x
Annonce
Ringkøbing

Staten sælger ud: Gammel klitgård kan købes for lige under to millioner

"Strandgaarden" i Husby blev opført i 1875. Indtil for to år siden blev den brugt som museumsgård. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Den tidligere museumsgård "Strandgaarden" i Husby er netop sat til salg. Den stråtækte ejendom ligger på en 15.000 kvadratmeter stor grund et stenkast fra Vesterhavet og kan ende som sommerhus, gårdbutik eller bed & breakfast.

Husby: Hvis man drømmer om at blive ejer af en firelænget klitgård med stråtag, pigstensbelagt gårdsplads og langt til nærmeste nabo, så er muligheden der nu.

Freja Ejendomme, der sælger statslige ejendomme videre, har netop offentliggjort, at den tidligere museumsgård "Strandgaarden" på Husby Klitvej nu kan købes for 1.895.000 kroner.

Gården var en i årrække lejet ud til Ringkøbing-Skjern Museum, som brugte de historiske omgivelser til at vise området gæster, hvordan man levede i Vestjylland i gamle dage. Det årlige høstmarked var et fast programpunkt for det lille museum, men for to år siden var det slut. Museet besluttede ikke at forlænge sin kontrakt med den daværende ejer Naturstyrelsen, og siden har klitgården stået tom.

Nu kan der imildlertid være udsigt til nyt liv i den 145 år gamle bygning.

Ifølge Freja Ejendomme byder de fire længer på 767 kvadratmeter bondegård fordelt på et stuehus mod syd, en stald mod vest og en lade mod nord, mens portlængen peger mod øst. Den sydlige del af østlængen har været indrettet til privatbolig til en museumsbestyrer.

Med ejendommen følger en 15.000 kvadratmeter stor grund. Hele herligheden ligger ganske tæt på Vesterhavet.

Erhvervsmægler Lone Futtrup fra Nordicals i Holstebro, som Freja Ejendomme har sat i spidsen for salget, ser flere muligheder for den fremtidige anvendelse.

- En potentiel køber kunne bruge det både privat eller til etablering af for eksempel bed & breakfast, gårdbutik eller galleri. Det vil dog kræve en tilladelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi er i gang med at undersøge, hvilke anvendelsesmuligheder der pt er for ejendommen, siger hun i en pressemeddelelse.

Der bliver mulighed for at se nærmere på klitgården, når der holdes åbent hus fredag 31. januar. Ind til da kan man se billeder fra ejendommen her.

Klitgården har Vesterhavet som nærmeste nabo. Dronefoto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Unfair at A-kassemedlemmer behandles dårligere end selvstændige

Læserbrev: I kølvandet på coronavirussen har regeringen og Folketinget handlet effektivt: Den ene hjælpepakke har afløst den anden. I 3F er vi særligt glade for trepartsaftalen, der sikrer mange lønmodtagere deres job. Desværre melder mange nye sig hele tiden ledige. De ikke-forsikrede selvstændige har allerede fået deres hjælpepakke. Nu har vi også brug for en, der sikrer de forsikrede lønmodtagere en bedre dagpengesats. Siden statsminister Mette Frederiksen valgte at lukke Danmark ned, er der kommet 79 ekstra ledige i 3F Ringkøbing-Skjerns A-kasse. Det svarer til en stigning på 26,2 procent! Det er 79 lønmodtagere, der går væsentligt ned i indtægt som følge af coronapandemien. De lønmodtagere har krav på den samme beskyttelse som selvstændige, der er ramt af krisen. De selvstændige kan få en understøttelse på op til 23.000 kroner om måneden. Sådan skal det være. Desværre kan forsikrede medlemmer af 3F og andre A-kasser højst få ca. 19.000 kroner, som er den maksimale dagpengesats. Det er unfair, at medlemmer der solidarisk hver måned indbetaler til en A-kasse for at sikre sig mod løntab, får mindre end dem, der ikke betaler. Derfor bør der indføres et tillæg til de forsikrede lønmodtagere. Helt konkret skal satsen stige med en tredjedel af det nuværende beløb, hvilket betyder, at forsikrede vil få en sats på ca. 25.000. Højreorienterede debattører fra bl.a. Cepos har kritiseret forslaget, fordi de mener, at det vil være svært at rulle tilbage og giver et incitament til at gå arbejdsløs. Det giver ingen mening, fordi forslaget kun er målrettet coronakrisen og arbejdsløsheden er uforskyldt. Desuden kender jeg ikke nogen af mine medlemmer, der har lyst til at gå arbejdsløse. Ligesom de selvstændige, der har tabt deres livsgrundlag, ønsker ledige 3F’ere også kun at vende tilbage til deres arbejde. Ingen skal gå fra hus og hjem som følge af denne krise. Den øgede sats vil samtidig sikre, at efterspørgslen øges. Vi skal stå sammen i den svære situation. Derfor skal de ledige lønmodtagere også have ekstra hjælp!

Annonce