Annonce
Vestjylland

Starter brødudsalg nummer to i byen

Håndværkerne er i fuld gang indenfor i lokalerne på hjørnet af Holmegade og Harbogade i disse dage. For i starten af oktober åbner byens nye butik med brødudsalg og smørrebrød. Foto: Jan Briks
Der bliver både smørrebrød og brødudsalg i den butik, et nyt trekløver nu åbner i Ulfborg.
Annonce

Ulfborg: Det skete næsten samtidig - i efteråret sidste år, at Salon Thorsminde og Ulfborg-Vemb Køreskole opsagde lejemålene for i stedet at flytte over på den anden side af gaden. Så for ejeren af bygningerne på hjørnet af Holmegade og Harbogade, Jens Kristian Hansen, var der snarlig udsigt til tomme butikslokaler. Og hvad gør man så?

- Den 1. april 2020 ville jeg så have to tomme lejemål, så hvad pokker skulle man så hitte på. Hvad mangler der af specialbutikker i Ulfborg? Dengang var der ikke nogen bager, så jeg besluttede mig for, at så måtte vi forsøge at få lavet noget brødudsalg, siger 74-årige Jens Kristian Hansen.

Det skulle vise sig, at han ikke var den eneste med dén ide. For i marts åbnede Helle Manicus Brød & Kager - der får leveret sit bagværk fra Sevel Bageri. Igen spørgsmålet; hvad gør man så?

- Så sagde vi til os selv, at nu havde vi jo besluttet det her, og var gået i gang med at planlægge det, så nu prøver vi altså alligevel. Så må vi jo håbe, at der kan eksistere to brødudsalg i byen, siger Jens Kristian Hansen. Han driver til dagligt revisorvirksomhed i Struer, og det bliver ham, der kommer til at stå for det administrative - men ikke ham, der kommer til at stå i butikken.

Det gør derimod de to søstre, der fremover skal være medejere af butikken i Ulfborg. Det er 27-årige Djamilla Tved Hounisen, der er uddannet i bagerbutik, og 31-årige Sabrina Hounisen Albrektsen, der er uddannet gastronom.

Sidstnævnte får særligt en finger med i spillet i det smørrebrød, der sammen med brødudsalget skal blive en fast del af butikken på hjørnet, der ligesom adressen kommer til at gå under navnet Det Gode Hjørne.

I starten bliver det smørrebrødet og brødudsalget, der bliver fokus på. Men med tiden skal forretningen udvides med en café i det gamle køreskole-lokale.

- Men det ved vi ikke endnu, hvornår skal åbne. Særligt på grund af det her corona - så tager vi caféen til den tid, vi er klar til det, siger Sabrina Hounisen Albrektsen.

Annonce

Brød fra byens tidligere bager

Brød og bagværk får butikken fra bagermester Michael Bek Madsen. Han har tidligere forsøgt sig med bagervirksomhed i Ulfborg, men selskabet bag gik i april sidste år konkurs. I dag driver han dog bagerforretning fra Ringkøbing, og det er her brød og bagværk skal komme fra.


Så sagde vi til os selv, at nu havde vi jo besluttet det her, og var gået i gang med at planlægge det, så nu prøver vi altså alligevel. Så må vi jo håbe, at der kan eksistere to brødudsalg i byen.

Jens Kristian Hansen, medejer af Det Gode Hjørne


Da bagermesteren havde butik i Ulfborg, kæmpede han med skadedyr i butikken. Det problem vil Jens Kristian Hansen ikke have indenfor:

- Så vi har sat rottespærrer ind overalt. Og for en sikkerheds skyld har vi sat rottefælder op i kælderen. Det problem vil vi ikke have ind, siger han.

Annonce

Åbningen

Det bliver Sabrina Hounisen Albrektsen og Djamilla Tved Hounisen, der kommer til at stå bag disken, når butikken åbner den 6. oktober - og fremover.

- Åbningstiden bliver fra klokken seks om morgenen til halv fem, siger Sabrina Hounisen Albrektsen, der glæder sig til endelig at kunne åbne op efter næsten et års planlægning.

- Corona har da også rykket lidt ved åbningsdagen, fordi nogle leveringer fra udlandet er blevet rykket, siger hun, før Jens Kristian Hansen tilføjer:

- Ja, det er vel nærmest en måned eller to senere, vi må åbne, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavlere sværtet uden grund: Statens Seruminstitut sendte ikke spørgeskema til avlernes e-bokse

Ringkøbing

Lærervikar smittet med corona: Ringkøbing Skole sender flere end 100 hjem

Annonce