Annonce
Læserbrev

Status: Vi går efter løsninger

Det, der har glædet mig særligt, er, at kommunalbestyrelsen fungerer meget løsningsorienteret. Det er der også behov for.

Læserbrev: Efter et årti – ja faktisk to – med nedskæringer, egoisme, nedgørelse af de dårligst stillede, skattelettelser til de bedst stillede, grådighed og svindel på de bonede gange og moralsk fordærv italesat af de, som burde være gode rollefigurer, er der endelig udsigt til et årti for den almindelige dansker. Der er en massiv genopretning på alle områder – fysiske, moralske og økonomiske, som vil tage mange år, og det må vi have forståelse for.

Kommunalbestyrelsen har nu siddet halvdelen af perioden. Derfor en overordnet status.

Det, der har glædet mig særligt, er, at kommunalbestyrelsen fungerer meget løsningsorienteret. Det er der også behov for. Ikke mindst efter en noget turbulent konstitueringsproces, som gav megen bitterhed og vrede hos SF og KD i forhold til S. Og i V fornemmede man en undertrykt utilfredshed med, at S havde fået for meget.

Det var en enig kommunalbestyrelse bag konstitueringsaftalen. De to budgetforlig, hvor den sidste indebar besparelser på 300 millioner kroner, blev godkendt af en enig kommunalbestyrelse. Ja selv en enig kommunalbestyrelse kunne sende et skriv til Folketinget vedrørende Vesterhav Syd.

Så selv om, at en ny bestyrelsesformand (borgmester) skal have sine hvedebrødsdage, bekræfter det, at det er en dygtig bestyrelsesformand, vi fik valgt ved konstitueringen. For mig er en dygtig bestyrelsesformand én, der bruger serveretten, der siger sin mening, men også lytter og kan tilsidesætte egne interesse for at få den brede tilslutning i sin bestyrelse.

Det kommer til at gøre rigtig ondt – rigtig ondt, og vi har kun set de første krusninger efter vores store sparebudget på 300 millioner kroner over de næste 4 år. Når vi kommer længere frem i perioden, vil besparelserne blive tydelige. Jeg håber så inderligt, at en udligningsreform vil tilgodese os med mange millioner kroner, så vi får mulighed for at afhjælpe nogle af de værste følger af besparelserne.

Vi skal have megen fokus på arbejdsmiljøet for vores mange medarbejdere – de kommer til at løbe stærkere.

I mine to udvalg (Beskæftigelse og Børne- og familieudvalget) føler jeg, at vi går efter løsninger, hvor partitaktiske hensyn kun få gange skinner igennem. Selvfølgelig kan vi have forskellige holdninger til sagerne, da vi jo alt andet lige kan have forskellige prioriteringer og opfattelse af problemstillinger.

I beskæftigelsesudvalget har der overordnet været god enighed omkring prioriteringerne i lyset af de mange millioner, der er sparet der. Og der er plads til debatter – godt.

I børne- og familieudvalget har ”nye veje på det specialiserede område” fyldt meget. Men efter at det lykkedes at få fagligheden forrest og nu fået den kombineret med en økonomisk decentralisering af de mange millioner kroner, der bruges på området, så fagligheden kan arbejde i klasseværelserne i stedet, har vi fået skruet en god model sammen, som jeg håber, kommunalbestyrelsen vil bakke op om.

Skolestrukturen vil komme til at fylde meget det næste års tid. I valgkampen op til byrådsvalget lød det fra Venstre, at landdistriktspolitikken skulle tænkes sammen med skolestrukturen. Men da vi sad i landdistriktsrådet (LDR) og udformede den nye landdistriktspolitik, var Venstre tavs. 17.4-udvalget skal nu komme med oplæg, men kommer det med løsninger, kommunalbestyrelsen vil bakke op om? Bestyrelsesformanden får en stor opgave der. Godt at det lykkedes at få én med fra LDR i 17.4-udvalget. Landdistrikterne/sognene er en vigtig del af vores kultur og selvfølgelig skal der også være gode adgange til offentlige institutioner der for at skabe udvikling.

Men vi må ikke lade Folkeskolen være gidsel i det spil. Det er vore børns forudsætninger på fremtidens arbejdsmarkedet, der skabes her. Kravene stiger. Folkeskolen er allerede udsultet og bliver endnu mere udsultet i forbindelse med de mange besparelser. Karaktergennemsnittet i vore folkeskoler under et er faldende i forhold til andre kommuners. Det fremgår af den seneste benchmarkingsrapport, som vi fik fremlagt til budgetforhandlingerne. DET går bare ikke.

Godt nytår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Klar til afgang: Et hyldest-pift med togfløjten

Et højt og triumferende hyldestpift med togfløjten. Det er, hvad Skjern Bank og firmaet Hansen & Larsen har fortjent for deres beslutning om i fællesskab at skænke den gamle remise i Skjern til de lokale folk, der går med spændende planer for et ungdomshus i bygningen. Egentlig bør Hansen & Larsen have to pift, for det var dem, der tilbage i 2016 sikrede remisen mod truende nedrivning ved at købe den af Banedanmark. »Banen er en stor del af historien om Skjerns udvikling, så vi har købt den med øje for, at den skal bevares. Remisen skal gerne indeholde noget, der kan gavne befolkningen,« lød det dengang fra Brian Meldgaard, der er medindehaver af Hansen & Larsen. Meget tyder nu på, at det er lige sådan, det kommer til at gå. Efter en flerårig periode, hvor der var stille om den gamle remise, begyndte der sidste år at ske noget. Gentænk Skjern kom på banen, bogstavelig talt, og køreplanen hang godt sammen: En velbesøgt koncertaften blev efterfulgt af en succesrig fondsansøgning, og dermed var projektet sat godt og grundigt på skinner. Med den netop offentliggjorte donation af bygningen er der masser af lys for enden af tunnellen. De 850.000 kroner fra Realdania - i parentes bemærket 100.000 kroner mere, end de frivillige havde søgt om - skal bruges til at sætte facaden i stand. Næste mål er indvendig restaurering af den mere end 100-årige bygning, og her vil det uden tvivl hjælpe gevaldigt på fondenes lyst til at øse penge ud, når det er en forening med egen bygning, som søger midler. Med andre ord har lokale kræfter med en solid fælles indsats sikret håbet om, at Spillestedet Remisen kan slå dørene op indenfor en ikke alt for fjern fremtid. Der er lang vej og meget arbejde endnu, før Remisen kan fløjte klar til afgang - men mon ikke den hidtidige og meget fornemme opbakning vil give endnu flere skjernboer blod på tanden til at give en hånd eller en skilling med for at få projektet til at lykkes? Det må man håbe! Herfra letter vi i hvert fald på lokofører-kasketten i respekt for en flot indsats.

Kultur

Historisk bolighandel: Over 100 år gammel remise doneres til unge frivillige – nu er vejen banet for et folkehus

Videbæk For abonnenter

Skoler og børnehaver i øst: Vi får ikke nok midler til inklusion

Annonce