Annonce
Skjern

Stauning-folk har købt brugs-bygning: Vil selv skaffe ny købmand

Lokalalerne fra den gamle brugsforening er blevet overtaget af ejendomsselskabet Stauning Mejeri, som agter at åbne ny butik på grunden. Foto: Jørgen Kirk

En gruppe lokale har sammen startet ejendomsselskabet Stauning Mejeri. Formålet har været at købe bygningerne fra den konkursramte Dagli'Brugsen i Stauning, hvor man nu vil åbne en ny dagligvarebutik.

STAUNING: - Det må kunne lykkes at finde en model for en dagligvarebutik i Stauning. Sådan sagde forhenværende formand for Dagli'Brugsen i Stauning, Troels Christensen, i juli sidste år til Dagbladet. Han fik ret, men nok ikke på den måde, han havde forestillet sig.

Nu er en gruppe private investorer på 28 medlemmer gået sammen om at købe bygningerne fra den nu lukkede brugs.

- Baggrunden er, at jeg ganske enkelt ikke kan holde ud at se på sådan nogle tomme bygninger. Der har nærmest ikke været noget liv i Stauning siden lukningen, for der er jo ingen trafik til og fra brugsforeningen, siger Harry Jensen.

Han er bestyrelsesformand i det nyoprettede ejendomsfirma Stauning Mejeri, som står bag købet af bygningerne. I bestyrelsen sidder desuden Troels Tuemand Madsen og Johnny Andersen samt foreningens administrative leder, Troels Christensen.

- Vi var kede af, at brugsforeningen lukkede, og ret så mange syntes, at vi skulle gøre en indsats for at købe bygningen ud af boet. Det er så sket her, fortæller Harry Jensen.

Prisen blev rundt regnet en halv million kroner for bygningen, der altså skal danne rammerne for den nye købmandsbutik ved navn Stauning Mejeri. I dagligvarebutikken kommer byens lokale til at kunne finde de mest nødvendige indkøb, forklarer Harry Jensen.

Vil gerne have flere med

Projektet med den nye købsmandsbutik 'Stauning Mejeri' har været længe undervejs, men foreningen bag fik først gennembrud i bestræbelserne på at overtage butikslokalerne for ganske nylig.

Det hele er stadig i sin spæde start, hvor den endelige slagplan skal udstikkes. Derfor vil bestyrelsen senere indkalde til et stort sognemøde i Stauning-Dejbjerg-området, hvor man vil orientere om projektet - herunder om det forestående renoveringsarbejde af butiksrammerne, ligesom man vil åbne op for en såkaldt 'selskabsudvidelse', så flere interesserede kan støtte økonomisk op om projektet.

- Som det ser ud nu, så bliver det en forening, der kommer til at stå for det. Vi har lavet et ejendomsselskab, der har købt bygningerne, og så håber vi, at vi kan danne en forening, der vil stå for driften af butikken, siger Harry Jensen.

Den tidligere dagligvarebutik i Stauning oplevede ret store problemer med at nå en sund omsætning, og derfor måtte butikken lukke i efteråret 2018. Samme skæbne skal ikke overgå den nye butik, som har bedre muligheder for overlevelse, vurderer Harry Jensen.

- Vi ved godt, at den gamle butik havde problemer i forhold til udgifterne, og det bliver en stor opgave at få den til at køre videre. Men vi har fået mindre gæld nu end den gamle brugsforening, og derfor ser tingene lidt lettere ud, siger Harry Jensen.

- Vi er fuldstændig klar over, at vi går imod landstendensen, hvor butikkerne lukker ned, men vi håber, at vi med den mindre gæld, renoveringen og ved, at folk har skudt kapital i projektet, får en købmand, som vi kan tilbyde en butik, hvor man kun skal koncentrere sig om omsætningen i butikken, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

S-byrådsmedlemmer bag opsigtsvækkende forslag: Pil testmøllerne i Lem Kær ned efter seks år

Annonce