Vestjylland

Staby Skole med i projekt til 30 millioner

Fem Holstebro-skoler er med i nyt projekt til 30 millioner, der skal gøre flere børn interesserede i naturvidenskabelige fag. Arkivfoto: Morten Pape

Det nationale projekt "Engineering" skal tænde skolebørns gnist for engineering, for det bliver der brug for i fremtiden, lyder det.

Staby/Holstebro: Teknologien udvikler sig hastigt, og skal de danske børn og unge kunne følge med, skal de kunne mestre de naturvidenskabelige fag. Derfor er kommuner, naturvidenskabsaktører og uddannelsesinstitutioner gået sammen om projektet "Engineering i skolen", der skal tænde gnisten for de naturvidenskabelige fag hos skolebørnene.

Foreløbig er fem Holstebro-Kommune-skoler med i projektet, Naur-Sir Skole, Rolf Krake Skole, Staby Skole, Tvis Skole og Skave Skole. Men der er først tidsfrist for tilmelding i næste uge, og til den tid er det håbet, at ti lokale skoler har meldt sig på banen.

Potentialet inden for naturvidenskab og teknologi er enormt, og alt peger i retning af, at erhvervslivets behov for teknologi-stærke unge er stærkt stigende, skriver projektet selv i en pressemeddelelse. Gennem projektet skal eleverne få større indsigt i, hvordan teknologi og naturvidenskab kan løse konkrete udfordringer, både indenfor de almindelige hverdagsproblemer, men også de større samfundsrelaterede udfordringer som for eksempel klima og miljø.

Helt konkret giver "Engineering i skolen" naturfagslærerne på skolerne kompetencer i at undervise i teknologi og teknologiudvikling med udgangspunkt i engineering.

- Vi er utrolig glade for det brede samarbejde med både lærere, kommuner og uddannelsesinstitutioner. Sammen kan vi være med til styrke fødekæden fra grundskole til uddannelsessektor og derigennem forhåbentlig få flere unge til at søge mod de naturvidenskabelige og tekniske uddannelser. Det er der behov for. Fremskrivninger viser, at der kommer til at mangle 13.500 naturvidenskabelige og teknologiske kandidater i 2025, siger Thomas Damkjær Petersen, der er bestyrelsesformand i Engineer the future i pressemeddelelsen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce