Annonce
Skjern

Stauning skole rykket til Småland

6. klasse eleverde et flot stykke på scenen på Stauning Skole. Pressebillede

Stauning: Stauning Skole har i en uge været i Astrid Lindgrens verden. Skolen har haft læseuge, og store som små har arbejdet med Pippi, Emil og mange af de andre kendte historier forfattet af den folkekære forfatter. Der er lavet billeder, kik-kasser, snittet træmænd og meget mere.

Torsdag kulminerede det hele med skolefest, hvor de forskellige ting bliver vist frem og 6. klasse opførte årets teaterstykke ”Emil fra Lønneberg”.

6. klasse har gennem længere tid forberedt sig på aftenens forestilling. Der er blevet øvet hjemme og i skolen, og nu er de klar til at vise frem. Tøjet er på, sminken lagt og håret sat op, og vi føler os sat tilbage til en anden tid. Bag bagtæppet sitrer det af spænding, alle er klar til at yde deres bedste.

Det har været en god uge for store og små. Særligt 6. klasse har fået sig en stor oplevelse med at sætte stykket op. Alle har bidraget på forskellig vis, når der både skal være styr på både replikker, tøj, lyd, lys og kulisser.

- Det giver et godt fællesskab, når vi løfter i flok. siger klassens dansklærer med stolthed i stemmen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Jeg kommer snart på besøg: Vi er nødt til at hjælpe hinanden

Læserbrev: Jeg er beæret over, at de lokale håndværksvirksomheder har sagt ja til, at jeg skal stå i spidsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. Der venter mange opgaver forude. Vi skal fortsætte med at prioritere erhvervsvenligheden i vores lokale kommuner, og vi skal fortsætte det lange seje træk med allerede i folkeskolen at vise eleverne de mange muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Ringkøbing, Struer, Skive og Holstebro gør en stor indsats i det partnerskab, kommunerne har med Dansk Byggeri. Jeg håber, at også Lemvig, Viborg, Herning og Ikast-Brande vil støtte op om den dagsorden og indgå en partnerskabsaftale med os. Hvis vores lokale virksomheder også i fremtiden skal kunne finde deres medarbejdere i nærområdet, er vi nødt til at hjælpe hinanden. Både nu og i fremtiden vil den grønne dagsorden også komme til at påvirke alt fra vores hjem til vores arbejdspladser, og her spiller vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder en stor rolle. Der skal bygges mere bæredygtigt, der skal energirenoveres, så vi bruger så lidt energi som muligt, og både maskiner og byggematerialer skal have mindst mulig CO2-udledning. Jeg håber, at kommunerne vil tage de første skridt og være med til at sætte skub i den grønne udvikling i Midt- og Vestjylland. Og politikerne på Christiansborg skal sørge for de rigtige rammer, der gør det muligt og attraktivt for både kommuner og private at følge den grønne sti. Jeg glæder mig til at komme rundt i Midt- og Vestjylland og møde både borgmestre, kommunaldirektører, embedsmænd lærere, elever og virksomheder. Jeg ser frem til, at vi både lytter til hinanden og hjælper hinanden med at sikre, at vores lokalområde også i fremtiden vil være attraktivt for både virksomheder og borgere.

Annonce