Annonce
Tarm

Statsminister synger duet med V-kandidat

Statsministeren tager en pause fra politik for at synge sange fra højskolesangbogen sammen med folketingskandidat Kenneth Mikkelsen (V). Pressefoto
Der er højskolesang på menuen, når både statsminister Lars Løkke Rasmussen og finansminister Kristian Jensen kommer til Lønborgård for at bakke op om Venstres lokale nye folketingskandidat Kenneth Mikkelsen.

Lønborg: Der er godt nok ikke tale om de tre tenorer.

Men måske kan statsminister Lars Løkke Rasmussen, finansminister Kristian Jensen og folketingskandidat Kenneth Mikkelsen overveje, om de skal etablere en trio. I hvert fald står de tre Venstrepolitikere i spidsen for et sangarrangement på Lønborggård torsdag 23. maj.

Her tager de en pause fra den politiske debat og erstatter den med sang fra højskolesangbogen.

- Jeg er ikke den store sangfugl, men jeg elsker at synge, siger Kenneth Mikkelsen, som ser frem til at synge duet med statsministeren.

Med på sidelinjen har de tre herrer sognepræst Kathrine Lilleør.

Arrangementet er gratis og åbent for alle. Venstre byder udover sang også på kaffe og kage. Sangaftenen begynder klokken 20. Dørene åbnes en halv time før.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skoleledere om folketingspolitikere: Et klart løftebrud!

Læserbrev: Regeringen går mod egne løfter, når den vil spare på erhvervsskoler og gymnasier. 28,9 mio. på erhvervsskolerne og 18 mio. på gymnasier: så meget vil Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Konservative, Alternativet og Liberal Alliance spare om året fra 2021-2023. Dét vil ramme skolerne hårdt. Allerede nu er både erhvervsskoler og gymnasier hårdt ramt af det berygtede 2% omprioriteringsbidrag – en pæn indpakning af en årlig besparelse, der ikke kan undgås at tage en bid af kvaliteten af uddannelserne. Så glæden var stor, da vi kunne se, at denne besparelse var fjernet med finanslovsforslaget for 2020. Nuvel, selv den største optimist forventede nok ikke, at vi fik de penge tilbage, som allerede var forsvundet (og netop allerede taget direkte fra vores unge menneskers uddannelser), men vi var alligevel lettede over at besparelserne nu var fortid! Sådan gik det ikke. Besparelserne er en direkte konsekvens af en underfinansiering af den nye uddannelse: Forberedende Grunduddannelse (FGU). Et manglende budget på intet mindre end 60 millioner! Lad os, før alt andet, slå fast: vi bakker op om den nye FGU. Men vi er uforstående over for, at man ikke har fundet ”nye” penge til dette formål. Det er en svinestreg, intet mindre – at ungdomsuddannelserne igen skal ”bøde” med besparelser for at finansiere nye tiltag. I de kommende 10 år vil vi lokalt i Ringkøbing Skjern se et drastisk fald i størrelsen af ungdomsårgange. Det presser vores ungdomsuddannelser til max. Sammenholdes denne udvikling med de mange besparelser, kan dét at bevare et attraktivt uddannelsestilbud til de unge blive svært udfordret – hvilket vil gå ud over bosætningen. Det vil være en katastrofe for en kommune, der i forvejen har svært ved at tiltrække tilstrækkelig arbejdskraft.

Videbæk

Intens eftersøgning endte lykkeligt: Hundehvalpen Nala stak af efter uheld på motorvej, men er fundet igen

Annonce