Annonce
Skjern

Største sponsorat i andelskassens historie: Nu får Faster Andelskasse sin egen arena

Skiltet er nu sat på ved hovedindgangen til Rækker Mølle Hallen. Foto: Christian Baadsgaard
Ethvert pengeinstitut med respekt for sig selv har en sportsplads opkaldt efter sig. Nu kommer Faster Andelskasse med på banen: Den nye hal i Rækker Mølle kommer til at hedde Faster Arena.

ASTRUP-RÆKKER MØLLE: Han har lovet at give undervisning i pickleball - en ny sportsgren. Og Faster Andelskasses direktør, Jan Kirkensgaard, der også er futsal-dommer, vil elske at dømme en kamp i lige præcis disse omgivelser, når håndværkerne er færdig til sommer. For det er en hjemmebane i mere end en forstand: Den nye hal i Rækker Mølle kommer nemlig til at hedde Faster Arena.

Samtidig med navngivningen er Faster Andelskasse blevet storsponsor for halbyggeriet. Over fem år vil det lokale pengeinstitut give et sponsorat på 280.000 kroner, og det er det største i andelskassens historie.

Baggrunden for samarbejdet er, at bestyrelsen i Rækker Mølle Hallen var på udkig efter en ny bankforbindelse, da halprojektet skulle finansieres. Man kiggede på hvilke pengeinstitutter, der var sponsorer i det lokale foreningsliv, og de fik alle mulighed for at give tilbud. Bestyrelsen fik tre tilbud, og her var det Faster Andelskasse, der vandt.

Som navnet antyder, har Faster Andelskasse sit grundlag i Faster og Astrup, men rigtig mange fra Faster-Astrup deltager i håndbold i Rækker Mølle, og mange fra Rækker Mølle spiller fodbold i Astrup, ligesom andelskassen har kunder fra Rækker Mølle-området. Så selv om Rækker Mølle ligger udenfor byskiltet i Faster og Astrup, så er det lokalområdet.

- Vi er sat i verden for at virke i lokalsamfundet, og det skal vi også vise. Da jeg forelagde det for bestyrelsen, sagde de, at det kunne ikke blive mere lokalt end i Rækker Mølle. Bestyrelsesmedlemmernes egne børn har gået til håndbold her, og hallen er drevet sundt og ordentligt, og den er et samlingspunkt for både børn og voksne, siger Jan Kirkensgaard.

Annonce
Faster Andelskasses direktør Jan Kirkensgaard er meget imponeret over det arbejde, der er lavet i Rækker Mølle Hallen, hvor Bente Tang er formand. Her ses de på byggepladsen til det, der skal blive Faster Arena. Foto: Christian Baadsgaard

Plads til alle sponsorer

Allerede nu er der sat skilte op ved hovedindgangen, der fortæller, at her er Faster Arena, men de er sat på sådan, at de ikke dominerer.

Stedet hedder stadig Rækker Mølle Hallen, og det skal den blive ved med. For håndbolden i Rækker Mølle, som spilles i den store hal, er sponseret af Skjern Bank, og Faster Andelskasse har ikke ønske om at gøre konkurrenten rangen stridig.

Der skal være plads til dem begge i gensidig respekt, og da der også er mange andre foreninger, der bruger hallen, skal alle føle sig velkommen, selvom de har andre sponsorer.

Selve halbyggeriet finansierer Faster Andelskasse med tre millioner, og sponsoratet på 280.000 kroner over fem år betyder meget for hallens økonomi.

- Det er et rigtig stort bidrag for os, for det kommer til at indgå i driften, siger hallens formand Bente Tang, der er meget glad for det forløb, som partnerskabet har udviklet sig i.

Den økonomiske planlægning er nemlig lavet med så konservative budgetter, at hallen har fast grund under fundamentet, når den nye hal står klar til brug, vurderer halformanden.

Det kræver et stort bord at rulle tegningen ud. Lige nu er det streger på et stykke papir, men til sommer er det Faster Arena. Foto: Christian Baadsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Det kontantløse samfund: Corona-krisen kan skubbe mønter og sedler i graven

Annonce