Annonce
Ringkøbing-Skjern

Sprogcentret i Ringkøbing fortsætter i vante rammer

UCplus har overtaget dansk-undervisningen af udlændinge i Ringkøbing-Skjern Kommune samt overtaget de  lokaler på Ringkjøbing Gymnasium, som LærDansk tidligere brugte. Foto: Ringkjøbing Gymnasium
På Ringkjøbing Gymnasium er man glade for, at sprogcentret i Ringkøbing efter nytår fortsat ligger i den tidligere VUC-bygning, som er en del af gymnasiets bygningsmasse og ejet af dette.

Ringkøbing: "Indtil nytår har Dansk Flygtningehjælp drevet danskundervisningen for voksne udlændinge under navnet LærDansk i lokaler, der tilhører Ringkjøbing Gymnasium, men det samarbejde ophørte ved årets udgang, og vi var meget spændte på, hvilken organisation der ville vinde det nye udbud og dermed komme til at stå for danskuddannelsen i de kommende år".

Det skriver rektor Lars Roesen i en pressemeddelelse.

- Grunden til, at det har optaget os så meget, er, at vi har haft et fortrinligt samarbejde med LærDansk og været meget glade for at have dem i huset, siger Lars Roesen.

"Jeg ved også, at LærDansk har været glade for at være lejere hos os og dermed nyde godt af de fine lokale pedeller, rengøringspersonale og IT-support samt handle i vores kantine", skriver Lars Roesen.

- For gymnasiet har det også været en tilfredsstillelse at have en anden skoleform på matriklen, for det har givet en god synergi og anledning til samarbejde med gode kolleger fra LærDansk, som gymnasiet også har nydt godt af. Blandt andet går gymnasiets udenlandske udvekslingselever til danskundervisning på sprogcentret efter normal skoletid på gymnasiet, siger Lars Roesen.

- Da vi erfarede, at det var en udenbys organisation, nemlig UCplus, der havde vundet det nye udbud, blev vi meget lettede, for det betød, at der var en vis sandsynlighed for, at den nye organisation ville overtage lejemålet hos os, forklarer Lars Roesen.

- Hvis en lokal institution havde vundet udbuddet, kunne man frygte, at sprogcentret ikke længere ville komme til at ligge her. Det oplevede gymnasiet nemlig, da VUC, som bygningen oprindeligt er bygget til, i sin tid blev overtaget af en anden institution, der så måtte udvide for at få plads til at rumme VUC-undervisningen, samtidig med at VUC-bygningen kom til at stå tom.

- Det var ikke blot ærgerligt for os, fordi vi kom til at mangle en lejeindtægt for den bygning, vi er ejere af, og kunne se, hvordan fine undervisningslokaler stod tomme, men også rent samfundsøkonomisk meningsløst, idet det jo i sidste ende er de samme skatteyderes penge, der bruges på at lade fine offentlige bygninger stå tomme, mens der bygges nye lige i nærheden til at huse den uddannelse, som den nu tomme bygning var bygget til.


Vi blev hurtigt enige om en kontrakt på lignende vilkår, som LærDansk havde haft, og UCplus er nu i fuld gang med at installere sig i bygningen og etablere deres sprogcenter. Nu glæder vi os bare til, at der atter kommer kursister i sprogcentret, og til at vores elever kommer tilbage på gymnasiet.

Lars Roesen, rektor


- Derfor er vi rigtig glade for, at UCplus, da de besøgte os før jul, var meget begejstrede for de moderne og velfungerende undervisningslokaler med tilhørende fællesareal og kontorfaciliteter, fortsætter Lars Roesen:

- Vi blev hurtigt enige om en kontrakt på lignende vilkår, som LærDansk havde haft, og UCplus er nu i fuld gang med at installere sig i bygningen og etablere deres sprogcenter. Nu glæder vi os bare til, at der atter kommer kursister i sprogcentret, og til at vores elever kommer tilbage på gymnasiet, så det atter kan summe af liv og læring i hele vores flotte bygningskompleks på Vasevej, slutter en tilfreds rektor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Falsk coronalyntest lammer Finderup Efterskole: 60 elever sendt hjem i isolation

Skjern Håndbold For abonnenter

Skjern Håndbold-talenter ramt på flere fronter: Corona-regler giver fjernundervisning, ingen tilskuere og aflyste slutrunder

Hvide Sande

Oprydning og jagten på en halv million plastik-dimser: - Vi kunne godt pege fingre, men det får vi ikke en ren strand af

Navne For abonnenter

Efterskoleforstander gennem 34 år springer ud som forfatter: - Om 50 år er bogen fuld af gode historier for mine oldebørn

Annonce