Annonce
Videbæk

Sportsstjerne kommer på besøg: Sviatchenko deler gaver ud til børn i Spjald

Med forbinding om hovedet kunne Erik Sviatchenko søndag aften fejre, at FC Midtjylland netop havde vundet over Brøndby IF i Superligaen. Efterfølgende blev forsvarsprofilen syet i hovedet, men Erik Sviatchenko ventes at være i absolut topform, når han fredag eftermiddag deler julegaver ud i Spjald - i selskab med holdkammeraten Mikael Anderson (t.h.). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
To spillere fra Superligaklubben FC Midtjylland, Erik Sviatchenko og Mikael Anderson, besøger fredag eftermiddag Spjald IF for at uddele julegaver til ti børn.

Spjald: Som en af de største profiler på FC Midtjyllands mandskab i Superligaen er Erik Sviatchenko absolut ikke kendt for at dele gaver ud i forsvaret, men fredag eftermiddag indtager den 28-årige fodboldspiller gerne rollen som julemand.

Sammen med holdkammeraten Mikael Anderson tager Erik Sviatchenko således turen til Spjald IF, hvor duoen uddeler gaver til ti børn. Gaverne bliver overrakt på vegne af FCM Samfund, der som mål har at skabe øget livskvalitet rundt om blandt borgere i den midt- og vestjyske region:

- Der er 153, der modtager julegaver i år, og omkring 100 får besøg af spillere eller folk fra trænerstaben. Der er mange fra klubben, der har ønsket at komme ud til børnene, siger Berit Schultz Thynebjerg, der er projektkoordinator i FCM Samfund.

Gaven består af en sportstaske, der blandt andet indeholder spillertøj, en overtrækstrøje, et håndklæde og en drikkedunk. Som en ekstra bonus er det - via et samarbejde med DGI - også muligt at få støtte til klubkontingent i et år.

Annonce
Otte-årige Silke Pedersen fra Spjald får et stort ønske opfyldt, når hun fredag eftermiddag modtager julegaver fra FCM Samfund. På billedet her ses den fodboldglade pige sammen med klubbens målmand, Jesper Hansen. Privatfoto

Forældre er også aktive

Blandt de ti børn, der venter på, at det snart bliver fredag i Spjald, er otte-årige Silke Pedersen. Hun har et helt særligt bånd til FC Midtjylland, da hun i efteråret - som den eneste - blev udvalgt til at være med på et af klubbens officielle holdfotos.

Når Erik Sviatchenko og Mikael Anderson kigger forbi, er der også gaver til to af Silkes søskende, så der er udsigt til stor glæde i familien, hvor hjerterne i den grad banker for fodbold, socialt samvær og frivilligt arbejde.

Silke Pedersens far, Max, er træner i Spjald IF, og hendes mor, Bente, var drivkraften i en tombola i forbindelse med Landbobank Cup i Spjald Fritidscenter i slutningen af november. Der blev solgt så mange lodder, at Bente Pedersen efterfølgende donerede godt 10.000 kroner til FCM Samfunds julegaveprojekt.

Når Silke på fredag har fået gaver af et par af profilerne på førerholdet i Siperligaen, kan hun se frem til endnu en glædelig dage lige rundt om hjørnet, for 17. december fylder hun ni år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

En forbistret regnefejl

Formanden for Vestjysk Landboforening, Søren Christensen, er vred. Det har han god grund til at være. Når politikerne igen og igen foretager miljøindgreb i landbruget, må indgrebene i det mindste ske på et solidt videnskabeligt grundlag. Det ser bare ikke altid ud til at være tilfældet Først blev det afsløret, at Aarhus Universitet har undervurderet det areal, der i Danmark dækkes af lavbundsjorder. Universitetet regner nu med cirka 171.000 hektar kulstofrige landbrugsjorde i Danmark i stedet for 108.000 hektar. Senest er det kommet frem, at Aarhus Universitet har fejlberegnet og overvurderet landbrugets udledning af kvælstof med 3000 tons. Begge udregninger har direkte konsekvenser for landbruget. Tallet om lavbundsudtagning kan have store konsekvenser for klimaindsatsen, hvis Danmark skal blive klimaneutral. Udtagning af lavbundsjorder bidrager både til sikring af biodiversitet, reduktion af kvælstofudvaskning og lavere udledning af drivhusgasser; undervurderes arealet, får indsatsen ikke den forventede effekt. Med hensyn til kvælstofudledningen foretog regeringen kort før jul et lynindgreb mod landbruget, hvor der blev stillet krav om målrettede efterafgrøder på 380.000 hektar. Regnefejlen på de 3000 ton svarer til effekten af 326.000 hektar med efterafgrøder. Regeringsindgrebet betød et krav til landbruget om langt flere efterafgrøder allerede i år - men altså på et helt fejlagtigt grundlag. Ikke underligt, at Søren Christensen tordner mod "myndighedernes troværdighed". Regnefejlene er - for at sige det mildt - uheldige både for miljøet og for landbrugserhvervet. De politiske indgreb rammer et i forvejen presset erhverv, der er udsat for benhård konkurrence på verdensmarkedet, og som oven i købet i stigende grad møder uvilje fra en "klimabevidst" offentlighed. De to regnefejl kan godt foranledige skeptikere til at spørge, om andre beregninger så også er fejlbehæftede. Bygger kravene til landbrugets miljøindsats på et solidt videnskabeligt grundlag hele vejen igennem? Det lyder ærligt talt, som om hele vandmiljøområdet bør kulegraves - af hensyn til både landbruget og miljøet.

Annonce