Annonce
Videbæk

Støt et godt formål: Få din lagkage bedømt af Rosa fra Den Store Bagedyst

I forbindelse med et foredrag på Grønbjerg Friskole vil Rosa Kildahl bedømme de fremmødtes lagkager. Arkivfoto.

Grønbjerg: Har du altid drømt om at vise dine evner som lagkage-bager frem? Så har du i hvert fald muligheden nu. Den 25. september kommer Rosa Kildahl, der nok bedst er kendt fra Den Store Bagedyst, til Grønbjerg. Udover at holde foredrag, vil hun vurdere de fremmødtes lagkager. Der er præmier til den mest smagfulde og den mest dekorative. Foredraget og konkurrencen er arrangeret af Grønbjerg Friskoles Støtteforening., og overskuddet går derfor til friskolen.

- I foreningen tænkte vi, at Rosa kan samle et bredt udsnit af unge, voksne og ældre på grund af hendes kendskab fra tv. Det var faktisk vores indgangsvinkel. Vi er en lille forening og en lille landsby, så vi skal have så mange med som muligt, siger Minna Kjeldgaard fra støtteforeningen og fortsætter:

- Konkurrencen har vi lavet for at få lidt mere kolorit - ikke fordi vi tror hun ikke kan, men vi skal bruge brød til kaffen, så vi tænkte lidt praktisk. Så hvis der sidder nogen derude og har lyst til at få bedømt deres lagkage, så kan de bare komme. Man må også gerne komme med en lagkage, uden den behøver at blive dømt, siger hun.

Foredraget starter klokken 19 på Grønbjerg Friskole. Prisen er 150 kroner inklusiv kaffe og kage. Man skal ikke tilmelde sig nogen steder, man dukker bare op. Vil man være med i "Grønbjerg Store Bagedyst", skal man dog tilmelde sig til Minna Kjeldgaard på e-mail minna.leo@hotmail.com.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce