Annonce
Business Live

Helle Thorning-Schmidt smadrede det ultimative glasloft: - Der skal ikke længere være nogen undskyldninger for ikke at finde kvinder!

Selvom Helle Thorning-Schmidt er en travl dame, elsker hun at komme hjem til Danmark, for som hun siger: - Danmark er mit yndlingsted i verden og det giver mig meget energi at rejse rundt i landet og have det privilegie at møde mange forskellige mennesker. På billedet ses hun tidligere på efteråret til kongres med Socialdemokratiet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Knap fire år efter tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt endegyldigt forlod dansk politik, arbejder hun nu som bestyrelsesmedlem i fem bestyrelser, har startet virksomheden Selection F, og kommer til Danmark i ny og næ for blandt andet at holde foredrag om sin vidtfavnende karriere. I næste uge står hun på scenen i Bredsten, Odense og Aarhus, når Erhverv+ inviterer til Business Live'19. Erhverv+ interviewede Danmarks første kvindelige statsminister på en knitrende telefonforbindelse fra London, og vi spurgte hende blandt andet om, hvad hun har lært om ledelse, siden hun forlod Danmark. En hel del viser det sig.

Interview: Det kan godt være, at det er en fortærsket kliché, men da Helle Thorning-Schmidt blev Danmarks første kvindelige statsminister, smadrede hun et af de tykkeste glaslofter, der findes.

- Det var et markant glasloft, der blev brudt, men dengang jeg sad i det, var jeg ikke klar over, hvor markant det var. Det er en stor ære at få lov til at betjene det danske folk, og jeg er meget stolt af at have været statsminister og især at have været den første kvindelige statsminister. Det, jeg personligt kan tage med, er de erfaringer, jeg har gjort mig som leder i et land og tage de ledelseskompetencer med ind i det arbejde, jeg laver nu, siger Helle Thorning-Schmidt.

Helle Thorning-Schmidt forlod dansk politik i januar 2016, da hun blev international CEO (administrerende direktør, red.) for Red Barnet, og efter tre år på den post, sagde hun i januar i år op for at hellige sig bestyrelsesarbejdet. Med de erfaringer, hun har gjort sig de seneste knap fire år, har hun fået øjnene op for, hvor forskelligt det politiske arbejde er i forhold til at arbejde i dels en ngo, dels en privat virksomhed.

- Noget, jeg virkelig har lært af at gå fra det politiske til det private erhvervsliv, er, at det er en meget anderledes ledelsesstil, man anvender i det private.

- Politik har det med, at man samler på nogle særlige typer med nogle særlige kompetencer, og en af mine bekymringer for det politiske er, at mennesker med andre kompetencer end dem, man lige samler på, har svært ved at gebærde sig i det politiske. Der ser jeg, at man i private virksomheder er meget mere optaget af at være nysgerrig omkring andres kompetencer. Man ved godt, at hvis man får de samme kompetencer rundt om et bord, kommer man til at tage forkerte beslutninger, fortæller Helle Thorning-Schmidt.

Annonce

Jeg tror virkelig på, at virksomheder bliver stærkere, når de har en større mangfoldighed og en bedre balance mellem mænd og kvinder i betyrelseslokalerne.

Kognitiv mangfoldighed

Noget af det, Helle Thorning-Schmidt opdagede i Red Barnet, var især, hvor stor en rolle diversitet spiller.

- Red Baret er jo en stor global organisation, og vi arbejder i 100 forskellige lande. Der er mennesker fra alle lande, alle kulturer, alle religioner, og det med at gå fra det meget nationale til det globale var en stor læringskurve for mig. Det, jeg virkelig har lært, er, at der er en meget mere inkluderende og divers personkreds, når man kommer ud i det private, og det gælder både Red Barnet og i bestyrelseslokalerne, hvor jeg sidder nu, fortæller hun.

Helle Thorning-Schmidt kalder det kognitiv mangfoldighed, når man fra ledelsens side som strategi sætter mennesker sammen med forskellig baggrund.

- I virksomheder har man brug for en meget bredere kompetencepalet, og det synes jeg er vanvittig interessant, for virksomhederne ved godt, at det simpelthen skaber en bedre bundlinje og bedre beslutninger. Når en virksomhed efterspørger det, jeg kalder kognitiv mangfoldighed, er man med til at skabe og vedholde en nysgerrig kultur, hvor folk kommer med forskellige ting og har forskellige input, siger Helle Thorning-Schmidt.

Selection F hjælper

Siden hun forlod Red Barnet, har hun arbejdet på at komme ind i bestyrelser og sidder i skrivende stund i fem forskellige, og her er det med diversiteten også ekstremt vigtigt for den tidligere statsminister.

- Jeg er blevet rigtig opmærksom på at få en større mangfoldighed i kompetencer, og derfor er jeg optaget af, at mange flere kvinder kommer ind i blandt andet danske bestyrelser, fordi jeg mener, det gør virksomhederne stærkere. Jeg har derfor startet en virksomhed med nogle andre, der skal sikre, at det bliver nemmere for bestyrelserne at finde de kvinder, som er klar til at sidde i bestyrelser. Jeg tror virkelig på, at virksomheder bliver stærkere, når de har en større mangfoldighed og en bedre balance mellem mænd og kvinder i bestyrelseslokalerne, siger Helle Thorning-Schmidt.

Virksomheden hedder Selection F og er en elektronisk platform, der hjælper bestyrelser med at identificere og tiltrække kompetente og erfarne kvindelige bestyrelseskandidater. Derfor er alle kvinder i Selection F's kartotek screenet, interviewet og valideret for at gøre det nemt og effektivt at finde den rette, kvindelige kandidat.

- Der skal ikke længere være nogen undskyldninger for ikke at finde kvinder! Det skal være nemt og billigt for virksomhederne at komme i kontakt med kvinder, der både kan og vil sidde i danske bestyrelser. Det, de oftest siger, er, at det er svært at finde kvinderne og få dem overtalt til at sidde i bestyrelserne. Men er det egentlig rigtigt? Det vil vi gerne hjælpe med at gøre op med. Og både det danske og udenlandske erhvervsliv ved godt, at det ser mærkeligt ud i en otte mand stor bestyrelse, hvis der kun sidder mænd. Selv de meget traditionelle virksomhedsledere er fuldstændig klar over, at det er noget, der skal ændres, slår Helle Thorning-Schmidt fast.

Business Live'19

Erhverv+ inviterer til Business Live'19 i tre byer i det jysk fynske:

  • Business Live'19 med Helle Thorning-Schmidt, Jesper Bergstrøm og Jacob Risgaard i Vingsted, Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten, mandag 11. november kl. 14.00: Tilmeld her.
  • Business Live'19 med Helle Thorning-Schmidt, Jesper Bergstrøm og Tommy Ahlers på TietgenSkolen, Elmelundsvej 10, 5200 Odense V, tirsdag 12. november kl. 15.15: Tilmeld her.
  • Business Live'19 med Helle Thorning-Schmidt, Jesper Bergstrøm og Mia Wagner på Savværket, Søren Nymarksvej 8A, 8270 Højbjerg, torsdag 14. november kl. 13.00: Tilmeld her.

Ud af comfortzonen

At det dog har været lidt lettere for hende end de fleste andre at komme ind i en bestyrelse, er Helle Thorning-Schmidt godt klar over.

- Jeg erklærede jo i januar, at jeg ville have en bestyrelseskarriere, og det har jeg fået. Nu er jeg jo en offentlig figur, og det gør også tingene meget nemmere, at jeg bor i London og har et meget stort, globalt netværk. Det gør det nemmere at komme i kontakt med virksomheder, men jeg har da drukket en milliard kopper kaffe med folk i løbet af det sidste års tid for at finde ud af, hvad jeg gerne ville, og hvad jeg synes er spændende. Jeg er stadig i gang med at sammensætte min portefølje, men jeg har brugt mit netværk i hele verden til at komme i gang med det, siger hun.

Men hvad med fremtiden fristes man til at spørge, når man som Helle Thorning-Schmidt har skiftet spor så mange gange:

- Jeg har aldrig være bange for at prøve noget nyt og bringe mig selv ud af comfortzonen. Det er også nogle gange hårdt at prøve noget helt nyt, men jeg vil sige, at jeg er kommet i gang med en masse spændende ting, og der kommer flere ting i 2020, jeg skal i gang med, så lige nu er jeg et godt sted.

- Mit personlige mantra er, jeg vil gerne kunne gøre en forskel i de virksomheder, jeg er i. Jeg skal omgive mig med mennesker, der inspirerer mig, og som jeg kan lære noget af, og det er fordi, jeg gerne vil blive ved med at udvikle min hjerne i mange år fremover. Så jeg har valgt at arbejde sammen med folk, jeg kan lære noget af og som inspirerer mig - og dér, hvor jeg føler, jeg kan gøre en forskel. Det er overskriften på mit virke.

Helle Thorning-Schmidt mens hun stadig var internationel CEO for Red Barnet - her til en konference i Geneve i 2017. Foto: Ritzau Scanpix/Denis Balibouse
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev fra Lise Bonde: Rart at LO kommenterer på 3F-sager

Læserbrev: Jeg må rose den lokale LO og Metalformand Helge Albertsen for at stå frem og kommentere de seneste måneders skriverier omkring 3F’s uacceptable opførsel og tage afstand herfra. Jeg er helt enig i, at ”konfliktvåbnet” ikke skal bruges unødigt – hverken på arbejdstager- eller arbejdsgiversiden! Når 3F bruger ”konfliktvåbnet” unødigt og forkert, bliver det en trussel mod det danske arbejdsmarked og arbejdspladserne! Vi skal væk fra diktatur, trusler og tvang og i stedet have frihed til selv at vælge både som arbejdstager og arbejdsgiver! Sådan som det er kutyme i alle andre sammenhænge i dag. Vi befinder os i 2019, og meget er forandret på arbejdsmarkedet gennem tiden siden 1899 – både på arbejdstager- og arbejdsgiversiden! Arbejdsmarkedets parter og fagforeninger skal følge med udviklingen, som Helge Albertsen også beskriver med udtalen ”de gamle metoder med at presse kollegaer ind i fagforeningen er for længst fortid”. Vi må så bare også sande, at det ikke er sket i 3F, hvor disse metoder stadig finder sted i Lufthavnssagen & Lauge Bonde-sagen! Det er derfor heller ikke rimeligt at samme ”pres” eller tvang har lov at finde sted på arbejdsgiversiden i 2019, når der allerede er ordnede forhold, alle danske love og regler er overholdt, og der er absolut ingen utilfredshed blandt medarbejdere og virksomhed med eksisterende forhold. Det skal 3F lære at håndtere og respektere. Prøv at se tingene fra en anden vinkel: Arbejdstager og arbejdsgiver er dybt afhængige af hinanden – virksomhederne kan ikke eksistere uden dygtige medarbejdere, og medarbejderne kan ikke eksistere uden virksomhederne. Hvis ikke vi er ordentlige overfor hinanden, har vi ingen arbejdsplads, og vi er nødt til at ”spille sammen som et hold”! Sammen er vi stærke, alene er vi intet! Jeg tror ikke, 3F og andre helt forstår vores frustrerede situation, men lad mig give et par eksempler i håb om, det bliver lettere forståeligt: Forestil jer at 3F fik dikteret følgende: ”Fra næste uge skal I følge KA’s overenskomst og indbetale til deres fonde – I har intet valg – det skal I bare!” eller hvis Socialdemokratiet fik dikteret: "Fra næste uge skal I føre Venstrepolitik – I har intet valg – det skal I bare!” Hvordan mon stemningen og arbejdsglæden så ville være i de to lejre? Mon ikke I ville være rasende? Præcis den følelse af magtarrogance og brud på tillid og retfærdighed føler vi og vore medarbejdere i denne sag! Det er derfor også glædeligt og tankevækkende, at arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen udtaler ”En overenskomst er meget mere end timeløn, overtidsbetaling og pensionsordning, man skal have tiltro til dem, man indgår overenskomst med, og folk vil selv have bestemmelsesretten”. Det er det, vi efterlyser: Tillid mellem overenskomstparter/arbejdsgiver og arbejdstager samt frihed til selv at vælge overenskomst og fagforening, så længe der er tale om lovlige danske overenskomster og fagforeninger. Det bør være en øjenåbner for 3F om, at det er tid til forandring og fornyelse med hensyn til deres misbrug af tillid og magt fra det danske system! Husk: Monopol er aldrig godt - konkurrence er kun sundt, for det skaber det bedste for alle. 3F har også flere gange i vores sag nævnt ”fair konkurrence” som et argument for at tegne overenskomst. Jeg er helt enig i, der skal være fair konkurrence. Det er der også, når vi følger en anden dansk anerkendt og lovlig overenskomst! Det vil klæde 3F, hvis de selv begynder at konkurrere på en fair facon. Altså gøre sig attraktive og ”sælge” sig selv, og derved konkurrere på lige fod med andre fagforeninger og deres overenskomster. 3F skal så også bare lære at acceptere et ”nej tak”!

Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce