Annonce
Sport

Stærke hollændere venter på Alaphilippes svaghedstegn

Gonzalo Fuentes/Reuters
Med Steven Kruijswijk i spidsen imponerede hollandske Jumbo-Visma igen på lørdagens Tour-etape.

Hollandske Jumbo-Visma har siden allerførste etape markeret sig som et af de stærkeste hold i Tour de France.

På lørdagens etape til Tourmalet imponerede holdet igen, og kaptajn Steven Kruijswijk er nu blot 12 sekunder efter Geraint Thomas, der er nummer to i den samlede stilling.

Kruijswijk har 2 minutter og 14 sekunder op til førende Julian Alaphilippe, som tilsyneladende nægter at overgive sig.

- Jeg er stadig i en god position, men Alaphilippes position er bedre. Jeg tror, han allerede har overrasket alle ved at holde trøjen så længe, og han gør et godt indtryk hver eneste dag.

- Hvis muligheden er der, må vi udnytte den, men indtil nu har der ikke været tegn på det, siger Steven Kruijswijk.

Hans newzealandske bjerghjælper, George Bennett, er ikke specielt chokeret over, at Alaphilippe kunne være med på lørdagens etape.

- Man skal bare se på, hvad han har vundet, og den resultatliste han har.

- Etapen var på mindre end 120 kilometer, og der er han bare god. Han er så eksplosiv. At køre sådan dag ud og dag ind er dog en anden sag. Selvfølgelig har vi en chance, siger George Bennett.

Han slår samtidig fast, at holdet også skal holde skarpt øje med Ineos, der havde en dårlig lørdag.

Holdet gik i opløsning på vej op ad Tourmalet, og til sidst måtte kaptajn Geraint Thomas slippe.

- Jeg forventede slet ikke, at Ineos ville få problemer. Men der var noget i gære, da de pludselig slap fronten, og så kørte vi op og overtog.

- Jeg mener dog stadig, at Geraint Thomas sammen med Chris Froome er den bedste grand tour-rytter i verden. Han havde en dårlig dag, men tabte alligevel kun 36 sekunder, siger George Bennett.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce