Annonce
Fodbold

Spjald IF spillede bedst men tabte 3-0. God afslutningsfest alligevel

Habib Hussein til højre var uheldig med ikke at score for Spjald IF i sæsonens sidste kamp. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Det kan godt være, Spjald IF tabte sæsonens sidste kamp med 3-0 hjemme mod Bramming, men om aftenen blev der festet som om, Spjald var rykket op i stedet for ned fra serie 1.

Spjald: En lang og hård sæson for Spjald IF sluttede med nederlag på 3-0 hjemme mod topholdet Bramming.

Men det var alligevel en glad Peter Rewers, der kunne gøre status efter kampen.

- Selvfølgelig er det træls at rykke ned. Sådan er det. Men jeg er rigtig glad for den måde, vi fik sluttet af på. Mange hold ville være slået op i banen med 3-0 ved pausen. Men vi gav ikke op. I stedet sad vi totalt på anden halvleg, hvor Bramming intet kom frem til, og hvor vi vel havde 80 procent af spillet. Det var meget positivt. Så vi fik en god afslutningsfest om aftenen, hvor man nærmest skulle tro, vi var rykket op i stedet for at få en nedrykning, fortalte Peter Rewers.

Forskellen på de to hold var tre hjørnespark i første halvleg. De to første gav scoringer på hovedstød, mens det tredje gav scoring på en løs bold i feltet.

- Spillemæssigt var vi helt med. Vi havde også en god chance til Habib Hussein, der først skød lige på målmanden, og forsøget på riposten blev også blokeret. Typisk os. I anden halvleg sad vi spillet, og Daniel Rosu skulle have scoret på en åben chance. Den anden halvleg var meget positiv at slutte af på, sagde Peter Rewers.

Serie 1 pulje 9

Spjald IF-Bramming 0-3

Mål: 5. minut: 0-1. 16. minut: 0-2. 23. minut: 0-3. En advarsel til Bramming midt i første halvleg. Spjald skiftede Emil Riisberg ud med Mikkel Husted efter 50 minutter, og efter 60 minutter kom Thomas Riskjær og Jakob Hessellund Lauritsen på banen for Tommy Meldgaard og Martin Høj.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Ringkøbing For abonnenter

Lærere om overgangen fra modtageklasse til dansk klasse: - Det er barskt, men de glæder sig altid

Annonce