Annonce
Skjern

Største sponsorat i andelskassens historie: Nu får Faster Andelskasse sin egen arena

Skiltet er nu sat på ved hovedindgangen til Rækker Mølle Hallen. Foto: Christian Baadsgaard
Ethvert pengeinstitut med respekt for sig selv har en sportsplads opkaldt efter sig. Nu kommer Faster Andelskasse med på banen: Den nye hal i Rækker Mølle kommer til at hedde Faster Arena.

ASTRUP-RÆKKER MØLLE: Han har lovet at give undervisning i pickleball - en ny sportsgren. Og Faster Andelskasses direktør, Jan Kirkensgaard, der også er futsal-dommer, vil elske at dømme en kamp i lige præcis disse omgivelser, når håndværkerne er færdig til sommer. For det er en hjemmebane i mere end en forstand: Den nye hal i Rækker Mølle kommer nemlig til at hedde Faster Arena.

Samtidig med navngivningen er Faster Andelskasse blevet storsponsor for halbyggeriet. Over fem år vil det lokale pengeinstitut give et sponsorat på 280.000 kroner, og det er det største i andelskassens historie.

Baggrunden for samarbejdet er, at bestyrelsen i Rækker Mølle Hallen var på udkig efter en ny bankforbindelse, da halprojektet skulle finansieres. Man kiggede på hvilke pengeinstitutter, der var sponsorer i det lokale foreningsliv, og de fik alle mulighed for at give tilbud. Bestyrelsen fik tre tilbud, og her var det Faster Andelskasse, der vandt.

Som navnet antyder, har Faster Andelskasse sit grundlag i Faster og Astrup, men rigtig mange fra Faster-Astrup deltager i håndbold i Rækker Mølle, og mange fra Rækker Mølle spiller fodbold i Astrup, ligesom andelskassen har kunder fra Rækker Mølle-området. Så selv om Rækker Mølle ligger udenfor byskiltet i Faster og Astrup, så er det lokalområdet.

- Vi er sat i verden for at virke i lokalsamfundet, og det skal vi også vise. Da jeg forelagde det for bestyrelsen, sagde de, at det kunne ikke blive mere lokalt end i Rækker Mølle. Bestyrelsesmedlemmernes egne børn har gået til håndbold her, og hallen er drevet sundt og ordentligt, og den er et samlingspunkt for både børn og voksne, siger Jan Kirkensgaard.

Annonce
Faster Andelskasses direktør Jan Kirkensgaard er meget imponeret over det arbejde, der er lavet i Rækker Mølle Hallen, hvor Bente Tang er formand. Her ses de på byggepladsen til det, der skal blive Faster Arena. Foto: Christian Baadsgaard

Plads til alle sponsorer

Allerede nu er der sat skilte op ved hovedindgangen, der fortæller, at her er Faster Arena, men de er sat på sådan, at de ikke dominerer.

Stedet hedder stadig Rækker Mølle Hallen, og det skal den blive ved med. For håndbolden i Rækker Mølle, som spilles i den store hal, er sponseret af Skjern Bank, og Faster Andelskasse har ikke ønske om at gøre konkurrenten rangen stridig.

Der skal være plads til dem begge i gensidig respekt, og da der også er mange andre foreninger, der bruger hallen, skal alle føle sig velkommen, selvom de har andre sponsorer.

Selve halbyggeriet finansierer Faster Andelskasse med tre millioner, og sponsoratet på 280.000 kroner over fem år betyder meget for hallens økonomi.

- Det er et rigtig stort bidrag for os, for det kommer til at indgå i driften, siger hallens formand Bente Tang, der er meget glad for det forløb, som partnerskabet har udviklet sig i.

Den økonomiske planlægning er nemlig lavet med så konservative budgetter, at hallen har fast grund under fundamentet, når den nye hal står klar til brug, vurderer halformanden.

Det kræver et stort bord at rulle tegningen ud. Lige nu er det streger på et stykke papir, men til sommer er det Faster Arena. Foto: Christian Baadsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce