Annonce
Hvide Sande

Støtteforening når milepæl: 250 vil kæmpe for skole, børnepasning og plejehjem

Støtteforeningens bestyrelse består af Torben Hjøllund Mortensen, Thomas Hansen, Susanne Fredeskov, Anna Larsen, Maybritt Pugflod, Kristian Byskov Kristensen og Allan Korsholm. Privatfoto
En gruppe af borgere på Holmsland slog til, da en ændring af skolestrukturen kom på tale. Resultatet blev en støtteforeningen for alle institutionerne i området, og efter ét år har foreningen 250 betalende medlemmer.
Annonce

Holmsland: Med blot et år på bagen kan støtteforeningen for de fire offentlige institutioner på Holmsland glædeligt konstatere, at der er rigtig mange lokale, der vil hjælpe med at styrke de offentlige tilbud i området.

Siden den stiftende generalforsamling for et år siden har foreningen rundet 250 betalende medlemmer.


Vi vil kæmpe rigtig meget for at beholde de arbejdspladser og det lokale knudepunkt, som en skole er. Skolen er en hjørnesten i vores bosætningsplaner for Kloster. Derfor er det vigtigt, at vi har det at tilbyde.

Thomas Hansen, kasserer i Støtteforeningen på Holmsland


Set i lyset af, at der i Kloster bor godt 600 personer, er det pænt tilfredsstillende, mener foreningens kasserer, Thomas Hansen.

- Det er vi vildt stolte over, men vi er samtidig også bevidste om, at når man bor i et lille samfund, er der nogle flere ting, man skal kæmpe for, og der tror jeg, at vores timing har været rigtig god, siger han.

Annonce

God timing

Den gode timing, Thomas Hansen henviser til, er, at støtteforeningen så dagens lys kort før, skolestrukturen for alvor kom op til debat.

Det høje medlemstal er derfor et udtryk for, at man på Holmsland vil gå langt for at bevare sin skole.

- En skole består jo af flere interessenter. Det er ikke kun skolebørn, men også det omkringliggende samfund og personalet. Vi vil kæmpe rigtig meget for at beholde de arbejdspladser og det lokale knudepunkt, som en skole er. Skolen er en hjørnesten i vores bosætningsplaner for Kloster. Derfor er det vigtigt, at vi har det at tilbyde, siger Thomas Hansen.

Annonce

Krymmeldrys

Men støtteforeningen er ikke kun til for at stå last og brast med Holmsland Skole, men også SFO'en, børnehuset og ældrecentret Holmbohjemmet mærker, at støtteforeningen forsøger at drysse lidt krymmel på de kommunale tilbud i området.

Krymmelen er indtil videre kommet i form af et fælles højtlæsningsshow for børnehuset og Holmbohjemmet og en badedag i Hvide Sande Svømmehal for børn og forældre.

Og så er der en vigtig signalværdi i, at foreningen hjælper med at realisere de drømme og ønsker, institutionerne har, og som ikke rimer på et stramt, kommunalt budget.

-  Det er vigtigt  for blandt andet en mindre skoles ledelse at vide, at der er opbakning til skolen. Det gør det blandt andet lettere at tiltrække de dygtigste lærere. Vi bliver simpelthen mere attraktive, hvis vi viser, at vi vil skolen, siger Thomas Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Ringkøbing-Skjern Kulturcenter: Halvdelen af aflyste arrangementer kan gennemføres uden brud på coronaregler

Debat

Vi skal sikre det frie ord meget bedre

Annonce