Indland

Statsministeren er med til bisættelse af dansk terroroffer

Louisa Vesterager Jespersen bisættes fra Fonnesbæk Kirke i Ikast, lørdag den 12. januar 2019. Louisa Vesterager Jespersen blev fundet dræbt sammen med sin norske veninde 28-årige Maren Ueland.De to var på ferie i Marokko, da de på brutal vis blev slået ihjel i et populært turistområde i nærheden af landsbyen Imlil i Atlasbjergene.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

24-årige Louisa Vesterager Jespersen bliver bisat lørdag. Lars Løkke Rasmussen deltager i højtideligheden.

Når der bliver sagt et sidste farvel til 24-årige Louisa Vesterager Jespersen, som blev dræbt i Marokko 17. december, er der ikke kun familie og venner på kirkerækkerne.

Også statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er lørdag mødt op for at deltage i højtideligheden i Fonnesbæk Kirke i Ikast.

Statsministeren er ankommet forud for bisættelsen af den unge kvinde. Hun blev sammen med 28-årige Maren Ueland fundet dræbt i Marokko.

De to veninder var på ferie, da de på brutal vis blev slået ihjel i et populært turistområde i nærheden af landsbyen Imlil i Atlasbjergene.

Adskillige personer er blevet anholdt i forbindelse med efterforskningen af drabene. Fire af de anholdte optræder på en video, der blev offentliggjort en uge før drabene, hvor de sværger troskab til Islamisk Stat.

Familien til Louisa Vesterager Jespersen oplyste tidligere på ugen i to forskellige dødsannoncer, at den 24-årige friluftselsker vil blive mindet ved højtideligheden lørdag klokken 13.

De to unge kvinder studerede på Universitetet i Sørøst-Norge i Bø i Telemark. Her holdt man to minutters stilhed for de dræbte kvinder mandag - et minut for hver af de to.

Der blev også flaget på halv.

Både Louisa Vesterager Jespersen og Maren Ueland var erfarne friluftsmennesker.

Det er også datterens kærlighed til naturen, som Louisa Vesterager Jespersens far hæfter sig ved på en mindeside.

- En ringe trøst for os tilbage er, at Louisa døde i færd med det, som hun holdt allermest af. På vej mod nye eventyr. Æret være Louisas minde. Dit smil og din styrke vil altid være i vores hjerte og sjæl, lyder det.

0/0

Tophistorier

Annonce
Annonce
Indland For abonnenter

Flere landmænd raser over langsom støtte til klimaforbedringer: Det skaber mistillid

Annonce
Ringkøbing

Unge ville ikke kendes ved larmende højttaler: Endte som hittegods

Indland

Scandinavian Star 29 år efter mordbranden: Har dansk politi og myndigheder svigtet?

Danmark

Millioninvestering virker: Kommune sender arbejdsløse unge til Alpe d'Huez

Tophistorier

Danmark

Danmarks billigste hus solgt i løbet af et døgn

Indland

Familiemedlem i Vejen-sagen: Faren var klam i sproget

Indland

Tidligere DR-direktør i spidsen for ny radiosatsning

Danmark

De er helt på røven derovre: Brexit-nervøse briter hamstrer dansk toiletpapir