Annonce
Ringkøbing

Staten sælger ud: Gammel klitgård kan købes for lige under to millioner

"Strandgaarden" i Husby blev opført i 1875. Indtil for to år siden blev den brugt som museumsgård. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Den tidligere museumsgård "Strandgaarden" i Husby er netop sat til salg. Den stråtækte ejendom ligger på en 15.000 kvadratmeter stor grund et stenkast fra Vesterhavet og kan ende som sommerhus, gårdbutik eller bed & breakfast.

Husby: Hvis man drømmer om at blive ejer af en firelænget klitgård med stråtag, pigstensbelagt gårdsplads og langt til nærmeste nabo, så er muligheden der nu.

Freja Ejendomme, der sælger statslige ejendomme videre, har netop offentliggjort, at den tidligere museumsgård "Strandgaarden" på Husby Klitvej nu kan købes for 1.895.000 kroner.

Gården var en i årrække lejet ud til Ringkøbing-Skjern Museum, som brugte de historiske omgivelser til at vise området gæster, hvordan man levede i Vestjylland i gamle dage. Det årlige høstmarked var et fast programpunkt for det lille museum, men for to år siden var det slut. Museet besluttede ikke at forlænge sin kontrakt med den daværende ejer Naturstyrelsen, og siden har klitgården stået tom.

Nu kan der imildlertid være udsigt til nyt liv i den 145 år gamle bygning.

Ifølge Freja Ejendomme byder de fire længer på 767 kvadratmeter bondegård fordelt på et stuehus mod syd, en stald mod vest og en lade mod nord, mens portlængen peger mod øst. Den sydlige del af østlængen har været indrettet til privatbolig til en museumsbestyrer.

Med ejendommen følger en 15.000 kvadratmeter stor grund. Hele herligheden ligger ganske tæt på Vesterhavet.

Erhvervsmægler Lone Futtrup fra Nordicals i Holstebro, som Freja Ejendomme har sat i spidsen for salget, ser flere muligheder for den fremtidige anvendelse.

- En potentiel køber kunne bruge det både privat eller til etablering af for eksempel bed & breakfast, gårdbutik eller galleri. Det vil dog kræve en tilladelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi er i gang med at undersøge, hvilke anvendelsesmuligheder der pt er for ejendommen, siger hun i en pressemeddelelse.

Der bliver mulighed for at se nærmere på klitgården, når der holdes åbent hus fredag 31. januar. Ind til da kan man se billeder fra ejendommen her.

Annonce
Klitgården har Vesterhavet som nærmeste nabo. Dronefoto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Hotel Falken går et niveau op

Ringkøbing For abonnenter

Galleri-ejer har en vild plan: Jens drømmer om at male en sportsvogn nede på stranden

Annonce