Annonce
Ringkøbing-Skjern

Splinterny cykelsti nedgraderes: Ingen saltning og snerydning fra Vostrup til Hemmet

En af broerne på cykelstien mellem Vostrup og Hemmet under konstruktion. I fremtiden vil den ikke blive sneryddet. Arkivfoto.
Teknik- og miljøudvalget har ændret på vintervedligeholdelses-regulativet for cykelstier; rekreative stier vil kun undtagelsesvis blive saltet og ryddet for sne.

RINGKØBING-SKJERN: Folk i Hemmet og Vostrup må håbe på, at det bliver en mild vinter; i alt fald hvis de ønsker at benytte deres splinternye og længe efterspurgte cykelsti.

Cykelstien mellem Hemmet og Vostrup er nemlig blandt dem, der bliver nedgraderet fra vinterklasse 1 til vinterklasse 4, hvilket betyder, at de kun undtagelsesvis bliver saltet og ryddet for sne.

Ud over stien mellem Vostrup og Hemmet drejer det sig om stierne mellem Skjern og Lønborg, Velling og Stauning, Årgab og Vinterleje, Søndervig og Røjklitvej (Houvig Klitvej), Troldhede og Bjørslevvej (den nordlige del af Troldhede) og Søndervig-Lyngvig.

Hidtil er alle asfalterede stier blevet vintervedligeholdt. Men det er mere ressourcekrævende at vintervedligeholde stier i det åbne land end i byerne, blandt andet fordi der skal køres til stedet med snerydningsmaterialet, påpeger teknik- og miljøudvalgsformand John G. Christensen (S).

- Med det nye regulativ skal vore folk ikke bruge tid på at køre til de stier, siger han.

Annonce

To klasser

Baggrunden for teknik- og miljøudvalgets beslutning er, at kommunens cykelstier har forskellige formål og anvendelse.

De fleste stier i kommunens byer anvendes dagligt af mange cyklister og gående til skole, arbejde og så videre, og det er derfor nødvendigt at vintervedligeholde dem, så folk kan komme frem. Også nogle stier i det åbne land er vigtige som skole- og pendlerstier, og de vil fremover blive vintervedligeholdt som hidtil.

Til gengæld er der andre stier i det åbne land, der kun anvendes til rekreative formål, og som typisk alligevel ikke bliver benyttet, når vejret er dårligt, eller som generelt kun benyttes af få cyklister hen over vinteren.

Forvaltningen har vurderet, at de seks nedgraderede stier hører til denne kategori.

For alle strækningerne gælder, at der ikke er skolebørn, der benytter stierne, og at der heller ikke er mange pendlere, der gør det.

På to af strækningerne - Velling-Stauning og Årgab-Vinterleje - findes der permanente tællestationer, og december-februar er der i gennemsnit talt henholdsvis tre-fire og seks-syv cyklister i døgnet.

Forvaltningen vil nu undersøge muligheden for at lave sti-tællinger flere andre steder for eventuelt at flytte flere stier til vinterklasse 4 eller omvendt at flytte nedgraderede stier til en højere klasse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Utålmodig borgmester: Glad for at højsæsonen er reddet

Ringkøbing-Skjern

Steenberg glæder sig: Et skridt i den rigtige retning at åbne for tyske turister

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce