Ringkøbing-Skjern

Største danske 100 kilometer løb til dato: Ringkøbing Fjord Rundt sætter rekord

Thomas Lønbæk - til højre i den gule vest - får nok at se til lørdag 24. august, når ultraløbet Ringkøbing Fjord Rundt afvikles for tredje gang. Her sørger han for forplejningen til tre ultraløbere ved Pumpestation Nord. Arkivfoto
Det er blevet populært at løbe Ringkøbing Fjord rundt. Alt tyder på, at årets ultraløb 24. august bliver det største danske 100 kilometer løb til dato.

RINGKØBING-Skjern: Når Thomas Lønbæk lørdag den 24. august klokken 7.30 skyder ultraløbet Ringkøbing Fjord Rundt i gang, kan han formentlig glæde sig over en smuk rekord.

- Set her fra løbskontoret går det ganske godt med tilmeldingen til ultraløbet. Der er godt 50 procent flere tilmeldte end på samme tid sidste år. Især 100 kilometer distancen er meget populær, og tilslutningen tegner til, at vi overgår sidste års rekord som største danske 100 kilometer løb til dato, siger han.

Det er tredje år, københavneren med de vestjyske rødder arrangerer Ringkøbing Fjord Rundt, bakket op af familie og venner, og løbet har lynhurtigt fået et godt ry i ultraløberkredse som velorganiseret og naturmæssigt meget afvekslende.

De fleste ultraløb foregår på en rundbane af begrænset længde, men Ringkøbing Fjord Rundt passerer ikke samme punkt to gange, undtagen i forbindelse med prologen i Ringkøbing by, der passerer startområdet ved Vesterhavshallen to gange, inden turen for alvor begynder.

Blandt de særegne træk ved Ringkøbing Fjord Rundt er trækfærgerne over Skjern Å. Arkivfoto

Seks nationer

Løbet er blevet kendt, ikke bare i Danmark men også i udlandet; løbere fra seks nationer er indtil videre på startlisten.

- Om vi når op på de 10 deltagende nationer fra sidste år, må tiden vise, men det tror jeg nu nok, vi gør. Med løbere så langt væk fra som Canada ser det ud til, at Vestjylland for alvor er kommet på ultraløbernes verdenskort, siger Thomas Lønbæk.

Om årsagen til succesen siger han:

- Jeg tror, at trods et yderst begrænset marketingbudget er det, som tiltrækker så mange ultraløbere, at det rygtes i løbermiljøerne, herhjemme og i udlandet, at vi lavede nogle gode løb i 2017 og 2018, og at den vestjyske natur er værd at rejse langt efter.

Lige nu er 56 skrevet på til at løbe 100 kilometerruten. Den nye, kortere ultraløbsrute på 60 kilometer, der starter i Bork Havn, har foreløbig seks tilmeldte, mens der er fire på maratondistancen og 18 på halvmaraton. Alt i alt er 82 tilmeldt, men Thomas Lønbæk regner med, at der kommer flere, efterhånden som løbsdagen nærmer sig.

I øvrigt har mange af hjælperne fra de foregående år sagt ja til at medvirke igen i år.

- Ved hallen og i nogle af de travle depoter kan der dog sagtens bruges en ekstra hånd, så hvis nogen har lyst, så skal de bare melde sig, siger Thomas Lønbæk.

0/0
Annonce
Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Ringkøbing-Skjern

Vi skal løse plastikforureningen sammen

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Hvide Sande

3-årige Felix om Hvide Sande-sejltur: Det går alt for langsomt

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

112 For abonnenter

Grim ulykke i havnen var en ener: Meget få sejlere blander alkohol og sejlads

Ringkøbing-Skjern

To helikoptere og fire både leder nu efter den unge sejler - Politiet: Kig efter et blåt og hvidt sejl

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce