Skjern

Springvand ramt af teknisk tørke: Nu skal Vandkunsten igen leve op til sit navn

Vandkunsten trænger til vand. Og det får den om nogle uger. Foto: Christian Baadsgaard
Vandkunsten på Banegårdspladsen har været ramt af tekniske problemer. Trods sparetider vil teknik- og miljøudvalget ikke spare de penge, som det koster at holde liv i springvandene.

SKJERN: Nok er navnet på værket Vandkunsten, men måske skulle man overveje at omdøbe det til Tørkunsten. Om-dåben kommer dog til at mangle noget temmelig afgørende, som springvandet på Banegårdspladsen i Skjern ikke lige har i tiden.

- Hvorfor er der ingen vand i Vandkunsten, spørger Elmo Flaskager, tidligere lærer og V-byrådsmedlem i Skjern.

Lige nu er han i gang med at lave en fortegnelse over kunstværker i Skjerns offentlige rum, og da han kom til Vandkunsten, opdagede han, at den havde den for springvand ret så afgørende mangel, at der ingen vand er i. Tværtimod er den lige så knastør som en ørken.

- Det er ærgerligt, når nu man har det, at det ikke virker. Ellers skulle vi slet ikke have haft det, og så må kommunen sørge for at få det i gang, siger Elmo Flaskager.

Hul i beholder

Men Elmo Flaskager og andre, der holder af Vandkunsten, behøver ikke at vente så længe. Teknik- og miljøudvalgsformand John G. Christensen (S) har på Dagbladets forespørgsel undersøgt sagen, og kan meddele, at fra uge 34 går renoveringsarbejdet i gang. Årsagen er nemlig, at der er en beholder nedenunder værket, der er gået hul på. Det betød, at Vandkunsten kom til at leve så højt op til sit navn, at det blev en dyr fornøjelse, da der blev konstateret, at den slugte en massiv mængde vand.

Kommunens springvand står ellers opført i kataloget over mulige sparetiltag. Hvis man lukker dem ned, når de går i stykker, og lader være med at vedligeholde dem, så kan kommunen spare 154.000 kroner om året. Men det vil hverken John G. Christensen eller resten af udvalget være med til, for der skal være noget pænt at se på, også selv om de penge bogstavelig talt kommer til at falde på et tørt sted.

- Nu skal vi heller ikke være så forskrækkede over hele den her spareplan, at vi kommer til at lægge det hele øde, så der kun er SF-sten tilbage, siger John G. Christensen.

Vandkunsten blev indviet på Banegårdspladsen efter den store renovering af Bredgade i 1996. Idemanden er arkitekt Erik Nobel, og den er udført af stenhugger Charles Vendelbjerg. Symbolikken i den er, at granitten udgør det solide, vestjyske samfund. Metallet symboliserer det dynamiske samfund, mens vandet symboliserer Skjern Å.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce