Tarm

Støtte: Skaterrampe, klassisk musikfestival og træskibslaug får en håndsrækning

- Der er tale om tre gode projekter, og heldigvis vil alle nominerede få del i håndsrækningen, fortæller Heidi Henriksen Skjøtt. Pressebillede
Sol og Strand i Bjerregaard har sat navne på tre projekter, som vil få del i en pulje på 50.000 kroner.

Bjerregård: Skaterrampe, klassisk musikfestival og støtte til træskibslaug er de tre projekter, der i år vil i år få glæde af et nyt tiltag, udlejningsvirksomheden Sol og Strand har sat i søen. Navnet på projektet er ”Sol og Strands lokale håndsrækning”.

- Vi har modtaget nogle spændende ansøgninger, som vidner om stor gejst og virkelyst, siger Heidi Henriksen Skjøtt, der er bureauchef på Sol og Strands lokalbureau i Bjerregaard.

Foreningen Bork Havn, der i forvejen har etableret blandt andet volleybane, multibane og legeplads, ønsker at anlægge en skaterrampe og søger om støtte til projektet, hvilket de får.

Desuden er det besluttet at pege på Hvide Sande Træskibslaug, som søger om støtte til arbejdet. Laugets medlemmer er i øjeblikket i gang med at renovere et træskib og rejse penge til en træskibskaj i Hvide Sande.

Endvidere er Hvide Sande Masterclass 2019 udvalgt. Det er en række klassiske koncerter med nogle af de største unge klassiske talenter i ind- og udland. Der afholdes i alt otte offentlige koncerter i den forbindelse.

- Der er tale om tre gode projekter, og heldigvis vil alle nominerede få del i håndsrækningen på de 50.000 kroner. Det er nu op til husejerne, der er tilknyttet vores bureau, at afgøre, hvordan pengene skal fordeles mellem de tre nominerede, siger Heidi Henriksen Skjøtt i en pressemeddelelse.

Hvor meget de tre projekter får hver, afsløres i august.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce