Skjern

Sportigan-kunder holdt tyve tilbage

Butiksejer Johnny Skovby fangede sammen med en ansat og tre kunder to tyve, der forsøge at slippe af sted med endnu et frækt tyveri fredagen efter det første tyveri. I følge Johnny Skovby var manden i flugtbilen påvirket og meget provokerende, og den civile anholdelse kostede Johnny Skovby en flænge i overlæben, der skulle syes med tre sting. Alligevel ville han gøre det igen, siger han. Foto: Kaj Poulsgaard

Butiksejer Johnny Skovby er taknemmelig for, at tre kunder hjalp ham med at holde tyve tilbage efter det andet tyveri af de samme personer på en uge. Til gengæld er han ked af, at tyvene blev løsladt efter endt afhøring af politiet.

Skjern: To fredage i træk har Sportigan i Bredgade i Skjern været ramt af butikstyve.

Forrige fredage så butikkens ansatte en kvinde smutte af sted med favnen fuld af tøj. Vidner har fortalt, at de så en ældre blå bil køre fra stedet i det tidsrum, tyveriet er foregået.

Kvinden havde en ret karakteristisk frisure med grå extensions bagtil.

Sportigan sælger tøj af mærkerne Puma, Hummel, Whistler, Peak Performance, Hägløfs og Helly Hansen, og butiksejer Johnny Skovby, der ikke var til stede ved det første tyveri, skønner, at tyvene slap af sted på tøj for omkring 10.000 kroner.

I fredags klokken lidt over 14.00, var den så gal igen.

Men denne gang var de to tyve knapt så heldige. En af butikkens ansatte spottede kvinden, selv om hun nu havde lagt sin frisure om.

- Tyven stikker igen af med en bunke tøj, men den ansatte og jeg er lige i hælene på hende, og da hun kommer ud til flugtbilen, lykkedes det mig at få fat på nøglerne, så hun ikke kan køre af sted sammen med den mandlige fører af bilen. Der kommer tre kunder til, og sammen foretager vi en civil anholdelse af de to tyve, siger butiksejer Johnny Skovby.

Den blå Golf, der blev brugt ved begge de to tyverier fra Sportigan i Skjern. Privatfoto

Taknemmelig for hjælp

Han er taknemmelig for, at de tre kunder hjælper til, for der går faktisk lidt tid, før politiet når frem.

- Da politifolkene kommer frem, låner de baglokalet, så de kan afhøre de to danskere, der tilsyneladende kommer fra Ikast. Vi scanner det tøj, kvinden har stjålet og kommer frem til en udsalgspris på 6700 kroner. Det er tydeligt, at de to tyve har aftalt, hvad de skal sige, og især manden er meget provokerende. Han smækkede døren i, så jeg slog min læbe og efterfølgende måtte syes på hospitalet, og han holder fast i, at han intet vidste om, at kvinden ville stjæle, siger Johnny Skovby.

- Jeg ved at politiet ransagede bilen og også fandt noget i den. Men efterfølgende blev de to tyve løsladt. Det er klart, at politiet nu har endnu en sag mod de to tyve, og ved, hvem de er. Men jeg føler mig noget pinligt berørt over, at det danske retssystem er sådan indrettet, at de her personer bare bliver løsladt. At man bare kan rende rundt og te sig på den måde og så blive løsladt. Det er utroligt frækt, at de kommer igen en uge efter det første tyveri, siger Johnny Skovby.

Reagerer på instinkt

Sportigan i Skjern har ikke videoovervågning, men det er helt klart noget, som Johnny Skovby overvejer nu.

- Heldigvis er der vidner, så tyvene også kan knyttet til det første tyveri. Omvendt hjælper hverken vidner eller video jo, hvis tyvene bare bliver løsladt med det samme, siger han opgivende.

Selv om den civile anholdelse kostede ham en syning af overlæben, ville han gøre det igen.

- Man reagerer på instinkt. Tyvene skal bare ikke slippe af sted med sådan nogle tyverier, siger han.

0/0
Skjern

Aktivitetsdag ryster efterskoleelever og handicappede sammen

Skjern

Så kom fårene på lyng

Skjern

Konfirmationer i Skjern Kirke søndag den 28. april

112

Politiet kørte til én forbrydelse - sigtede ung mand for en anden

Skjern

Specialefterskole har bygget ud: Bedre undervisning og mere sang

Skjern

Laksene venter på slusen og bedre vejr