Annonce
Fodbold

Spjald kollapsede mod tophold – isoleret i bunden: Det bliver svært at overleve

Målet til 7-0 blev kampens sidste. Meget symptomatisk for Spjalds indsats og held var det et selvmål. Foto: Sebastian Engelberth Hansen
For tredje gang i fire kampe lukkede Spjald IF syv mål ind. Formen tyder da heller ikke på, Spjald kan overleve i serie 1, indrømmer træneren.

SPJALD: Stadionspeakeren kom lørdag på overarbejde, da bundholdet Spjald IF lørdag tog imod Sædding-Guldager IF i serie 1. Men manden bag mikrofonen kunne nok godt have ønsket sig lidt mindre at lave, for hver gang han skulle annoncere en målscorer, var det et pletskud fra det esbjergensiske udehold, som sendte speakerens stemmebånd på arbejde. Udeholdet vandt nemlig med 7-0.

Med en sejr kunne gæsterne overtage den førsteplads, som giver oprykning til jyllandsserien. 35 minutter inde i kampen førte esbjergenserne med 5-0.

Forinden var gået otte minutter, hvor Spjald var mere tandløse end en gebisbruger. For fra der var spillet 27 minutter til 35 minutter, rykkede Sædding-Guldager på først 2-0, så 3-0, 4-0 og 5-0.

- Jeg tænker, det mest af at alt skyldtes noget mentalt. Vi troede på det, lige indtil vi kom bagud. Så havde vi den der bundholds – og modgangsmentalitet, der gjorde, vi faldt hurtigere og tydeligere sammen, siger Spjald-træner Peter Rewers.

Annonce

Nu har vi seks kampe tilbage, og vi skal vel vinde fem af dem. Lige nu er der ikke meget, der tyder på, vi gør det. Men det var der heller ikke i foråret, og jeg synes, vi har et hold, der godt kan få point i de fleste kampe, når vi spiller rigtigt og dygtigt.

Peter Rewers, træner, Spjald IF

Stormløb fortsatte efter pausen

Udefra set ændrede kampen sig, fra at bundholdet forsvarede sig, så godt de kunne ved at blokere skud og sætte ind med styrke i nærkampene, til at hjemmeholdet lignede statister i topholdets kombinationsspil

Den ensrettede trafik fortsatte i kampens sidste 45 minutter. Gang på gang kæmpede Sædding-Guldager sig frem til farlige dødbold eller chancer. Efter pausen scorede topholdet to gange. Først på et straffespark og kort efter på et selvmål efter hjørne. Herefter stilnede bombardementet af Spjalds mål en smule af.

Derfor endte det med en ørefigen på 7-0. Spjald ligger nu næstsidst med tre point og gruppens dårligste målscore efter otte kampe. Afstanden lyder på fire point op til den plads, som ikke giver direkte nedrykning. Og her har Esbjerg IF 92 en kamp i hånden

- Jeg tænker, overlevelse bliver svært. Det er ikke umuligt, og der er mange point at spille om, men når man ser på vores form, er der rigtig lang vej, siger Peter Rewers.

Forårets slutspurt skaber håb

Han kan dog hente håb, når han ser tilbage på forårssæsonen. Her havde Spjald midtvejs i sæsonen et næsten lige så svært udgangspunkt, men reddede sig på en slutspurt via playoffkampe.

- Nu har vi seks kampe tilbage, og vi skal vel vinde fem af dem. Lige nu er der ikke meget, der tyder på, vi gør det. Men det var der heller ikke i foråret, og jeg synes, vi har et hold, der godt kan få point i de fleste kampe, når vi spiller rigtigt og dygtigt, siger Spjald-træneren.

Før sommerpausen gik Daniel ”Cigar” Sørensen målamok i de sidste runder og var en stor brik i Spjalds slutspurt. I efteråret spiller han ikke længere i Spjald, men Peter Rewers håber på, andre spillere tilsammen kan gøre op for de mål, angriberen ene mand stod for i foråret.

Serie 1 pulje 9

Spjald IF - Sædding-Guldager IF 0-7

0-1 ved Morten Eggert Nielsen efter 17 minutter.

0-2 ved Jacob Riber efter 27 minutter.

0-3 ved Rasmus Copsø efter 28 minutter.

0-4 ved Rasmus Copsø på straffespark efter 30 minutter.

0-5 ved Søren Østergaard efter 35 minutter.

0-6 ved Ramus Copsø på straffespark efter 64 minutter.

0-7 ved Lukasz Rogozik på et selvmål efter 68 minutter.

Målmand Daniel Holm Slot stod over for en utaknemlig opgave lørdag. - Vi havde en målmand, der stod en god kamp med store redninger, i en kamp hvor vi tabte 7-0, siger Spjald-træner Peter Rewers. Foto: Sebastian Engelberth Hansen
Spjald-træner Peter Rewers måtte lørdag se sit hold få en fodboldlektion mod topholdet Sædding-Guldager IF i serie 1. Med nederlaget ligger Spjald fortsat fire point under nedrykningsstregen. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce