Annonce
Videbæk

Støt et godt formål: Få din lagkage bedømt af Rosa fra Den Store Bagedyst

I forbindelse med et foredrag på Grønbjerg Friskole vil Rosa Kildahl bedømme de fremmødtes lagkager. Arkivfoto.

Grønbjerg: Har du altid drømt om at vise dine evner som lagkage-bager frem? Så har du i hvert fald muligheden nu. Den 25. september kommer Rosa Kildahl, der nok bedst er kendt fra Den Store Bagedyst, til Grønbjerg. Udover at holde foredrag, vil hun vurdere de fremmødtes lagkager. Der er præmier til den mest smagfulde og den mest dekorative. Foredraget og konkurrencen er arrangeret af Grønbjerg Friskoles Støtteforening., og overskuddet går derfor til friskolen.

- I foreningen tænkte vi, at Rosa kan samle et bredt udsnit af unge, voksne og ældre på grund af hendes kendskab fra tv. Det var faktisk vores indgangsvinkel. Vi er en lille forening og en lille landsby, så vi skal have så mange med som muligt, siger Minna Kjeldgaard fra støtteforeningen og fortsætter:

- Konkurrencen har vi lavet for at få lidt mere kolorit - ikke fordi vi tror hun ikke kan, men vi skal bruge brød til kaffen, så vi tænkte lidt praktisk. Så hvis der sidder nogen derude og har lyst til at få bedømt deres lagkage, så kan de bare komme. Man må også gerne komme med en lagkage, uden den behøver at blive dømt, siger hun.

Foredraget starter klokken 19 på Grønbjerg Friskole. Prisen er 150 kroner inklusiv kaffe og kage. Man skal ikke tilmelde sig nogen steder, man dukker bare op. Vil man være med i "Grønbjerg Store Bagedyst", skal man dog tilmelde sig til Minna Kjeldgaard på e-mail minna.leo@hotmail.com.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Annonce