x
Annonce
Biler

Sportslig plug-in hybrid fra Skoda

Den nye Skoda Octavia RS iV, med plug-in drivline, får voldsom styling og en effekt på 245 hk. Tegning: Skoda
Den nye Skoda Octavia kommer som en heftig stylet RS iV plug-in hybrid med 245 hk.

Der er lagt op til en ret usædvanlig topmodel, når Skoda snart afslører den nye Octavia RS iV.

RS-modellerne har traditionelt set været de kraftigt motoriserede og sportsligt stylede GTI-versioner hos det tjekkiske mærke.

Denne gang er ingen undtagelse, men her er tale om en plug-in drivline, hvor elmotor og batteri altså hjælper bilen, der kan lades op fra strømnettet.

De sportslige RS-modeller, der både kommer som femdørs hatchback og stationcaren, Combi, leverer her 245 hk. De vil kunne kendes på store fælge og ditto spoilere, diffusere og luftindtag. Der er ikke oplysninger om rækkevidden på ren el. Men vi skyder på værdier, der hedder omkring 55 km på en opladning.

Modermærket, VW, er dog også på banen med Golf GTE, der kommer i en version med tilsvarende 245 hk samt i en mindre model med 204 hk, der også vil kunne leveres til Octavia.

De sportslige Octavia RS-modeller har især en stor markedsandel i Tyskland, Storbritannien og Schweiz.

Den nye model vises på den kommende store internationale biludstilling i Genève.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce