Annonce
Læserbrev

Status: Vi går efter løsninger

Annonce

Læserbrev: Efter et årti – ja faktisk to – med nedskæringer, egoisme, nedgørelse af de dårligst stillede, skattelettelser til de bedst stillede, grådighed og svindel på de bonede gange og moralsk fordærv italesat af de, som burde være gode rollefigurer, er der endelig udsigt til et årti for den almindelige dansker. Der er en massiv genopretning på alle områder – fysiske, moralske og økonomiske, som vil tage mange år, og det må vi have forståelse for.

Kommunalbestyrelsen har nu siddet halvdelen af perioden. Derfor en overordnet status.

Det, der har glædet mig særligt, er, at kommunalbestyrelsen fungerer meget løsningsorienteret. Det er der også behov for. Ikke mindst efter en noget turbulent konstitueringsproces, som gav megen bitterhed og vrede hos SF og KD i forhold til S. Og i V fornemmede man en undertrykt utilfredshed med, at S havde fået for meget.

Det var en enig kommunalbestyrelse bag konstitueringsaftalen. De to budgetforlig, hvor den sidste indebar besparelser på 300 millioner kroner, blev godkendt af en enig kommunalbestyrelse. Ja selv en enig kommunalbestyrelse kunne sende et skriv til Folketinget vedrørende Vesterhav Syd.

Så selv om, at en ny bestyrelsesformand (borgmester) skal have sine hvedebrødsdage, bekræfter det, at det er en dygtig bestyrelsesformand, vi fik valgt ved konstitueringen. For mig er en dygtig bestyrelsesformand én, der bruger serveretten, der siger sin mening, men også lytter og kan tilsidesætte egne interesse for at få den brede tilslutning i sin bestyrelse.

Det kommer til at gøre rigtig ondt – rigtig ondt, og vi har kun set de første krusninger efter vores store sparebudget på 300 millioner kroner over de næste 4 år. Når vi kommer længere frem i perioden, vil besparelserne blive tydelige. Jeg håber så inderligt, at en udligningsreform vil tilgodese os med mange millioner kroner, så vi får mulighed for at afhjælpe nogle af de værste følger af besparelserne.

Vi skal have megen fokus på arbejdsmiljøet for vores mange medarbejdere – de kommer til at løbe stærkere.

I mine to udvalg (Beskæftigelse og Børne- og familieudvalget) føler jeg, at vi går efter løsninger, hvor partitaktiske hensyn kun få gange skinner igennem. Selvfølgelig kan vi have forskellige holdninger til sagerne, da vi jo alt andet lige kan have forskellige prioriteringer og opfattelse af problemstillinger.

I beskæftigelsesudvalget har der overordnet været god enighed omkring prioriteringerne i lyset af de mange millioner, der er sparet der. Og der er plads til debatter – godt.

I børne- og familieudvalget har ”nye veje på det specialiserede område” fyldt meget. Men efter at det lykkedes at få fagligheden forrest og nu fået den kombineret med en økonomisk decentralisering af de mange millioner kroner, der bruges på området, så fagligheden kan arbejde i klasseværelserne i stedet, har vi fået skruet en god model sammen, som jeg håber, kommunalbestyrelsen vil bakke op om.

Skolestrukturen vil komme til at fylde meget det næste års tid. I valgkampen op til byrådsvalget lød det fra Venstre, at landdistriktspolitikken skulle tænkes sammen med skolestrukturen. Men da vi sad i landdistriktsrådet (LDR) og udformede den nye landdistriktspolitik, var Venstre tavs. 17.4-udvalget skal nu komme med oplæg, men kommer det med løsninger, kommunalbestyrelsen vil bakke op om? Bestyrelsesformanden får en stor opgave der. Godt at det lykkedes at få én med fra LDR i 17.4-udvalget. Landdistrikterne/sognene er en vigtig del af vores kultur og selvfølgelig skal der også være gode adgange til offentlige institutioner der for at skabe udvikling.

Men vi må ikke lade Folkeskolen være gidsel i det spil. Det er vore børns forudsætninger på fremtidens arbejdsmarkedet, der skabes her. Kravene stiger. Folkeskolen er allerede udsultet og bliver endnu mere udsultet i forbindelse med de mange besparelser. Karaktergennemsnittet i vore folkeskoler under et er faldende i forhold til andre kommuners. Det fremgår af den seneste benchmarkingsrapport, som vi fik fremlagt til budgetforhandlingerne. DET går bare ikke.

Godt nytår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Landsbyer arbejder videre med friskoleplaner: - Vi kommer til at stå dårligt uden skole

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tre fodboldhold i Ringkøbing IF påvirket af corona - en spiller er testet positiv

Annonce