cocktails, hvor indtjeningen går ubeskåret til arbejdet.

West Coast Pride afholdes fra den 11. september i Ringkøbing og omegn. Der er optog fra Havnepladsen i Ringkøbing lørdag den 11. september klokken 13.00.

Læs eventuelt mere på www.westcoastpride.dk

Annonce
Sport For abonnenter

Endelig comeback efter to år ude med skader: Fik advarsel efter kun 30 sekunder på banen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Dalager Marked soler sig i succes: Formand frygtede folk var blevet bange for at bruge penge

Ringkøbing For abonnenter

Et vildt paradis forsvinder: Bekymring over, at grøn kile midt i byen måske forvandles til bolig-område

Skjern

Tatiana vil klippe hunde og katte på fuld tid: Hun satser på en fremtid med egen salon i Skjern

Hvide Sande

Maskinmester er gået i land og har fået godt gang i sit chokoladestøberi: Jeg løber hurtigt tør for tid

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Ringkøbing For abonnenter

Elbæk i angreb på tidligere direktør: - Personligt udløb min tålmodighed med Peter Sand i efteråret

Navne For abonnenter

Det sidste leverstød er slået: Ringkøbings olympiske bokser er død 87 år

For abonnenter

Populær malerproducent har fordoblet salget på tre år og slår rekord i regnskabet: Sådan har de tacklet prisstigningerne

Læserbrev

Viceborgmester om Naturkraft: Én mand bærer det store ansvar for mareridtet - og nu har vi to muligheder

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Vestjylland

Et sjældent syn: Usædvanlig stor vågehval er drevet i land

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da Hans Christensen fra Ringkøbing blev slået til ridder, Kaj Axelsen bygger lædervare-fabrik i Skjern og andre glimt fra Gamle Dage

Tarm

Har du også undret dig over, hvornår det gule sejl på kulturtaget kommer tilbage? En genforening nærmer sig

Annonce