Annonce
Sport

Stærke hollændere venter på Alaphilippes svaghedstegn

Gonzalo Fuentes/Reuters
Med Steven Kruijswijk i spidsen imponerede hollandske Jumbo-Visma igen på lørdagens Tour-etape.

Hollandske Jumbo-Visma har siden allerførste etape markeret sig som et af de stærkeste hold i Tour de France.

På lørdagens etape til Tourmalet imponerede holdet igen, og kaptajn Steven Kruijswijk er nu blot 12 sekunder efter Geraint Thomas, der er nummer to i den samlede stilling.

Kruijswijk har 2 minutter og 14 sekunder op til førende Julian Alaphilippe, som tilsyneladende nægter at overgive sig.

- Jeg er stadig i en god position, men Alaphilippes position er bedre. Jeg tror, han allerede har overrasket alle ved at holde trøjen så længe, og han gør et godt indtryk hver eneste dag.

- Hvis muligheden er der, må vi udnytte den, men indtil nu har der ikke været tegn på det, siger Steven Kruijswijk.

Hans newzealandske bjerghjælper, George Bennett, er ikke specielt chokeret over, at Alaphilippe kunne være med på lørdagens etape.

- Man skal bare se på, hvad han har vundet, og den resultatliste han har.

- Etapen var på mindre end 120 kilometer, og der er han bare god. Han er så eksplosiv. At køre sådan dag ud og dag ind er dog en anden sag. Selvfølgelig har vi en chance, siger George Bennett.

Han slår samtidig fast, at holdet også skal holde skarpt øje med Ineos, der havde en dårlig lørdag.

Holdet gik i opløsning på vej op ad Tourmalet, og til sidst måtte kaptajn Geraint Thomas slippe.

- Jeg forventede slet ikke, at Ineos ville få problemer. Men der var noget i gære, da de pludselig slap fronten, og så kørte vi op og overtog.

- Jeg mener dog stadig, at Geraint Thomas sammen med Chris Froome er den bedste grand tour-rytter i verden. Han havde en dårlig dag, men tabte alligevel kun 36 sekunder, siger George Bennett.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Annonce