Annonce
Videbæk

Startskud til aktive onsdage

De aktive onsdage i Videbæk Idræts- og fritidscenter begynder igen 18. september. PR Foto

Videbæk: Aktiv Onsdag begynder igen onsdag 18. september kl. 10 i Videbæk Idræts- og Fritidscenter.

Det er et tilbud til alle efterlønsmodtagere, pensionister og andre seniorer, der har lyst til motion kombineret med socialt samvær, som vægtes højt.

I sidste sæson var der i gennemsnit 58 deltagere per gang. Betalingen er symbolsk, og der kræves ingen tilmelding.

Deltagerne mødes hver onsdag kl. 10-12. Der indledes med kaffe, brød og et par sange. Herefter er der fælles opvarmning.

Efter opvarmningen kan deltagerne vælge mellem forskellige aktiviteter. I år tilbydes hockey, ringo, indendørs petanque (boccia), bowls, volleyball, curling, dart med mere.

En gang om måneden tilbydes en ekstra/alternativ aktivitet. I denne sæson er det instruktion i brug af hjertestarter, krolf, Padel tennis, fitness, skydning og line dance.

Du bestemmer selv, om du vil tage den med ro, eller du vil have sved på panden. Det handler ikke om at vinde. Det handler om at få motion i et socialt fællesskab.

Der er cirka 45 frivillige tilknyttet Aktiv Onsdag, der arrangeres af Videbæk Gymnastik- og Ungdomsforening, Videbæk-Herborg Pensionistforening, ÆldreSagen Videbæk, Videbæk Idræts- og Fritidscenter og DGI Vestjylland Ringkøbing-Skjernegnen.

Annonce
Aktiv Onsdag er også masser af socialt samvær med andre seniorer. PR Foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Mellemstort kvægbrug er gået konkurs

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Navne

Tjener fra Kommandobroen vinder legat

Annonce