Annonce
Skjern

Stafet for Livet: Over 200.000 kroner til kampen mod kræften

Stafet for livet blev endnu engang en succes; mere end 500 vestjyder gik tusindvis af kilometer i den gode sags tjeneste.
Annonce

SKJERN: - Som det ser ud lige nu, forventer vi et overskud på 200.000!

Det var en rørt Eva Lønborg, formand for Stafet for Livet i Skjern, der klokken 12.00 søndag middag kunne entre scenen i "knæk cancerlejren" på græsarealet mellem Den Danske Design- og Håndværksefterskole og Skjern Kristne Friskole.

Øjeblikke forinden havde de 581 deltagere i stafetten sluttet den af på fornemste vis ved alle i fælles flok at tage en sidste runde på 400 meter banen.

De 581 deltagere var lidt færre end sidste år, hvor der var registreret 608 personer. Men deltagerantallet var "rigtig flot", fastslog Eva Lønborg.

- Tak for et lækkert døgn. Et døgn med skønt vejr. Et døgn, hvor jeg blev rørt. Det er mange timer og mange kræfter, der går op i det her, og så er det skønt at se, at det er gået så godt. Vi er så glade. Jeg vil sige tak til alle deltagerne, alle dem, der har kigget ud til os, til de frivillige, og til vore sponsorer - uden dem, stod vi ikke her.

- Tak alle sammen, på gensyn 2020, sluttede hun.

En glad og bevæget Eva Lønborg læser resultatet af weekendens anstrengelser op. Til venstre konferencier Kevin Fraser.
Annonce

21.000 kroner

Vejret var forrygende; nogle af de tre foregående Stafet for Livet er foregået under anderledes ugunstige vejrforhold.

Teltene, der omkransede den åbne plads, hvor lysposerne med hilsener til kræftramte dannede et hjerte, var i år alle sammen vendt med åbningen ind ad for at styrke det sociale liv i de 24 timer, stafetten fandt sted - og det var lykkedes.

- Det blev en succes, så det gentager vi til næste år, sagde Eva Lønborg til Dagbladet.

Blandt det, der havde slået deres telt op her, var de 38 medlemmer af Team Fællesskab fra Lønborg, der var med igen i år.

- Det startede i Lønborg, men i år er vi dog ikke fra Lønborg alle sammen; vi har også deltagere andre steder fra, sagde Winnie Larsen, der var tovholder for teamet.

En af deltagerne var Mogens Andersen. Sidste år havde han gået 100 kilometer på et døgn; i år tog han den dog væsentligt mere med ro.

- På nuværende tidspunkt har vi gået 892 omgange, sagde han.

Winnie Larsen var optimistisk.

- Jeg regner med, vi når at indsamle 21.000 kroner, sagde hun.

Både Mogens Andersen og Winnie Larsen understregede, at det sociale betød meget for arrangementet.

- Det er en god idé at vende teltene, så de har åbningen ind mod midten; det skaber meget mere liv på pladsen, sagde Mogens Andersen.

Annonce

80 kilometer

Blandt dem, der personligt ydede allermest, var Ida Bjørtrup, elev på DHE.

Hun præsterede på de 24 timer at gå ikke færre end 80 kilometer! Hun blev da også fortjent hyldet af både kammeraterne fra DHE, der igen i år gjorde en kæmpe indsats og alle de øvrige tilstedeværende på plænen.

Men uanset om de gik meget langt eller bare nogle få ture, leverede de mere end 500 deltagere tilsammen altså et flot resultat, og Eva Lønborg var godt tilfreds, selv om der sidste år kom 220.000 kroner i kassen til kampen mod kræften.

- 200.000 var, hvad jeg selv havde håbet på, vi kunne nå, sagde hun.

Overskuddet fra arrangementet fordeles på den måde, at Kræftens Bekæmpelse får 90 procent af beløbet, mens de resterende 10 procent går til lokalafdelingen af Kræftens Bekæmpelse i Tarm, Skjern og Videbæk.

God grund til opadvendte tommelfingre. De unge mennesker og mere end 500 andre gik i weekenden tusindvis af kilometer, og samlede 200.000 kroner ind til kræftens bekæmpelse. Foto Poul Osmundsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce