Annonce
Skjern

Stadig for stor: Fortsat modstand mod skrumpet solpark ved Dejbjerg

Det seneste kort fra kommunen, der viser solcelleprojekter på vej omkring Lem-Dejbjerg-Stauning. De røde felter markerer projekter, som der direkte ligger ansøgninger om hos kommunen, mens det blå felt er en solcellepark, som der er forespurgt om. Gestenge er - siden kortet blev udfærdiget - skrumpet til 365 hektar. Illustration Ringkøbing-Skjern Kommune.
Energiforeningen Stauning-Dejbjerg-Lem fik en bestyrelse; samtidig blev nyt forslag fra lodsejerne til reduceret solcelle-anlæg luftet. Det blev modtaget med skepsis.
Annonce

DEJBJERG: Også en solcellepark på 365 hektar er for meget for mange af naboerne i Dejbjerg, Stauning og Lem.

Det fremgik tydeligt af debatten, da Energiforeningen Dejbjerg-Stauning-Lem havde ekstraordinær generalforsamling på Dejbjerglund Efterskole tirsdag aften.

De cirka 45 fremmødte skulle ikke bare vælge en bestyrelse til energiforeningen, der blev stiftet sidste år som følge af planerne om et kæmpestort solcelleanlæg i Gestenge mellem Dejbjerg og Stauning.

De skulle også tage stilling til et nyt forslag fra lodsejerne om at reducere solparkens størrelse fra 430 til 365 hektar; i forvejen er den skrumpet fra 560 hektar i den første ansøgning til kommunen.

Men 365 hektar var altså stadigvæk for meget for mange af de fremmødte; ikke mindst set i lyset af, at der til kommunen er fremsendt ønsker om en solpark på næsten 400 hektar lige ved siden af Gestenge-parken og én på 60 hektar lige vest for Lem.

- Det var karakteristisk, at spørgsmålet om økonomisk kompensation slet ikke spillede nogen større rolle i debatten, siger Mads Agerholm, Dejbjerg, der blev valgt ind i bestyrelsen sammen med Karsten Larsen, Dejbjerg, Jacob Bjerregaard, Stauning, Malene F. Andersen, Dejbjerg, og Edvin Elowsson, Lem.

Annonce

Undersøgelse igangsættes

Den nye bestyrelses første opgave bliver at få undersøgt, hvad de indtil nu 240 medlemmer af energiforeningen rent faktisk mener om det reducerede Gestenge-projekt.

- Vi har samtlige medlemmers e-mail-adresse, så vi vil skrive ud til dem for at høre, hvad de mener. Er de for eller imod projektet, hvis ja, er størrelsen acceptabel, hvad betyder noget for dem i spørgsmålet om solcelleparker - er det størrelsen, kompensationen og så videre, siger Mads Agerholm.

- Hensigten med undersøgelsen er at stikke en finger i jorden og lodde stemningen, så vi i bestyrelsen ved, hvad vore medlemmer mener om sagen. Derfor vil jeg også opfordre alle i Dejbjerg, Stauning og Lem til at melde sig ind, hvis de har en holdning til solcelleanlæggene; det er på den måde, de kan få indflydelse, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Lørdagens coronatal: Otte nye smittede i Ringkøbing-Skjern Kommune

Annonce