Annonce
Tarm

Støtte: Skaterrampe, klassisk musikfestival og træskibslaug får en håndsrækning

- Der er tale om tre gode projekter, og heldigvis vil alle nominerede få del i håndsrækningen, fortæller Heidi Henriksen Skjøtt. Pressebillede
Sol og Strand i Bjerregaard har sat navne på tre projekter, som vil få del i en pulje på 50.000 kroner.

Bjerregård: Skaterrampe, klassisk musikfestival og støtte til træskibslaug er de tre projekter, der i år vil i år få glæde af et nyt tiltag, udlejningsvirksomheden Sol og Strand har sat i søen. Navnet på projektet er ”Sol og Strands lokale håndsrækning”.

- Vi har modtaget nogle spændende ansøgninger, som vidner om stor gejst og virkelyst, siger Heidi Henriksen Skjøtt, der er bureauchef på Sol og Strands lokalbureau i Bjerregaard.

Foreningen Bork Havn, der i forvejen har etableret blandt andet volleybane, multibane og legeplads, ønsker at anlægge en skaterrampe og søger om støtte til projektet, hvilket de får.

Desuden er det besluttet at pege på Hvide Sande Træskibslaug, som søger om støtte til arbejdet. Laugets medlemmer er i øjeblikket i gang med at renovere et træskib og rejse penge til en træskibskaj i Hvide Sande.

Endvidere er Hvide Sande Masterclass 2019 udvalgt. Det er en række klassiske koncerter med nogle af de største unge klassiske talenter i ind- og udland. Der afholdes i alt otte offentlige koncerter i den forbindelse.

- Der er tale om tre gode projekter, og heldigvis vil alle nominerede få del i håndsrækningen på de 50.000 kroner. Det er nu op til husejerne, der er tilknyttet vores bureau, at afgøre, hvordan pengene skal fordeles mellem de tre nominerede, siger Heidi Henriksen Skjøtt i en pressemeddelelse.

Hvor meget de tre projekter får hver, afsløres i august.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce