x
Annonce
Klumme

Stærke rollemodeller toner frem på skærmen

Statsminister Mette Frederiksen er en rollemodel sammen med Dronning Margrethe, skriver Karina Winkler i lørdagsklummen. Foto: Scanpix

Det vil være fristende at tale om det emne, som fylder alt i de her dage, men det vil nok udstille min manglende fantasi i forhold til hvad der vil komme til at ske i de næste, mange uger og de konsekvenser, som det vil få for mange af os resten året og sikkert også ind i det nye år. Min forestillelsesevne rækker ikke så langt og jeg kan kun forholde mig til det der sker. Dag for dag.

Jeg er først og fremmest taknemmelig over, at jeg er født i Danmark. Jeg er en del af dette fantastiske velfærdssamfund, som i en situation, som denne, spænder et sikkerhedsnet ud under os alle. Vi skal (næsten) ikke forholde os til den økonomiske usikkerhed samtidig med at smitten breder sig. Jeg er taknemmelig for det arbejde vores politikere, embedsmænd, sundhedsvæsen og arbejdsmarkedets partnere har lagt i at forberede os på krisen. Den er her jo ikke endnu.

I alt det alvorlige, så glæder jeg mig over at se en stærk statsminister tage styringen og vise os vejen ud af denne krise. Hun er velformuleret, hun handler og hun er ikke bange for at tage ansvar og indrømmer gerne, at hun kan lave fejl undervejs. Hun er troværdig.

Det er dejligt befriende for det er en svær situation, som vi alle står i. Vi kender frasen; "Vi bygger skibet, medens det sejler" og det gælder specielt nu. På turen vil der være bump på vejen. Men det er et vigtigt signal at sende til alle. Når man ikke kender alle faktorer og man heller ikke har styr på alle elementer (mennesker), så er der en risiko for, at man kan fejle, men det skal ikke afholde én fra at prøve. Det er jo ikke ensbetydende med, at man handler med hovedet under armen. Det skal jo være velovervejet, som udgangspunkt.

Til gengæld så er jeg en anelse træt af journalister, der prøver at udføre dybdeborende journalistik. Udfordringen er bare at vi er på usikker grund, så hvad vil være rigtig i den givne situation. Det er sikkert, at om fem måneder, så kender vi alle svarene og så kan journalisterne bore alt, hvad de vil. Nu er tiden måske ikke til at så tvivl om de beslutninger, der skal få os sikkert igennem krisen. Det handler om, at vi skal passe på hinanden og beskytte de svageste.

Tirsdag aften tonede så en anden stærk kvinde frem. Hun har også klare holdninger til det meste, og de fleste. Hun har stået med et stort ansvar siden hun var i midten af 30érne. At der skulle en lovændring til for at hun kunne indtage sin plads er lidt tankevækkende, men det ligger efterhånden mange år tilbage. For mig hersker der ingen tvivl om, at hun har løftet opgaven. Hun er som en sikker havn, der også kan sætte retning, når hun synes, at vi er på afveje.

Kvinder behøver rollemodeller og gerne mange af dem. Mette Frederiksen og Dronning Margrethe er begge med til at vise, at kvinder kan tage et ansvar og gøre en væsentlig forskel. Jeg føler mig tryg ved deres lederskab.

Kvinder behøver rollemodeller og gerne mange af dem. Mette Frederiksen og Dronning Margrethe er begge med til at vise, at kvinder kan tage et ansvar og gøre en væsentlig forskel. Jeg føler mig tryg ved deres lederskab.
Karina Vinkler.
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Mor til fire: - Det er op til mig at vælge, om jeg sender mine børn afsted

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: Statens Serum Institut spår at flere kommer på intensiv når dele af Danmark åbner efter påske

Vestjylland

Regionsrådsformand: Situation i Holstebro er så alvorlig at patienter må sendes til andre hospitaler

Annonce