Fodbold

Spjald IF skabte ingen åbne chancer

Lukasz Rogozik måtte udgå med en skade i Varde, og det ødelagde en del af Spjalds gode spil fra første halvleg. Arkivfoto: Søren Palmelund
Spillet var ganske godt i første halvleg, men Spjald IF var slet ikke målfarlige, så det hele endte med nederlag på 2-0 ude mod topholdet Varde IF 2.

Varde: Spillemæssigt var Spjald ganske godt med i første halvleg ude mod topholdet Varde 2, men i sidste ende var det ikke nok til at få noget med hjem. Spjald tabte 2-0, og det kunne træner Peter Rewers ikke indvende det store mod.

- Men det var ikke sådan, vi var spillet ud af banen. Slet ikke. Første halvleg er faktisk helt lige, fortalte Peter Rewers.

Han havde kun noteret to chancer til hjemmeholdet før pausen. Den ene gav scoring til 1-0, og den anden var et stolpeskud fra distancen.

- Vi havde mange gode opspil. Men vi fik bare ikke skabt den åbne chance, fordi den sidste kvalitet manglede i de afgørende afleveringer, eller også fik vi bare ikke afsluttet godt nok. Det hele løb mere eller mindre ud i sandet for os, og det var ærgerligt, når vi ellers havde fint fat i spillet, fortalte Peter Rewers.

Spjalds muligheder for at vende kampen blev delvist ødelagt i starten af anden halvleg.

- Vi måtte skifte to mand ud med skader. Det betød rokeringer, og derfra blev det ikke helt godt. Varde fik et overtag med en del dødbolde. Det var da også på hovedstød efter hjørnespark, de scorede til 2-0. Bolden kunne kun lige snige sig over stregen, fortalte Peter Rewers.

Spjald var ikke tæt på at skabe spænding.

- Nej det kan man ikke sige. Vi skabte heller ikke efter pausen de åbne chancer. Men vi må glæde os over, at vi spillede helt lige med i første halvleg på udebane mod et stærkt tophold, sagde Peter Rewers.

Serie 1 pulje 9

Varde IF 2-Spjald IF 2-0

Mål: 16. minut: 1-0. 78. minut: 2-0. En advarsel til Varde efter 90 minutter og en til Spjalds Jeppe Møller efter 85 minutter. Spjald skiftede de skadede Lukasz Rogozik og Søren Vestergaard ud efter godt en times spil med Kristian Vesterbæk Andersen og Emil Riisberg,

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ildsjælen Frederikke nyder gymnastik og fællesskab: - Når jeg cykler forbi skolerne, vinker børnene til mig

112

Knivstikkeri i Ådum: Fuld mand stak sin kammerat

112

Udrykning i nat til genbrugsplads: Småt brændbart futtede af

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce