Annonce
Videbæk

Startskud til aktive onsdage

De aktive onsdage i Videbæk Idræts- og fritidscenter begynder igen 18. september. PR Foto

Videbæk: Aktiv Onsdag begynder igen onsdag 18. september kl. 10 i Videbæk Idræts- og Fritidscenter.

Det er et tilbud til alle efterlønsmodtagere, pensionister og andre seniorer, der har lyst til motion kombineret med socialt samvær, som vægtes højt.

I sidste sæson var der i gennemsnit 58 deltagere per gang. Betalingen er symbolsk, og der kræves ingen tilmelding.

Deltagerne mødes hver onsdag kl. 10-12. Der indledes med kaffe, brød og et par sange. Herefter er der fælles opvarmning.

Efter opvarmningen kan deltagerne vælge mellem forskellige aktiviteter. I år tilbydes hockey, ringo, indendørs petanque (boccia), bowls, volleyball, curling, dart med mere.

En gang om måneden tilbydes en ekstra/alternativ aktivitet. I denne sæson er det instruktion i brug af hjertestarter, krolf, Padel tennis, fitness, skydning og line dance.

Du bestemmer selv, om du vil tage den med ro, eller du vil have sved på panden. Det handler ikke om at vinde. Det handler om at få motion i et socialt fællesskab.

Der er cirka 45 frivillige tilknyttet Aktiv Onsdag, der arrangeres af Videbæk Gymnastik- og Ungdomsforening, Videbæk-Herborg Pensionistforening, ÆldreSagen Videbæk, Videbæk Idræts- og Fritidscenter og DGI Vestjylland Ringkøbing-Skjernegnen.

Aktiv Onsdag er også masser af socialt samvær med andre seniorer. PR Foto
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce